Gateforkynnere mot katolikker -men hvem er egentlig fariseerne her?

katolsk-streetpreacherAt det er store teologiske forskjeller mellom evangeliske kristne og katolske kristne i synet på mange ting er ikke noe vi kan stikke under stolen. I videoen nedenfor oppsøker en gruppe gateforkynnere området utenfor en katolsk kirke og begynner der å presentere sin utgave av den kristne tro: “Kom ut av henne mitt folk, gå ut av horen,” ropes det til dem som samler seg for å lytte til de katolske prestene. På et punkt koker det over for en av kirkens menn kledd i sin grønne kjortel: “Get out of here!” roper han til gateforkynnerne og fortsetter “-Dere er fariseere, -selvrettferdige fariseere,” hvorpå en av gateforkynnerne roper til katolikken: “Løgner”. En politimann på stedet roer situasjonen og gateforkynnerne fortsetter å rope sine budskap: “Kom ut av henne, av Babylons hore samtidig som kortet om pedofile prester i den katolske kirke spilles ut. Hendelsen utspilte seg foran en katolsk kirke i New Orleans under Mardi Gras våren 2014. 

https://www.youtube.com/watch?v=H3YaYQQt-qg

Gateforkynnelse kan være en fin ting, men det vi ser i videoklippet ovenfor er et soleklart misbruk av det kristne misjons-budskapet og direkte respektløst overfor dem som samles til gudstjenesten i den katolske kirke. Man kan jo direkte spørre seg hvem som egentlig er fariseere her? Selv om vi er dypt uenige i katolsk tro og mange av de dogmer den katolske kirke praktiserer og fastholder har vi ingen tro på at disse gateforkynnere har valgt en bibelsk farbar måte å formidle sitt budskap på til disse katolikkene. Dialog og samtale over en kopp kaffe hadde kanskje hatt større effekt. Er dette en okey måte å presentere evangeliet på eller er det respektløst og bortkastet?

3 tanker om “Gateforkynnere mot katolikker -men hvem er egentlig fariseerne her?

 1. Syntes du Torstein at disse gateforkynnerne var respektløse? Uten at jeg trekker konklusjoner om noe som helst vedrørende hvem som er “horen” i åpenbaringsboken syntes jeg teksten i kapittel 18 peker med på et internasjonalt handelssentrum enn den katolske kirke. Les selv: tales det her om en kirke eller en verdensomspennende handelsnasjon/handelssystem?

  Åp 18,9-19 Og kongene på jorden, som har drevet hor og levd i vellevnet med henne, skal gråte og jamre sig over henne når de ser røken av hennes brand, 10 mens de står langt borte av frykt for hennes pine, og de skal si: Ve, ve, du store by Babylon, du sterke by, at din dom er kommet i en time! 11 Og kjøbmennene på jorden skal gråte og sørge over henne, fordi ingen mere kjøper deres skibsladninger, 12 skibsladninger av gull og sølv og edelstener og perler og fint lin og purpur og silke og skarlagen, og allslags velluktende tre og allslags kar av elfenben og allslags kar av kostelig tre og av kobber og jern og marmor, 13 og kanel og hårsalve og røkelse og myrra og virak og vin og olje og fint mel og hvete og storfe og får og hester og vogner og træler og menneskesjeler. 14 Og den frukt som din sjel hadde lyst til, er blitt borte for dig, og alt det fete og glimrende er blitt borte for dig, og aldri mere skal nogen finne det igjen. 15 De som handler med slikt, de som er blitt rike ved henne, skal stå langt borte av frykt for hennes pine og gråte og sørge og si: 16 Ve, ve den store by, som var klædd i fint lin og purpur og skarlagen og lyste av gull og edelstener og perler, at så stor en rikdom er ødelagt i én time! 17 Og hver styrmann og hver skibsfører og alle sjøfolk og alle de som ferdes på havet, stod langt borte 18 og ropte da de så røken av hennes brand, og sa: Hvem er lik den store by? 19 Og de kastet støv på sine hoder og ropte med gråt og sorg og sa: Ve, ve den store by, hvor alle som har skib i sjøen, er blitt rike av dens kostbarheter, at den er lagt øde i en time!

  • Tja, respekt og respekt! Dersom noen ble frelst av dette var det jo bryet verd for gateforkynnerne, men jeg tror nok en samtale over en kopp kaffe kan utrette mer. Slik jeg tolker det kan ‘horen’ være all falsk kristendom, blant dem både pavekirken og den norske kirke. Når Jesus sier; kom ut av henne, mitt folk – så tilsier dette at det finnes sanne kristne her og at de må komme seg ut av de falske systemene. USA står vel i en særstilling med sitt vell av falske ‘ministries’ (Benny Hinn er kanskje den aller verste?) som når ut til hele verden med sin falske lære om prosperity m.m. gjennom bøker, filmer, tv m.m.
   USA kan godt være det moderne Babylon. Tenk bare på hvilken skade filmindustrien har gjort i sin eksport til hele verden av voldelige og gudløse filmer. Likeledes har USA’s krigføring i flere land og eksport av våpen vært ødeleggende.
   Replikk til Langesæter: Når det gjelder Luther så liker jeg ikke betegnelsen luthersk kirke. Luther så riktignok at man ble frelst ved tro, men han var som du sier en grusom mann mot jødene.

  • Enig i at Luthers navn aldri skulle komme fram i kristen sammenheng.
   Dersom jeg tolker deg rett betyr ‘leve ved tro’ å følge forskriftene i GT, noe jeg er dypt uenig i. Loven er sammenfattet i å elske Gud og sin neste. Det er kun dette som kreves av oss.

Det er stengt for kommentarer.