Full krig i Med Israel For Fred -flere melder seg ut og ny Israel-organisasjon er startet

Med Israel For Fred (MIFF) er nå i ferd med å slå sprekker og stadig flere medlemmer melder seg nå ut i protest mot det som mer og mer syntes å være et miffmenings-tyranni i den Israel-vennlige organisasjonen. En konkurrerende organisasjon er allerede blitt dannet etter at MIFFs ledelse utstøtte en rekke medlemmer i Trondheim, og enkelte bidragsytere i den pågående debatten mener at MIFF nå minner mer og mer om Jehovas Vitner. Den nye Israel-vennlige organisasjonen har fått navnet “Israels Venner i Norge” og er startet opp som et resultat av det som syntes å være en økende intoleranse i MIFF. En av dem som har engasjert seg i debatten i avisa Dagen er Roy Vega. Bråket i MIFF startet opp etter at lokallaget i Trøndelag inviterte  Dr. Michal Rachel Suissa til å holde foredrag i mai i år. Hun er i  leder for Senter mot antisemittisme. Denne invitasjonen falt ledelsen i MIFF tungt for brystet og de ekskluderte likegodt hele lokallaget. 

Den neste runden med bråk i MIFF ble rapportert av Dagen torsdag da det ble kjent at Hege Storhaug er svartelistet av den stadig mer betydningsløse organisasjonen som nå ser ut til å tape medlemmer på sin åpenbare intoleranse mot enkelte Roy-Vega-2individer. En rekke medlemmer har allerede bebudet offentlig at de melder seg ut av Med Israel for Fred som nå mer ser ut til å være en organisasjon i krig med deler av sin medlemsmasse. En av dem som sterkt reagerer på MIFFs to kontroversielle avgjørelser er Roy Vega, som torsdag skrev dette i Dagen: “Når Conrad Myrland og en liten gruppe på toppen av MIFF nå ved gjentatte anledninger stadig overreagerer og opptrer ekskluderende, for så å fortsette som verbal spekkhogger med insinuasjoner og mobbing på email-lister i fortsettelsen – blir det til hele til en resept på mer eller mindre uforståelige konflikter alle vegne. Hva er vitsen? Skal dette tjene Israel? MIFF har åpenbart kommet til en korsvei. Når den samme Conrad Myrland og (følgelig) det samme MIFF stempler ut enkeltpersoner på rekke og rad på denne måten, og endatil sender ut sirkulære med regulære svartelister/index over de samme personene, fulgt av diffuse beskyldninger og alt annet enn forståelige forklaringsbilder, er MIFF og Myrland etter hvert langt ute i et risikoprosjekt der det automatisk settes spørsmålstegn ved integritet og ikke minst modenhet i rollen Myrland og co. har i en organisasjon som Med Israel for Fred.
Det dreier seg om et noe grimete menings-politi som nok samtidig speiler usunne hersketeknikker, der en av konsekvensene blir til spørsmål om faktiske motiver. Er det for mange som er på lønnings- og honorarlister og begynner å frykte utfordringer fra andre og noe beslektede opinionsdannere med større vidsyn? Altså ut over de høyst diffuse resonnementsrekkene Conrad Myrland avgir på stadig høyere støy- og konfliktnivå; nå i den åpenbare hensikt å stenge kjente opinionsdannere i vår samtid ute fra egen arena. En slik ‘autorisasjon’ av fri meningsdannelse var motivert omtrent etter tilsvarende kriterier i det sovjetiske vitenskapsakademiet. Det er summen av tidsbildene fra det myrlandske MIFF-landskap som får meg og mange andre (ikke bare i Trøndelag) til å ønske oss nye og nær sagt mye mer tøyelige ansikter på toppen av MIFF. Svartelistingen av Hege Storhaug føyer seg inn i rekken av merkverdigheter.

Henry Østhassel: I ferd med å bli politisk korrekte

Henry Østhassel i Konvertitt-stiftelsen bebudet allerede i et innlegg i går at kom til å henrymelde seg ut av MIFF og skriver torsdag dette: “Dette blir verre og verre og viser at MIFF dessverre er blitt politisk korrekte og er i ferd med å ødelegge seg selv. Skift ut styret Mydland og legg deg paddeflat for kritikken ellers er jeg redd for at MIFF snart blir en skygge av seg selv. Dere er på fullstendig kollisjonskurs med grasrota,” Også en rekke andre medlemmer skriver i Dagens kommentarfelt melding til Conrad Myrland som denne: “Huff. Min siste kontinent i MIFF er betalt. Stryk meg fra medlemslisten din, Conrad,”  “Jeg melder meg ut frå miif og anbefaler flere og gjere de samme her er de ikkje snakke om og elske sin neste som seg sjøl Jesus avviste ikkje noen Hege storhaug er eit nydelig menneske ho er ikkje troende men går ut i frå at mange Israels venner er kristne hvordan møter de en ikkje troende med slike holdninger de er hovmod noe så Gud står i mot Gud bruker ho til og fortelle sannheten men dette var utrolig at ho ikkje er ønsket Godt at jeg skal be før alle de som strider og lager splittelse Israels vokter ser alt dette er ikkje veien og gå så då er de en medlem mindre.” og videre “Enig! Med disse hersketeknikkene og ekslusjoner av folk med sterke meninger så beveger MIFF seg ut i et minefelt de ikke kommer helskinnet ut av! Conrad Myrlands dager som frontfigur fir Israels sak er talte, sannsynligvis også MIFFs. Dette området er så komplekst at det krever folk som kan ha mer enn en tanke i hodet!”

Jan Simonsen :En tragedie -jeg melder meg ut

Jan Simonsen (foto Wilkipedia) , en markant tidligere norsk Frp politiker skriver dette i sin reaksjon i Jan_Simonsen_croppedavisen Dagen: “Dette er en tragedie. En organisasjon som var den beste støtteorganisasjonen i Europa for Israel, nettopp fordi den samlet alle Israelvenner uansett partipolitikk, religion eller ulike synspunkter på detaljspørsmål, og som hadde stor takhøyde, opplever nå at taket ramler ned i hodet på et intolerant og sneversynt sentralstyre som svartelister fremtredende Israelvenner som foredragsholdere for lokallagene. Professor Rachel Suissa er leder for en viktig organisasjon, Senter mot Antisemittisme, og en av landets mest kunnskapsrike Israelvenner. Athun skal svartelistes som foredragsholder er mer enn meningsløst. Det er trakasserende og intolerant, og fører til at jeg etter å ha regnet meg som medlem av MIFF omtrent siden starten, og vært medlem av sentralstyret på 90-tallet ikke ser andre utveier enn å melde meg ut.”

Flere skuffende utbrudd

“Virkelig skuffende, ekskludere styre og svartliste talere som vi burde verdsette, dette er utrolig!!”  “Også jeg er utrolig skuffet over dette! Det hører ingen steds hjemme. Også jeg ber meg slettet fra medlemslisten.”  “Meget skuffet over miff og kommer definitivt ikke til å melde meg inn slik jeg har vurdert.”  “Myrland, det der var en tabbe.” ” Hvis dette er riktig vil jeg vurdere mitt medlemskap i MIFF!!!”  Og flere kommer med lange og tydelige beskjeder: “Som medarbeider i SMA og medlem i MIFF tar jeg konsekvensen av Miffs feilaktige påstander og melder meg ut av Miff. Miff blander kortene. Suissa har slett ikke vært i konflikt med Miff. Utmeldingen i sin tid skyldtes et ønske om en mer akademisk tilnærming. Leser man Suissas ledere, er det utallige positive omtaler om Miff og Myrlands arbeid. Jeg mener hele saken er en unødvendig opphaussing av en mindre meningsforskjell. Suissa er en ressurs for Miff, ikke motsatt. Det burde være takhøyde for medlemmer også når de har et mer spisset syn på sakene. Organisasjonene skulle utfylle hverandre, ikke motarbeide. Jeg melder meg gjerne inn i Miff igjen dersom organisasjonen revurderer det jeg ser som maktbrynde og ikke saklig uenighet og beklager sin opptreden og sine feilaktige påstander.”  “En tragisk og helt unødvendig konflikt. Jeg har i det siste observert at MIFF gradvis er blitt mer og mer politisk korrekte, og denne konflikten betyr nok dessverre begynnelsen på slutten for MIFF. Å nekte kunnskapsrike Dr. Michal Rachel Suissa å holde foredrag viser en ledelse i utakt med medlemmene og grasrota. Jeg meldte meg ut av MIFF i dag.”  “Da har jeg nok gjort riktig. Blir ikke medlem her nei. Hele tiden har jeg følt noe som manglet. Slik er det fremdeles. Men jeg lager ikke bråk. Jeg er veldig glad i Israel og jødene. Så det forandrer seg ikke allikevel.”

Med Israel For Fred ledes av Conrad Myrland som skal være medlem av den religiøse sekten Smiths Venner.  I følge denne nettsiden skal Myrland være “Eldste-rådgiver for Smiths Venner, og det er kanskje nettopp i denne sekten han har lært seg praksisen med å ekskludere eller utstøte dem som ikke går helt i takt. Uansett tror jeg denne striden vil føre til at MIFF svekkes i Norge og kristne Israel-venner finner sammen i andre organisasjoner.

 

3 tanker om “Full krig i Med Israel For Fred -flere melder seg ut og ny Israel-organisasjon er startet

 1. “Med Israel For Fred ledes av Conrad Myrland som skal være medlem av den religiøse sekten Smiths Venner. I følge denne nettsiden skal Myrland være “Eldste-rådgiver for Smiths Venner, og det er kanskje nettopp i denne sekten han har lært seg praksisen med å ekskludere eller utstøte dem som ikke går helt i takt. Uansett tror jeg denne striden vil føre til at MIFF svekkes i Norge og kristne Israel-venner finner sammen i andre organisasjoner.”

  Denne påstanden er ikke sann. Myrland forlot Smiths venner for 25 år siden, og er i dag medlem av frimenigheten Spiren utenfor Drammen, som ikke har noen relasjoner til Smiths Venner.

 2. Dere er noen klovner. Israel er et folk med 12 stammer. IKKE ET LAND!
  LØFTESLANDET israel???
  Eller er det Kaanan eller hvordan du vil stave det??

  Vi i vesten er israel og det stemmer jo bra med profetiene i de siste dager.
  Jakobs trøbbel kommer og ser ut som de allerede er godt på vei inn i europa.
  Miff meg her og piss meg der!

  Det er siste gangen jeg vil komentere noe som helst her inne.
  Dere tror der er våkene men skjønner ikke at dere får rundt i bakrus!

Det er stengt for kommentarer.