“Den amerikanske sentralbanken er handlingslammet og i ferd med å bli irrelevant”

Janet Yellen som er sentralbanksjef for verdens største men også mest gjeldstyngede nasjon, ser nå ut til å ha mistet grepet. Gårsdagens tale fra den janet-yellenamerikanske sentralbanksjefen har tydeligvis ikke gjort positivt inntrykk på et nervøst marked og under sin enetale brukte hun mange ord, uten egentlig å si noe annet enn at USA sentralbank ikke kan heve renten, at økonomien gir uklare signaler samt en masse babling om tall og mulige scenarier hun så for seg. “Federal Reserve er paralysert, fullstendig paralysert, slår aksjeinvestor og grunnlegger av “Traders Choice,” Gregory Mannarino fast i sin siste oppdatering. “Budskapet fra Yellen var at sentralbanken er bundet, irrelevant og ute av stand til å gjøre annet enn å fortsette sin uansvarlige nullrente policy som er fortsatt kvantitative lettelser.

Sentralbanken kommer til å fortsette sin policy med nullrente og kvantitative lettelser så langt øyet kan se. Sentralbanken gjorde det i dag (onsdag) fullstendig klart at de er blitt irrelevant, selv mainstram media refererer nå til sentralbanken som irrelevant, sier Mannarino og fortsetter: “Dette er betydningsfullt fordi systemet fungerer på tillit, gjeld-subprimeUnder gårsdagens tale og i spørrerunden fremsto sentralbanksjefen som forvirret, redd. Hver enste gang en rapporter kom frem med et spørsmål, så kunne man se nervøsiteten i ansiktet hennes. (Jeg så også seansen med Janet Yellen onsdag og det var en nervøs sentralbanksjef som bablet i vei uten å si mye -og på direkte spørsmål bablet hun videre om hypoteser, teorier og mulige scenarier uten å svare på spørsmålene.) –Federal Reserve vet nå at de er irrelevante, og dette er manistream snakk, sier Mannarino. FED er klar over at situasjonen er er forferdelig dårlig, men de velger å ignorere de fenomener  vil aldri har sett tidligere i økonomien. Verdenskonomien beveger seg mot et globalt gjeldsmell som vil få historiske konsekvenser, sier Mannarino som tror vi snart står foran et gigantisk kollaps. Den lave internasjonale renten tvinger investorer over i aksjemarkedet og bondmarkedet forteller historien om en økonomi i alvorlige vansker. Aksjemarkedet står nærmest stille, dollaren blir stadig svakere målt mot en rekke andre viktige valutaer og akkurat nå ser det ut som om mange av de større investorene går i gull. Gullet har siden 2 juli steget med 100 dollar pr unse og står nå i 1310. Over store deler av verden er vi nå vitne til en voldsom vekst i gjeld, Når vil det hele sprekke?  “Dog sentralbanken vil forsøke å holde det gående til det bitter end,” sier Mannarino Jeg tror folk gjør lurt i å lytte til denne karen..

Kina skal angivelig være i ferd med å dumpe amerikanske statlig garanterte gjeldspapirer mens USAs økonomi står stile. Samtidig melder ulike kilder at Kina selger seg ned i aksjer på New York børsen, og sikerer seg i gull. Sjekk ut X22 Report