Frykter at marerittet fortsetter på verdens aksjemarkeder i uken som ligger foran

Faren for at aksjemarkedet kommer til å kollapse videre nedover i denne uken er svært stor og det er frykt og usikkerhet som preger markedene, sier Mark Moss som mener at Corona-viruset bare var nåla som fikk et oppblåst marked til å krasje. Mark Collinsworth i Vere Global’s Chief Investment sier i et intervju at uken som kommer kan bli veldig smertefull både i obligasjons og aksjemarkedet. Så langt har ikke amerikanske myndigheter kontroll verken på Corona-pandemien eller den økonomiske katastrofen som har rammet. Siden det nå primært er frykt som preger markedet er det grunn til å forvente en ny katastrofal uke for Wall Street og verdens børser. Fredag var en svært turbulent dag på Wall Street og Dow Jones indeksen svingte med nærmere 1400 poeng. Etter to og en halv times handel var indeksen solid i pluss, men ettersom det ble mer og mer klart hvor dramatisk situasjonen egentlig er, forduftet all oppgang og indeksen endte ned med 913 poeng.

Siden situasjonen i Amerika med Corona viruset syntes å bli stadig verre og nedstengning av flere stater syntes uunngåelig er det lite som tilsier økt positivitet i markedet. De grunnleggende økonomiske data har pekt nedover i hele 2020 og Corona-pandemien har sendt USA dypt inn i en resesjon. At den amerikanske økonomien nå er i dyp resesjon er det ingen tvil om. Det store spørsmålet er hvor langvarig dette marerittet vil være og om makrotallene vil bli så elendige at vi kan snakke om en årelang depresjon. Det som har skjedd på Wall Street og verdens børser er like så alvorlig som det store børskrakket i 1929 som ble etterfulgt av en langvarig depresjon og tilsist den andre verdenskrig. I løpet av noen få uker har hele oppgangen under president Trump blitt nullet ut og investorer har tapt store penger. Både småsparerere, pensjonsfond og statlige fond har måttet tåle gigantiske tap, og det hele er neppe over ennå. “De massive krisetiltakene i form av rentekutt, kvantitative lettelser, skattekutt og helikopterpenger til alle er vel mer et signal på at ille kan gå til verre,” sier Colinsworth videre.

Fra brøl til klynking

Donald Trumps økonomi er sluttet å brøle og erstattet med klynking som fra en døende pasient

Også Gregory Mannarino mener at vi befinner oss midt i et større børskrakk og at dette neppe er over med et fall på 33 prosent. “Donald Trump har medvirket til å bygge opp den største boblen i aksjemarkedet noensinne og økonomien som angivelig “brølte” under Trump ligger nå på sotteseng og klynker. Alt myndighetene (sentralbanken) gjør er å tilføre mer gjeld ved å trykke opp penger. Dermed vil den offentlige og private gjelden fortsette å vokse inntil den kollapser og trekker dollaren med seg i fallet. På et eller annet punkt vil dollaren kollapse og bli erstattet av en ny og kontantløs verdens-valuta. “Jeg har lenge forutsett at dette ville skje men trodde ikke at det skulle skje så hurtig som det har gjort,” sier Mannarino i et intervju med Spiro Skouras. Selv om sentralbankene forsøker å forsikre markedet med å printe ferske penger og dermed sikre likviditeten har dette ikke beroliget markedet. Førhandelen på Wall Street peker nedover og terminkontrakthandelen på Wall Street indikerte en åpning på svakere enn fem prosent kort tid etter at førhandelen var i gang søndag kveld, norsk tid.
Dermed ble handelen stanset midlertidig, etter å ha truffet «limit down». Slike grenser er på plass for å sikre at handelen foregår på en ordnet måte, og for å unngå panikk.
Det skjer mens de amerikanske myndighetene sliter med å bli enige om en krisepakke i møte med coronakrisen.  Det er ventet ville svingninger i indeksene mens investorene venter på nyheter om krisepakken, skriver CNBC.

Et gjensyn med krakket i 1987

Én tanke om “Frykter at marerittet fortsetter på verdens aksjemarkeder i uken som ligger foran

 1. Det finnes 2 alternativ til å få kontroll på galskapen som nå råde, eller egentlig bare ett.
  De reale alternativet er å slette folks gjeld og gjenopbygge samfunnet på en kristen grunn mur, dette er det reale alternativet, det andre alternativet er ett ekstremt kontroll samfunn med angiveri og chip merking av folk , dette er ikke ett realt alternativ fordi det bygger på frykt og grådighet, desverre så er det dette alternativet verden vil velge , så verden går sin undergang i møte.
  Dette er ikke en konspirasjons teori , det er en analyse ut ifra hva som skjer i verden og du trenger nødvendigvis ikke hver hverken kristen eller noe for å se hvilken veg det går.

  Til dere så tror dette går over , og da tenker jeg ikke på Corona viruset, det vil nok forsvinne, nei jeg tenker på folks frihet.

  DET KOMMER IKKE TIL Å GÅ OVER, DET VIL GÅ I BØLGER, MEN HELLE TIDEN BLI VERE , DET VIL BLI HELVETE PÅ JORD !

  VÅK OG BE OG BE OM AT JESUS MÅ UTFRI OSS FRA DISSE TIDER !

Det er stengt for kommentarer.