Ny nordmann død av Corona-pesten -totalt 8 døde i Norge -Oslo børs faller

Nok en nordmann har dødd som en følge av Corona viruset, melder VG. Dermed er totalt 8 nordmenn døde etter at pandemien har brutt ut i Norge. 2413 er så langt smittet og 174 er innlagt på sykehuset. Mandag har aksjekursene på Oslo børs på nytt falt tungt og oljeprisen er ned 7 prosent. Samtidig mottok NAV i løpet av helgen nærmere 38 000 nye søknader om dagpenger, og fremdeles varsler bedrifter permitteringer. Også i Asia var det et tungt børsfall i natt og indeksene var ned mellom 2 og 4,7 prosent. Også i Europa er markedene ned mandag og førhandelen på Wall Street peker på at betydelig fall.

Facebook Comments

10 tanker om “Ny nordmann død av Corona-pesten -totalt 8 døde i Norge -Oslo børs faller

 1. En effektiv måtte å løse smitte problematikken på i forhold til Corona viruset, vil være å chipe folk, på den måten kan en legge inn anmerkning på en person sin chip, eksempelvis at den personen skal være i karantene, eller den personen skal være i isolat, dersom personen går på en butikk for å kjøpe seg noe eller beveger seg i ett område han ikke skulle vært, blir politiet automatisk varslet, de som ikke har chip vil automatisk bli nektet å kunne eksempelvis handle eller jobbe.
  Det som er fordelen med å chipe folk , blir at samfunnet kan fungere mer eller mindre som normalt og at en effektivt kan blokkere spredning av smitte uten og stenge ned helle samfunnet.

 2. For første gang vil Wall Street operere helt elektronisk, dvs uten mennesker på “gulvet”. Det er selvfølgelig på grunn av corona-situasjonen i New York. Ellers har den amerikanske sentralbanken uttalt at det ikke finnes noen øvre grense på hvor mye kvantitative lettelser (penger) som kan pøses inn i sirkulasjon, og det går vel fint så lenge en har tillit til dollaren.

  • Du er inne på noe her ; Richard.
   Denne ” tusenkunstneren ” i NRK – som vet alt om alt mulig – kunne i dag fortelle at man har en app i Sør-Korea som lastes ned på mobilen. Den fulgte med på hvem du nærmet deg – og kunne smitte deg – og du fikk varsel øyeblikkelig. Da har myndighetene full kontroll på deg og alle andre.
   Apropos Dyrets merke : Det er vel slik at vi kristne skal nekte plent å få noe slikt i pannen eller på høyre hånd ?

  • Hm, det minner meg om noe en kollega sa en gang til meg, han menet at dagens ungdom er pil råtne. Hva mener du spurte jeg?

   Jo, gi dem ei kakke og en spade
   Da blir de redd.
   For da skjønner de at de må gjøre noe.

   Mvh RJ

 3. NAV har nok ingen mulighet til å behandle alle disse søknadene om støtte før om lenge. Sist jeg hørte noe derfra : Så hadde de et datasystem som ” blokkerte ” for utbetalinger utenom det vanlige regelverket.
  Dette vil føre til at tusenvis av norske husholdninger vil mangle penger til mat og andre dagligvarer. Sosialhjelpen styres jo også av NAV – som har stengt kontorene – i alle fall i kommunen hvor jeg bor.
  En professor gikk ut for en uke siden og sa at hver husstand – med søknad inne -burde få utbetalt en fast sum på direkten. Kanskje er dette løsningen ?
  Er man uten mat og gjerne med små barn ; så kan panikken bryte løs og matvarebutikkene bli plyndret. Da er det ikke lenge før Erna blir fjerna ! Jeg kommer ikke til å gråte….

  • Kanskje “Trump” metoden er løsningen? Han har planer om en direkte kontantstønad på 1000 dollar til innbyggerne. Det er overkommelig for den norske stat

  • Det er noe som undrer meg : Jeg visste at norske jordbær-bønder har benyttet seg av utenlandsk arbeidskraft lenge. Men at jordbruket generelt har behov for 30.000 utenlandske arbeidere til våronn og videre gardsarbeid utover året – var nytt for meg.
   I fjor stod en norsk jordbær-bonde frem på TV og fortalte at han hadde hatt norsk ungdom i åkeren : Men de var late og helt ubrukbare – han hentet nå all arbeidskraft fra Baltikum.
   Ja , det er lettere for norsk ungdom å ” nave ” enn å gjøre noe selv. Her på Strilelandet er det utlendinger som kjører søppelbilene – og det har de gjort i mange år.
   Vi har havnet i samme situasjon som enkelte Gulf-stater : Innbyggerne gjør intet praktisk arbeid – de har ” importert ” folk fra fattige land til slikt. Er man ikke vant til å arbeide : Så er det et forferdelig tiltak å sette i gang.

  • ” KATTEN KOM UT AV LANDBRUK-SEKKEN ”

   Bøndene har behov for 30.000 arbeidere – fra utlandet. Nå holdt landbruksministeren orientering på TV – og fortalte at kun de utlendinger som allerede er i landet : Kan arbeide for bøndene. Således kan ingen slike arbeidere komme inn i landet vårt som før -fra andre land. Det er NORSKE arbeidsledige som skal arbeide for bøndene ; sa ministeren.
   Dette er stikk i strid med ønske fra bøndene : De vil ha hard-arbeidende utlendinger på sine gårder. Slikt kan føre til at våronna skranter , som nå står for døren – og mindre avling i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *