Fra en livesending: Nedtelling til krig mellom Russland og Ukraina/NATO?

Krig og rykter om krig fortsetter over situasjonen i Ukraina. Paul Mills som følger med på oppslag både i russiske og vestlige medier tror selv at dette kan utvikle seg til en tredje verdenskrig. At Russland og NATO står langt fra hverandre er det ikke tvil om. Begge parter bygger opp og sender våpen og utstyr til Europa som en forberedelse på mulig krig. Selv om jeg ikke deler Paul Mills syn på at vaksinen er dyrets merke, er det likevel et faktum at Paul Mills bruker rikelig tid på å finne frem ulike medieoppslag fra både russisk og vestlig presse som omtaler det som kan bli en omfattende krig i Europa.

 

6 tanker om “Fra en livesending: Nedtelling til krig mellom Russland og Ukraina/NATO?

 1. Selv prøver jeg å tenke selv og forstå mest mulig i lys av det som står i Bibelen. Jeg har rett og slett mistet troen på de uendelig mange spådommene som har florert i kristne miljøer i århundrer. Det ser ut for meg at det finnes noen kjennetegn man bør legge merke til før man tar alt for god fisk.

  Noe kan selvsagt være ekte profetier men de drukner i alt fra “tungetale med tydning”, massesugusjon og til stadige referanser til ting som skal være “profetert” før i tiden. Lebesbymannen var ærlig nok til å si at alle profetiene hans gikk i surr for ham. Han tvilte på mange av dem selv. Men mange var på ham for å gjøre mest mulig ut av det han hadde sagt.

  Jeg tror utviklingen kan forstås på samme måte som Israel tilstand og endelikt beskrives i det gamle testamentet. Det jeg frykter, men ikke vet, er om utviklingen har kommet så langt at Gud lar folk fylle syndens beger helt slik de går sin egen undergang i møte. Slik de opplevde i Judea og Samaria. Og for så vidt da romerne herjet for snart to tusen år siden.

  Hvis man prøver å forstå historien litt i dybden kan man lett se hvordan tilsynelatende tilfeldigheter styrer utviklingens gang. Men man kan like gjerne tenke at den styres av en usynlig hånd slik det beskrives i det gamle testamentet. Noen sier at 1. VK var en følge av “skuddene i Sarajevo” men en langt virktigere årsak var at Keiser Willhelm dro på ferie til Norge. Da han kom hjem oppdaget han at vilkårene for å gå til krig ikke lenger var til stede. Men da var alt alle på vei til fronten for å sikre seg noe de trodde var en enkel seier. “Hjemme igjen til jul” sa de.

  Dagens situasjon er kanskje mer lik tiden før 2. vk. Vi ser en kombinasjon av blinde politikere og medier full av journalister som er mye mer opptatt av å bestemme hva folk skal tenke og tro enn å gi et riktig bilde av det som skjer. Utviklingen skjer uten noen overordnet strategi og kan ende med katastrofe. Veldig få er klar over hvor utrolig lite som skulle til for at nazistene kunne blitt en stormakt som domminerte hele verden. Men når alle forstod at verden stod å vippen på kanten av en uhyggelig avgrunn så var det nok noen som bad til Gud.

  Jeg tror mange ber idag også men langt færre forstår alvoret. Dette kan man lese om i de advarslene som Moses gav før jødene kom inn i det lovede land.

 2. Håper vi kan få feire en hyggelig og fredfull jul før det evt. bryter løs.
  Husk at Ukraina nylig har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad, og vil flytte ambassaden sin dit. Den som velsigner Israel skal bli velsignet. Dette er å vise godhet mot jødene. Krig er ikke velsignelse.

  2
  1
 3. 24/12/2021, kl. 10:17 sa Otis:

  Håper vi kan få feire en hyggelig og fredfull jul før det evt. bryter løs.

  Det tror jeg alle håper men tror ikke vi har noen garantier for noe.

  Det er noen skremmende likheter mellom idag og tiden kort før utbruddet av 2.VK. Akkurat som Tyskland rustet opp for harde livet før invasjonen av Polen har Russland og Kina brukt utrolig mye ressurser på å bygge opp millitære angrepskapasiteter gjennom mange år. Og akkurat som når selvtilfredse engelske politikere med oppblåst selvbilde svevde rundt i forestillingen om the great british empire var uovervinnelige tror vestlige politikere at USA og Europa fremdeles er noe stort. Men akkurat som i tredveårene har forsvaret i Europa forfallt til nesten ingen ting og i USA prioriterer forsvaret homoaktivisme og krigen mot trumptilhengere. Og både Biden, Harris og staben rundt dem ser ut til å fungere svært dårlig. De jobber aktivt for å skape en energikrise. Helt bokstavelig talt.

  Hitler var på ingen måte et millitært geni. Han lykkes pga andre lands utrolig dårlige ledelse. Han hadde også en del flaks i begynnelsen fordi han husket skyttergravskrigen under 1.VK og var besatt av tanken på at fremmrykking måtte skje lynraskt. Og kombinasjonen av blitzkreg og udugelig forsvarsledelse i de landene han innvaderte gav store resultater i begynnelsen. Dette vet både xi og putin.

  Det som kan skje er at putin innvaderer Ukraine og samtidig setter russland og kina igang tidenes zyberkrig for å ødelegge så mye de kan av vestlig it-struktur. Både fra hjemmelandene og via forædre i viktige it-stillinger som f. eks Treholdt. Hvis nato svarer tar antagelig russerne raskt kontroll over strategisk viktige steder som nordnorge og de baltiske statene. Og når nato prøver å mobilisere setter både russland, kina, Iran og kanskje til og med tyrkia igang for fullt. Faren er at vestlige land uten noen egentlig forsvarsledelse blir så svekket etter det første lynangrepet at de mister luftherredømme i eget område. “Jenteskipet Ingstad” var kanskje bare et forvarsel for hva som kan skje. Da forstår alle at de aldri kan vinne på sjøen eller på slagmarken. Da gjennstår det bare en ting og det er å forsvare seg med det man har av atomvåpen.

  Det som har overbevist meg om at vestlige land ikke vil bli istand til å forsvare seg er flommen av innvandrere. Blandt dem er det sannsynligvis et stort anntall spesialpersonell som skal rapportere fra bak linjene og utføre viktige sabotasjeaksjoner.

  Hva vil skje etterpå? Vi vil være helt overgitt den millitærmakten som har greid seg best. Antagelig den som har forberedt seg godt på en fullskala atomkrig. Og det blir nok ikke et vestlig land. Hvem vet om dette blir antikrist?

  • Skremmende kobling mellom Russland, Kina og Iran. Men hvor tett jobber de sammen skal tro.
   Men det ser ut til at ribba blir stekt og kommer på bordet og pakkene åpnes som vanlig denne julaften også.
   Det kan fort bli den siste jula slik vi kjenner den. Det som ligger foran er nesten litt for spennende for en enkel mann som meg…Man kan ikke hoppe av toget, men må møte utfordringene.

  • Otis: Mine antagelser er at samarbeidet mellom land som Kina og Russland og ev andre land kun handler om koordinering for å dra nytte av hverandres krigføring. Når det gjelder russland så vet vi fra stalintiden at de gjerne samarbeidet så lenge det var i deres interesse men når det passet dem så svek de samarbeidspartene. Tror nok dette kan gjelde for Kina også bare med den forskjell at Kineserne tenker i et mye lengre perspektiv enn russerne. Tror Putine er mest opptatt av å gjennopprette “russlands storhet” fra den tiden har var KGB-offiser. Og Putin eldes raskt så det begynner å haste. Kina tror jeg er mest fokusert på å skaffe seg kontroll over den globale økonomien. I tillegg til millitære hensyn tror jeg Kina ser på Taiwan som en svært farlig konkurrent. Den kinesiske økonomien vakler og det skal lite til før mange vender Kina ryggen pga diktatur, slavepraksis, “organturisme”, umenneskelige fangeleire og mye annet. Store selskaper setter seg selv lett i et dårlig lys.

   Det virkelig skummle er at både Russland og Kina vet at de kan gå til grunne økonomisk hvis de starter en lokal krig og nøyer seg med det. De må på en eller annen måte tvinge vesten på kne. Og det er ikke så vanskelig som man skulle tro. Hvis f. eks Russland og Kina og alle de landene som støtter dem gjør alt de kan for å stoppe mest mulig av verdens energiforskyning kan vesten få uhyggelig store problemer. Mye kan gjøres gjennom sabotasje av it-systemer også. Vestens IT-forsvar er helt amatørmessig i forhold til Kinas ødeleggelsespotensiale.

 4. Interessant uttalelse fra “Nei til julenissen”: “Lebesbymannen var ærlig nok til å si at alle profetiene hans gikk i surr for ham. Han tvilte på mange av dem selv.”
  Mange troende har nesten villet ha Lebesbymannens ord innlemmet i Bibelen.
  Hva var det med denne mannen? Jeg ser for meg at han var den datidens Snåsamann…

Det er stengt for kommentarer.