Fra avisen Dagen: Livets Ord pastor Robert Ekh slutter etter ekteskapelig utroskap

robert-ekhMandag kveld fikk menigheten vite at Livets Ords mangeårige pastor Robert Ekh skal skilles fra sin kone Åsa. Beslutningen medfører at han ikke lenger kan fungere som pastor i menigheten i Uppsala, ifølge hovedpastor Joakim Lundqvist.
Robert Ekh har vært Ulf Ekmans høyre hånd siden Livets Ord ble etablert i 1983. Mange nordmenn har gått på Livets Ord bibelskole i Uppsala i Sverige og fått undervisning i blant annet ekteskap og familie, hvor Robert Ekh har vært en av de mest brukte lærerne. I 2009 ga ekteparet Ekh ut boken Familjen – om relationer, äktenskap og barneuppfostran. Boken ble gitt ut av Livets Ord Förlag. 

Ifølge dagen.no ble det lagt frem to brev for medlemmene under mandagens menighetsmøte. Ett av brevene er skrevet av Joakim Lundqvist, det andre av Åsa Ekh og hennes barn. Avisen har fått tilgang på brevene der Robert Ekh blant annet innrømmer «at han har et utenomekteskapelig forhold». Videre heter det at menighetens styre og pastorer har forsøkt å overbevise Ekh om at han burde bli hos si kone. Noe han ikke har valgt å ta til følge. Han har bestemt seg for å flytte utenlands. Les resten av saken fra dagen.no

 

 

 

 

2 tanker om “Fra avisen Dagen: Livets Ord pastor Robert Ekh slutter etter ekteskapelig utroskap

  1. Mange har altfor lett for å underordne seg sterke personligheter. Slik er det i det verdslige livet og også i menighetssammenheng. Vi ser en dyrking av mennesker i mange sammenhenger, og det virker som om det er et sterkt behov for å ha noen å se opp til, noen som står på en pidestall og som har de rette svarene på vanskelige spørsmål. Problemet er det som skjer når disse faller. For enkelte kan det få skjebnesvangre følger. Da Ekman ble katolikk leste jeg at mange medlemmer i Livets Ord fullstendig mistet fotfeste.
    Dessverre er det personer med store egne ambisjoner også i kristne sammenhenhenger, sterke mennesker som veldig lett tar styringen, som inntar den posisjonen de ønsker og som blir beundret og sett opp til. De får en usunn makt over en del medlemmer.
    Jeg tror det må bygges opp en annen ledelsesstruktur i menighetene for å hindre personer i å få for stor makt. Den hierarkiske oppbyggingen man ser er langt fra heldig og gjør menigheten svært sårbar.

Det er stengt for kommentarer.