Forsvarsnettsted hevder russiske spesialstyrker opererer på Svalbard og norsk fastland

Russiske styrker opererer på Svalbard og Fastlands-Norge og media er 99,9 prosent tause. Er media og myndigheter redd for å skape frykt i befolkningen?

Forsvarsnettstedet “Aldrimer.no” har i de siste dagene kjørt flere oppslag på at russiske spesialistyrker opererer både på fastlands-Norge og Svalbard.

“Taktiske innsatsgrupper av russiske spesialstyrker har de siste dagene operert på norsk jord, både på Svalbard og fastlands-Norge. Spesialstyrke-operatørene har utført rekognosering mot nøkkelobjekter og kritisk infrastruktur. Operatørene har også utplassert tekniske monitorerings-systemer og sensor-plattformer,”  Det viser dokumentasjon som nylig er innhentet av allierte etterretningsplattformer, herunder fra amerikanske spionfly. Dokumentasjonen påviser blant annet at personell som har tatt seg i land i skjul på Svalbard de siste dagene kan direkte knyttes til den pågående russiske militære øvingsaktiviteten i Barentshavet og som Aldrimer.no omtalte torsdag

Taktiske innsatsgrupper  Fire uavhengige forsvars- og etterretningskilder fra tre forskjellige land bekrefter hovedtrekkene i de oppsiktsvekkende opplysningene overfor Aldrimer.no.  Taktiske innsatsgrupper fra russisk side har gjennomført militære operasjoner inne på Svalbard samtidig som russiske militære enheter også har gjennomført spesiell rekognosering på fastlands-Norge, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter. Ifølge allierte etterretningsrapporter skal en russisk amfibiegruppe blant annet samarbeide med innleid paramilitært personell i nord.  Denne gruppen har de siste dagene gjennomført spesialoperasjoner. Enheten er velkjent for NATO og fra hendelser på Krim, forteller en utenlandsk militæranalytiker. Men også regulære russiske spesialstyrker, såkalte Spetsnaz-enheter, er for øyeblikket i aktivitet i nordområdene,” skriver nettstedet i flere oppslag de siste dagene hvor det hevdes at russiske styrker nå opererer i Norge.

Les de ulike artiklene om saken via nettsiden til Aldri Mer

https://www.aldrimer.no/russiske-spesialstyrker-pa-norsk-jord/

https://www.aldrimer.no/forsvarsekspert-alvorlig-regjeringen-ma-avklare/

Russisk ambassade: — En provokasjon

3 tanker om “Forsvarsnettsted hevder russiske spesialstyrker opererer på Svalbard og norsk fastland

 1. Jeg observerte at Forsvarets Forum skrev om denne saken i går – og siterte kun nettstedet Aldrimer.no. Det er underlig at en så oppsiktsvekkende hendelse ikke blir nevnt i TV og radio. Om russiske soldater kledd i sivile klær har tatt seg i land på Svalbard ; så er det klart brudd på Svalbard-traktaten.

  En annen ting som jeg fikk rede på i dag ; er at en helt unormal orkan med styrke 5 i det østlige Atlanterhavet er på vei mot Azorene. Meterologene har aldri sett en så sterk orkan så langt mot øst før. Om denne kraftige vinden kommer inn over Portugal / Spania ; så koplet jeg dette opp mot Lebesbymannens syn fra 1907.
  En slik orkan er et varsel om den tsunamien som skal komme i Nordsjø – bassenget ; mente Anton Johansen. Orkanens navn er Lorentzo.

  • Jeg så dette fra aldrimer.no takket være din kommentar Ture.
   Rystende at ikke media omtaler slikt, mulig er de redde for å skape panikk i befolkningen og velger fortielse.
   Orkanen så jeg det stod om i et medium i dag.
   Spennende tider å leve i Ture. Vi kan ikke tolke dette som aldrimer.no skriver som noe annet enn et tegn på at Russland kartlegger norske installasjoner og infrastruktur som en forberedelse til en eventuell krig. Vi lever i uhyre spesielle tider hvor befolkningen i Vesten er betydelig splittet mellom folk med forskjellig syn på ting, og dette er Vestens store svakhet i møte med en eventuell krig eller en fiende som vil oss vondt.

  • Setter pris på at dere skriver om dette. Har fått det med meg, men folk bryr seg lite, de skal enten prate om ny maling på stuen eller dra på handletur.
   Jeg stoler ikke på myndighetene. Jeg tror Søkelys har rett i det at de er redd for å skape frykt. Vi får ikke nyhetene vi har krav på.

Det er stengt for kommentarer.