Forherdede hjerter lot handikappet mann drukne mens de spottet og lo av ham -men vil mest sannsynlig slippe tiltale

Fem tenåringsgutter i alderen 14 til 16 år slipper trolig å bli straffet etter at de unlot å hjelpe en handikappet mann som var i ferd med å drukne i en dam i Florida tidligere i denne måneden. I stedet bannet, lo og hånet tenåringene ham mens de ropte at ingen ville hjelpe ham opp av vannet.  “De ropte til ham at de ikke ville hjelpe ham samtidig som de filmet mannen mens han holdt på å drukne,” sier Yvonne Martinez, en talsperson for  Cocoa Police Department, til rapportere. Han begynte så å slite og rope etter hjelp, men de bare stod der å lo av ham,” sier talskvinnen for politiet videre. På tross av at mannen skrek etter hjelp ringte ingen av ungdommene politiet og stod bare der å lo,” forteller Yvonne Martinez til lokal presse.

James Dunn kan ses på guttenes video som en liten prikk midt i dammen

Hendelsen som skjedde 9 juli etter at James Dunn på 32 hadde gått ut på en spasertur etter at han og kjæresten hadde kranglet. Dunn som må bruke stokk når han går hadde av ukjente grunner kommet ut i vannet i en dam i området. De fem tenårene som alle var i alderen 14-16 hadde vært i parken for å røyke marijuana og de hadde sett at den handikappede mannen gikk ut i dammen. Men i stedet for å besvare hans rop om hjelp, begynte de å filme mannen med kamera og spotte ham. “Kom deg opp av vannen, du vil dø,” ropte en av dem til ham: “Vi kommer ikke til å hjelpe deg, du skulle ikke ha gått ut i vannet du idiot,” ropte en annen mens Dunn begynte å synke under vannet. “Å han døde nå,” sa en av guttene før de alle brøt ut i latter. De fortsatte så å filme mot dammen, men mannen dukket ikke opp igjen. Ingen av tenåringene ringte nødnummeret eller prøvde å hjelpe ham, men i stedet lastet de opp videoen fra hendelsen på Facebook.

Ble funnet død i dammen

Etter at Dunns kjæreste rapporterte ham savnet, fant politiet hans kropp i en dam den 14 juli og det var en venn av den avdøde som oppdaget at hendelsen var blitt filmet og lastet opp på sosiale media. Det var også han som meldte fra om videoen til politiet. De fem tenåringene ble så identifisert og avhørt av politiet men ingen av dem uttrykte anger eller sorg over det som skjedde. Det var ingen som helst anger eller samvittighet, bare fjollete smil,” fortalte Martinez til Florida Today. Politiet som er rystet over tenåringenes likegyldighet overfor mannen som er i ferd med å drukne sier videre at det er tvilsomt om disse vil bli straffet selv om de bevist valgte å ikke hjelpe den avdøde. Dunnd søster som også er sjokkert over at ingen av de fem syntes å bry seg om hjelpe hennes bror har startet en innsamlingsaksjon på “GoFundMe” på nettet for å forsøke å samle inn tjue tusen dollar til hans begravelse og til de to døtrene på 6 og 11 år som har mistet sin far. Mange har åpenbart latt seg berøre av den tragiske saken og hittil har det kommet inn over 34 000 dollar til begravelsen og de etterlatte barna.

Harde hjerter

Jesus strekker ut sin hånd, Lisens: CC Attribution-NonCommercial License

Selv om kanskje de fem ungdommene som unnlot å hjelpe gjorde noe straffbart etter gjeldende lover er det likevel rystende å se slik sjokkerende likegyldighet. Vi lever nå i en tid som Bibelen beskriver som “vanskelig” eller “kritisk” hvor menneskene skal være egenkjærlige, selvopptatte, spottende, umilde, svikefulle osv osv. Selv om det ennå er slik blant de fleste av oss at vi ville ha respondert på rop om hjelp, følt medlidenhet og gitt oss dårlig samvittighet dersom vi unnlot å hjelpe et medmenneske i nød, viser virkelighet oss at stadige flere mangler ser ut til å mangle normal empati og medmenneskelighet. Når mennesker og samfunn oppgir Gud blir det som overtar både skremmende og uhyggelig og skaper forherdede mennesker og forherdede samfunn. Vår tid er i desperat behov av en sann vekkelse som ikke bare kruser våre følelser, men som går på dypet og skaper forvandlede mennesker og forvandlede hjerter. Det er kun i Jesus Kristus man finner den sanne kjærlighet. Bibelen sier og formaner.

Her strekker en ung farget kristen gutt ut sin hånd i omsorg for en hjemløs

“La dette sinn være i eder, som og var i Kristus Jesus,  han som, da han var i Guds skikkelse, ikke aktet det for et rov å være Gud lik,  men av sig selv gav avkall på det og tok en tjeners skikkelse på sig, idet han kom i menneskers lignelse.” Fil 2,5-7. I inkarnasjonen som vi kan lese om i Johannes 1,10-16 leser vi at Kristus Jesus som både var Gud og var hos Gud, i inkarnasjonen ble et fullt og helt menneske med menneskelige følelser. Den Jesus som vi leser om i Bibelen var den evige Guds sønn som for å frelse oss alle, ble et menneske, med menneskelige følelser og evner til å føle sorg, smerte, omsorg osv. I teksten jeg siterte fra formaner Paulus oss til å “la det sin som var i Kristus Jesus også være i oss,” og Jesu vilje til å hjelpe eller å strekke ut en hjelpende hånd til et menneske i nød, leser vi av denne teksten: “Da han gikk ned av fjellet, fulgte meget folk ham.  Og se, en spedalsk kom og falt ned for ham og sa: Herre! om du vil, så kan du rense mig.  Og han rakte hånden ut, rørte ved ham og sa: Jeg vil; bli ren! Og straks blev han renset for sin spedalskhet.” (Matt 8,1-3)

 

Facebook Comments

1 tanke om “Forherdede hjerter lot handikappet mann drukne mens de spottet og lo av ham -men vil mest sannsynlig slippe tiltale

  1. I Guds verden er vi andre ikke noe bedre. Vi er alle fortapt og har ingen ære. Som Jesus sa , tilgi dem for de vet ikke hva de gjør. Menneskene hjerte er full av ondskap. Det er derfor det må byttes ut med et rent hjerte av “kjøtt” .

    Når vi ser slike scener, er det bare en av fruktene til menneskenes ondskap. Guds øyne sveiper over jorden og han ser ondskap dagen lang. Men han drøyer med straffen for den blir hard. Nåden er idag for alle. Røveren ved siden av Jesus på korset fikk nåde. Han hadde kanskje drept folk. Men Guds nåde er grenseløs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.