Forfølges og plages av tyrkiske muslimer etter sin omvendelse til Jesus

Tyrkisk 12 åring om Jesu kors: “Det er ikke dette fysiske korset som er viktig, men meningen med korset, “-det er en vakker ting,” – jeg vil at folk skal spørre meg om det så jeg kan fortelle dem om Kristus,”

hussein-12Den 12 år gamle Hussein som vi møter i filmklippet ovenfor er ingen vanlig tyrkisk skolegutt. Etter at hans far som opprinnelig var en islamsk lærd som hadde studert koranen i Iran og Syria. Imidlertid stilte han spørsmål til islam, spørsmål de islamske lærde ikke kunne besvare. Så Hakkim begynte å søke andre steder etter sannheten, og han fant den i Bibelen og menigheten. Etter at Hakkim kom til tro på Kristus tok han med Hussein og sine andre barn til menigheten. “Jeg følte meg så levende ved å høre salmene og sangen i kirken og jeg følte jeg måtte lære mer om dette her,” jeg var så overlykkelig,” forklarer tolvåringen og når han tok i mot Jesus ville han jo gjerne dele de gode nyheter med andre, og da uten å tenke på de potensielle farer som kunne oppstå ved å forlate islam. Se og hør den 12 år gamle eksmuslimens vitnesbyrd

Den unge eksmuslimen hadde fått smaken på Jesus og proklamerte frimodig sin tro offentlig ved å bære et sølvkors rundt halsen, også når han dro på skolen. “Det er ikke dette fysiske korset som er viktig, men meningen med korset,” forklarer tolvåringen og legger til “det er en vakker ting,” – jeg vil at folk skal spørre meg om det så jeg kan fortelle dem om Kristus,” sier den modige tolvåringen. Husseins med elever på skolen mobbet ham, spyttet på ham og omtalte ham med stygge navn. Han ble også angrepet og utsatt for fysisk vold. Hussein sa han ville gå til rektor for å si fra om plagingen men ble da truet med at de skulle skyte ham dersom han sladret. (fortsetter under videoen)

https://www.youtube.com/watch?v=MDsESnI0-i0

Også de religiøse lærere på skolen plaget og banket ham opp. I muslimske land er elevene tvunget til å delta i den religiøse undervisningen som blant annet innebærer å framsi bønner og resitere koranen, og de som nekter blir regelmessig banket opp av de muslimske lærere. Slik var det også for Hussein som ble banket opp fordi han ikke ville fremsi det muslimske trosbekjennelsen. “Jeg likte ikke å fremsi bekjennelsen, den er ikke i mitt hjerte (for der bor Jesus nå) – og da ble det meningsløse ord for meg,” Etter hvert ble tingene så ille og stresset og traumatisert fikk han medikamenter og fikk byttet skole hvor mobbingen og plagingen er mye mindre. “Kristus sa: Du vil måtte lide for meg, – det er okey å lide for Kristus og vi skulle være glade for å lide for Jesus for Herren er med meg,” avslutter Hussein som vil fortsette med å fortelle andre om Jesus med eller uten sølvkorset rundt halsen,” avslutter den unge tyrkiske Kristus troende, som bør få en sentral plass i våre bønner og hjerter.

2 tanker om “Forfølges og plages av tyrkiske muslimer etter sin omvendelse til Jesus

  1. Et rørende vitnesbyrd fra denne unge flotte gutten som tør å lide for Kristus! Måtte Herren beskytte og bevare han!

  2. Jeg er blir rørt til tårer av slikt. Korset er vakkert og det Jesus gjorde er vakkert. Veldig godt å høre en slik modig liten gutt.

Det er stengt for kommentarer.