Food and Agriculture Organization: Nytt prishopp på råvarer til matindustrien i september -parallelt stiger energiprisene over hele verden

De internasjonale prisene på råvarer til matindustrien fortsatte oppover i september og gjennomsnittsprisen økte 1,2 prosent fra august måned. Prisindeksen viser at de gjennomsnittlige prisene på viktige råvarer er 32,8 prosent høyere i september i år enn de var for ett år siden. Kornprodukter er opp 2 prosent fra forrige måned og prisene er nå 27,3 prosent høyere enn for ett år siden. Prisene på planteoljer fortsette å øke i september og la på seg 1,7 prosent fra august og er nå 60 prosent over nivået i fjor. På meieriprodukter var det et nytt prishopp i september og er nå 1,5 prosent høyere enn i august. Gjennomsnittsprisene på meieriprodukt er nå 15,2 prosent høyere enn i september 2020.  De gjennomsnittlige prisene på kjøtt var tilnærmet uforandret fra forrige måned og er 26,3 prosent høyere enn september i fjor. Prisene på sukker var opp 0,5 prosent fra forrige måned og er 53,5 prosent høyere enn i fjor.

Dermed fortsetter råvareprisene å øke, noe som forbrukere merker verden over i form av inflasjon. Økningen i matvareprisene kommer parallelt med skyhøye kraft og energipriser verden over. I Norge har vi rekordhøye strømpriser og i dag melder LOS en pris på 152,48 øre KWh. For mange nordmenn vil de katastrofalt høye strømprisene bli litt av en katastrofe dersom ikke regjeringen tar dramatiske grep for å hjelpe befolkningen. På nyhetene går var det snakk om å redusere strømavgiftene med 1.5 øre, noe som i dagens situasjon bare er latterlig. Regjeringen burde ta flere grep, kutte alle avgifter og moms på strøm. Eventuelt sende en strømsjekk til befolkningen på 2000 kroner måneden fra nå og frem til mars 2022. Det må komme et økende press på den innkomne AP og SP regjeringen om å gjøre noe dramatisk for å avhjelpe folk med strømregningene i høst og vinter. Vi er inne i en historisk dyrtid og foran oss ligger det en lang, kald og mørk vinter med truende produktmangel og skyhøye priser for å holde varmen.

10 tanker om “Food and Agriculture Organization: Nytt prishopp på råvarer til matindustrien i september -parallelt stiger energiprisene over hele verden

 1. Jeg ser det nå Kjell, at det var ikke verdt det.
  Jeg burdte ha visst.

  Det var meg som startet det, og unnskyld Kjell, jeg ødelegger bloggen din. Jeg liker ikke det som skjer og kjenner virkelig sorg over hva som skjer blant kristne. Jeg ser de 7 dislikes’ene jeg skrev om snart er doblet, jeg har vondt av dem som skal leve med det.

  Tenker jeg burde gå i hi nå. Mange her som ville blitt glade, men det gjør meg intet. Jeg er glad i dem for det. Jeg vil helst ikke at noen kommenterer meg nå, hvis det er ok å be om.
  Orker ikke mer skriverier nå.

  Takk Kjell for at du holder ut. Setter virkelig pris på deg og bloggen din, selv om det har ikke sett slik ut i det siste. Tilgi meg for det. Må Gud velsigne deg. Du har et hjerte for så mange, jeg har mye å lære av deg.

  • Hannah. Jeg skjønner ikke hvor det sporer av. Det var intet tvilsomt i min artikkel om gutten som døde. Jeg skrev om hva han drev med, at han spilte hockey. Ble presset til vaksine og ble sjuk og døde av en typisk bivirkning de også omtaler i VG og som er kjent for alle.
   Det var en klar faktabasert sak hvor guttens far stod frem, link til innsamlingssiden på Go Fund Me og relevant informasjon om at gutten skulle begraves i dag.

   Jeg vet det er sterke meninger om Corona og vaksinen, men stemplingen av folk som besatte/Jesabel/djevelens sendebud osv osv er unødvendig og viser vel at følelsene tar for mye av.
   Dette utløser tydeligvis sterke følelser i folk og jeg liker ikke klimaet vi ser i denne tiden.
   Jeg så et menneske skrev dette på Facebook i dag. (Tok vekk navnet)
   Jeg blir syk av å tenke på at barna mine og deres kjære har alle tatt jabben…jeg bor i Hellas og står på mitt her helt alene…og mistet venner og familie , og jeg er hjelpeløs mot alt jeg vet skal skje fremover…i kroppene på de kjæreste jeg har….ingen hører på mammaen sin….sååå ondt å tenke på, så håper at jeg virkelig tar feil….🙏🍀🙏
   Ho skriver her at vaksinen og uenighet om den har gjort at ho mister venner og familie, og det er åpenbart en nød i en mors hjerte, så dette slår alle veier.

  • Du har skrevet en god artikkel du Kjell.
   Det er mye vondt og tragisk som har skjedd ang. vaksinen og covid.

   Jeg hadde ikke tenkt å nevne mer om dette nå, men når du skriver at «du skjønner ikke HVOR det sporer av», så forstår jeg ikke helt at du IKKE ser det (?) Derfor nevner jeg det.

   Man ser jo tydelig (i saken om Sean Daniel Hartman) at det starter i 2. tråden; 05.10.2021,

   at:
   -Qanon blir bedt om å holde kjeft,
   -Hans Henrik og Qanon blir kalt satans tjenere.
   -Hans Henrik og Qanon blir bedt om å ta forskerne deres og putte dem en viss plass.
   -Qanon blir fortalt igjen at han tjener denne verdens fyrste som er satan,

   Alt skrevet av samme person. Det er helt normalt at vi reagerer på dette.

   Jeg undres også over alle de kristne her inne som IKKE reagerer. Hva skjer liksom… (?)

   Tror egentlig jeg skjønner.

   Ingenting kan gjøres med denne saken. Dessverre. Slik er det overalt.
   Og verre skal det bli.

   Vi må bare se til oss selv. Hver og en.

   Ordet
   holder oss
   på sporet.

  • Til Kjell og Hannah,

   Nei Kjell, du skrev ikke noe veldig kontroversielt i artikkelen. At jeg synes ordleggingen er litt tendensiøs er nå så, men jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere artikkelen i det hele tatt. At denne stakkars gutten døde er tragisk. At han døde av vaksinen har vi foreløpig bare Søkelys sitt ord for, med dersom vi forutsetter at det stemmer er det enda mer tragisk.

   Jeg er nok en del av grunnen til at kommentarfeltet tok fyr.
   Jeg vet ikke om jeg skal beklage, men årsaken, slik jeg ser det, er at jeg utfordret påstanden ““all statistikk, tyder på att det er en falsk pandemi”. Jeg sa aldri at påstanden var feil, men ba riktignok om en forklaring på hva som ligger bak en slik konklusjon.
   Som nevnt et annet sted i tråden synes jeg det er trist at et så enkelt spørsmål setter fyr på kommentarfeltet, mens jeg samtidig mistenker at om jeg hadde kommet med en spinnvill bibeltolkning hadde det blitt forbigått i stillhet.
   Jeg har for så vidt ikke noe problem med å beklage at jeg deltok i tråden og si unnskyld dersom noen føler seg støtt, men jeg kan dessverre ikke love å ikke utfordre grunnløse påstander, tendensiøse fremstillinger eller løgn i fremtiden heller.
   Mitt ønske er at de som er uenige med meg legger fram argumenter for sitt syn på saken og ikke sine synspunkter om meg.

   Uansett: jeg kommer ikke til å kommentere videre under denne tråden. Jeg svarer her kun fordi Hannah og Kjell har kommentert tråden under artikkelen om Sean Daniel Hartman her.

  • Qanon, håper ikke , (når jeg her sa unnskyld) at det så ut som også at du bør gjøre det. Jeg synes helt klart at det er en annen som skal gjøre akkurat det -enn deg.
   Setter pris på jobben du gjør med faktaopplysninger og alt annet. Hadde nesen nedi statistikker, forskningsartikler o.a. titt og ofte før, men jeg orker ikke nå lenger.
   At du holder ut her er for meg en gåte.
   Men håper du fortsatt holder ut.

 2. Bra at bøndene får mer for sine produkter, de jobber 24/7 og fortjener hver krone eller dollar.
  Fattige bønder i u-land kan nå glede seg.

  • Det hadde vært bra om dette kommer fattige bønder til hjelp, men jeg er redd profitten går der den pleier. Til de som har mer enn nok fra før.

 3. Jeg har kjent fred hele tiden for at denne giftsprøyta skal jeg ikke ha. Men jeg har ikke snakket mye om det før siste tiden. Nå er jeg av dem som åpent sier hva jeg mener. Og om jeg får anledning, advarer. Jeg tror det er forløperen til dyrets merke. Hjernevasking.

  1
  1
 4. Det skal bli splid det står det, til Hanna og alle andre her inne som prøver å danne ett bilde av at det er fred , fred og ingen fare og alt er bare kjærlighet, det er det ikke , det er ulver her inne , som ønsker å fremme det denne verden vil , Qanon er en ulv i fåreklær, han snakker sleipt og fint , men i alt han sier ligger en innbitt kritik, sånne som Qanon vil jeg ikke stoppe å kalle for satans tjenere og jeg har begrunnet godt hvorfor at du Hanna ønsker å ta dem i forsvar og smigre med Kjell får hver din sak , men jeg har advart deg .

  • Ja Rune. Du viser til fulle at det er DU som er ULVEN. At det er DU som er avkledd inn til SKINNET. Du er ikke i stand til å se at det du advarer imot er DEG SELV. Hele dette tullet du holder på med hvilken herre du tjener. Og DEN herren troner IKKE i det høye. FY skam deg.

Det er stengt for kommentarer.