Folk på Sørlandet betaler opptil 50 ganger mer for strøm enn folk i Oslo -likevel stemmer sørlendinger på partier som har skapt denne uretten

Jeg har lenge sagt at dette kom til å bli et stort problem for Sørlandet. Det skal ikke være en bedriftsleders jobb å følge strømprisene med lupe, så her må politikerne på banen. Det forteller stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp). Prisene og renta stiger. Men i tillegg er strømprisen en større verkebyll for sørlendingene enn i andre deler av landet. Både lørdag og søndag betaler folk på Sørlandet opptil 50 ganger mer for strømmen enn resten av Norge, men lar folk på Sørlandet dette prege hva slags partier de gir sin tilslutning til under valget? (overskriftene er fra Fædrelandsvennen og NRK sørlandet)

Når vi nå betaler opptil femti ganger mer for strømmen her på Sørlandet er dette en grov urett. En urett ingen av politikerne eller deres partier har vært villige til å ta tak i. Norge er indelt i forskjellige strømsoner der vi i Sørvest-Norge alltid har en langt høyere pris enn resten av Norge. Tenk om det hadde vært på samme måte med andre produkter? Hadde vi her i Sør funnet oss i å betale opptil femti ganger mer for brød, poteter, kjøtt og mel? Hva om bensinprisene på Sørlandet var 100 kroner literen mens resten av Norge betalte 15-30 kroner? Hva om boliglånsrentene på Sørlandet var 30-40 prosent, mens resten av landet hadde 6-8 prosent? Det kommende kommunevalget vil nok vise hvor mange velgere her i Sør-Vest-Norge som gir sin stemme til partier som har skapt og opprettholder denne urettferdige strømordningen i Norge. At FrP nå reagerer er populisme. De stemte også ja til utenlandskabler, sanksjoner mot Russland og ACER. Hadde folk her i Sør-Vest hatt litt folkevett hadde de gitt sin stemme til andre partier i bøtter og spann.

Snittpris for strøm lørdag, ifølge Nord Pools.

Nord-Norge,  23,3 øre per kWh
Sørvest-Norge,  84,3 øre per kWh
Midt-Norge , 23,3 øre per kWh
Sørøst-Norge ,1,7 øre per kWh
Vest-Norge ,  1,7 øre per kWh

Søndag ser det slik ut

Kristiansand 72,38 øre pr kWh, Oslo/Bergen 11,61 øre, Trondheim/Molde/Tromsø 23,4 øre