Denne hausten må du vere klar for snørr, hoste, ein stygg influensa i tillegg til Covid-19

RhinovirusEt smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg over landet. Folk i alle aldre får hoste og feber, ifølge FHI. Såpass mange blir forkjølet med rhinoviruset nå, at Folkehelseinstituttet (FHI) kommenterte det i sin siste ukerapport – som egentlig handler om korona. Ifølge FHI er forekomsten av forkjølelsessymptomer økende. Vaksinen mot sesonginfluensa blir sendt ut til kommunene første uken av oktober I fjor gikk kommunene tomme for influensavaksine, men i år skal det være nok til alle som ønsker å ta vaksinen, skriver Aftenposten. På grunn av smitteverntiltak har det vært lite vanlig virus i samfunnet og folk har ikke blitt utsatt for influensavirus som har kunnet booste immuniteten vår.

FHI anslår at det i snitt dør omtrent 900 personer i året som en konsekvens av influensa. Noe som er flere enn det som har dødd av Covid-19. – Tallet kan variere mellom 200 og 2000 avhengig av hvilke virus som dominerer utbruddet. I tillegg estimerer vi i snitt 5000 innleggelser i sykehus med influensa per sesong, sier Kjersti Rydland, som er seniorrådgiver ved avdeling for smittevern og vaksine ved FHI. De siste årene har det vært lite influensa i Norge. Det betyr at vi ikke er blitt utsatt for influensavirus som har kunnet booste immuniteten vår. Det betyr at den enkelte derfor kan få en kraftigere influensainfeksjon. – I tillegg er det mange yngre som aldri har vært utsatt for influensa tidligere, og flere vil bli syke totalt sett enn det vi er vant med, sier Rydland. Det kan med andre ord bli mye snørr, feber, sykdom og mange døde.

.

Facebook Comments

1 tanke om “Denne hausten må du vere klar for snørr, hoste, ein stygg influensa i tillegg til Covid-19

 1. “Det kan med andre ord bli mye snørr, feber, sykdom og mange døde.”

  Eller sagt med andre ord:

  Alt er ved det gamle slik det har vært siden Adam og Eva mistet sin fullkommenhet. Hva tror du at gamlingene stort sett alltid har dødd av?

  A) Luftveisinfeksjoner?
  B) Luftveisinfeksjoner?

  eller

  C) Luftveisinfeksjoner?

  PS.
  Rett svar kan sendes Folkehelseinstituttet og du er med i trekningen av Søkelys’ sannhetsserum som gjør deg immun mot hjernevask.

  5
  1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *