Færre evangeliske kristne støtter Donald Trump

Evangeliske kristne som gjennom sin stemme hjalp president Trump til å vinne valget, ser nå ut til å begynne å svikte Trump. En meningsmåling utført av Politico/Daily Caller viser at oppslutningen blant evangeliske om president Trump nå er fallende. Som kjent fikk Trump betydelig drahjelp av hvite evangeliske til å vinne valget. I mars i år svarte  63 prosent av de evangeliske at de syntes Donald Trump gjør en god jobb som president, mens 32 prosent mente det motsatte. Nå, fem måneder senere er tilliten blant evangeliske kristne fallende, og under den siste målingen svarte 56 prosent at presidenten gjør en god jobb. mens 42 prosent nå mener det motsatte.

Selv om målingen sier lite om hvorfor støtten blant kristne nå er dalende, er det tydelig at evangeliske nå er begynt å føle at president Trump allerede har glemt dem, og det løfter heller ikke tilliten når man ser at presidenten tilsynelatende ikke har noen planer om flytte sin Israel ambassade fra Tel-Aviv til Jerusalem, slik han lovet under valgkampen. Et annet moment som nok spiller inn, er den omfattende interne uro som har preget Det Hvite hus siden februar 2017. Et annet moment kan være at adminstrasjonen under den såkalte Russland granskninge flere ganger har blitt tatt i løgn og bortforklaringer. Alt dette har skapt et inntrykk av kaos og usikkerhet i adminstrasjonen. Under valgkampen proklamerte president Trump mange ganger at under hans styre vil de komme til å vinne så ofte -at man tilslutt vil bli lei av å vinne. Hvor mange viktige saker president Trump har fått gjennom de første seks månedene har man plass til på en hånd. På tross av at republikanerne har flertall i begge hus, har man sålangt ikke lykkes med å avskaffe ObamaCare, og når folk summerer, er det slett ikke så mange seierstrofer president Trump kan skryte av så langt.

8 tanker om “Færre evangeliske kristne støtter Donald Trump

 1. Folk er meget enkle og enfoldige. Når Trump har sagt at han støtter Israel og angivelig er motstander av fosterdrap, så tror folk på det.
  Det samme har noen hundre naive kristne sjeler i Norge gjort, når det gjelder fremskittspartiet:
  Men, når vi har sett Trump i praksis, og FRP i regjering, så har også de enfoldige sett det vi andre på forhånd kunne se; det finnes ikke fnugg av Guds Ord i deres praktiske politikk.
  Ja til fosterdrap, homofili, pornografi, ultraliberal bioteknologilov, fri flyt av billig alkohol, dramatiske kutt i bistand/u-hjelp, skattelette til de rike, mindre til uføre og minstepensjonister….
  Dessuten har de sviktet i løftet om å fjerne alle bomstasjonene. De lovet, at dersom de kom i regjering, skulle alt fjernes. Aldri har det blitt innkrevd så mye bompenger enn nå.

  Nå er det snart valg, og jeg er lei av valgkampen allerede. Orker ikke følge med.
  Aner virkelig ikke hva jeg skal stemme.
  Som kristen må det uansett være utelukket å stemme FRP, R, SV og MDG. Å kaste bort stemmer på mikropartier som PDK er også bortkastet.

  • At Ansgar Braut, eller hva han nå heter, ikke vet hva han vil stemme, er ikke overraskende. Jeg vil foreslå at du stemmer Fremskrittspartiet, så blir det nok litt framskritt i livet ditt også…

   Når det gjelder værhanene i den “kristne” religiøse leiren, så er det ikke overraskende at de ikke er med lenger. I min leir har jeg ofte og alltid sett, at kristne med slips og jakke, neppe holder lenge når det blåser litt…De kalles politiske korrekte mennesker, og dem finnes det flest av.
   Personlig har jeg alltid fulgt Gud og latt Den Hellige Ånd bestemme mitt liv, da holder jeg automatisk med Trump og Erna Solberg sin regjering…
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

 2. Myhren; en som kaller seg kristen og stemmer FRP, har enten ikke lest/forstått Guds Ord eller han har ikke lest/forstått FRPs program.

  Jeg tror heller ikke du stemmer FRP. Tror bare du ønsker oppmerksomhet?

  Utfra et kristent ståsted klarer jeg knapt nok finne et eneste argument for å stemme FRP.
  Det vil faktisk bedre kunne forsvares å stemme Rødt(enn FRP), da de i det minste er opptatt av de svake gruppene, både hjemme og i verden forøvrig.

  PS! For å være helt tydelig; jeg kunne naturlig nok aldri stemt Rødt…

  • Hersketeknikkene blomstrer hos de kristne. Fordi du ikke er som meg, ser det ikke slik som jeg eller gjør som meg, nei da så. Da er det noe galt med troen osv.
   Kan ikke kristne snart slutte med dette her og få gjøre som en selv vil uten og ha det dømmekompaniet på nakken.
   Går det ikke an for kristne og forstå et en ikke har oversikt over alt fra verandaen på sin egen nesetipp?

  • Hei Ansgar Braut…Kanskje det er likevel ditt rette navn, da må du unnskylde min tvil i forrige kommentar…
   Sylvi Listhaug er god nok grunn til å stemme Fremskrittspartiet….

   Ved siden av veibyggingen, som går så det suser, og sykehusene som ikke har nevnverdige køer lenger.
   En annen grunn er at vi slipper sosialistenes styre, for eksempel Rødt, SV og AP…Hvis ikke det er en god nok grunn, så vet ikke jeg…
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

 3. Hei Anders.
  For meg er Listhaug grunn nok i seg selv til å IKKE stemme egoist og kynist-partiet!
  Jeg konstaterer at du ikke har andre grunner….Og da er det fremmedfrykten og frykten for å måtte dele litt av vår enorme velstand, som betyr alt for deg.

  • Og helsekøer; jeg måtte vente i 5 mnd på MR av en albue!
   Og i går fikk jeg innkalling til nevrolog 11.10.17. Henvisning ble sendt i begynnelsen av mai!

Det er stengt for kommentarer.