Facebook har stengt Facebookgruppen “Stopp antisemittisme på NRK-Stop antisemitism on Norwegian TV,

Facebook har benyttet påsken til å stenge den norske facebookgruppen “Stopp antisemittisme på NRK-Stop antisemitism on Norwegian TV. ” Nei, dette er ikke aprilsnarr – ⚠️ Facebook Norge har stengt Stopp antisemittisme på NRK-Stop antisemitism on Norwegian TV, Norges største arkiv med flere tusen saker som beviser uredelighet på norsk media i forhold til antisemittisme. – Vennligst del saken med andre, helst meg journalister -Dette handler ikke bare om sensurering og ytringsfrihet men først og fremst om stenging av en viktig ressurs i kampen mot antisemittisme på norsk media og i Norge,” skriver gruppens moderator. Facebook-gruppen har nå flyttet sin virksomhet til Twitter eller X

Den pro-israelske facebookgruppen som har mer enn 5000 medlemmer har vært svært aktiv med å avdekke hvordan NRK og norske medier fremmer antisemitisme i sine oppslag om Israel og Gazakonflikten. “Endelig har NRK med hjelp av Facebook Norge klart å stenge denne 8 års gruppen med med 5000 medlemmer som kjempet mot antisemittisme på NRK. ( http://bit.ly/stopNRK ). Dette er et stort tap ikke bare av en viktig stemme og sunn kritikk, men først og fremst et tap av et 8 års arkiv med dokumentert antisemittisme på en nasjonale, statlig TV kanal.- Hvor er ytringsfriheten?” spør en representant for gruppen. Det arbeides for å få Facebook til å gjenopprette gruppen, så tiden vil vel vise om de lykkes eller ikke. Imidlertid er det ikke noe nytt at Facebook undertrykker ytringsfrihet og selv om topplederen for Meta er jøde, er det vel først og fremst politisk korrekt han er.

2 tanker om “Facebook har stengt Facebookgruppen “Stopp antisemittisme på NRK-Stop antisemitism on Norwegian TV,

 1. Snøballen ruller, det vil ende med at alle jøder i europa og nord amerika vil måtte flytte til Israel og eventuelt til Ungarn som har en Israel og jøde vennlig regjering.

  3
  1
 2. Dette handler ikke om antisemittisme, men forsiktighet i møte med enkelte som åpent støtter massemord av sivile.

  Så vi får vente og se.

  Istedenfor å brøle og bombe, bør vi tenke rolig og reflektert, også når israelske myndigheter forsvarer ugjerninger med egne brennofre under andre verdenskrig.

  Russland og andre fiender av vestlige demokratier har stor politisk og militær interesse i å svekke vesten innenfra gjennom interne konflikter. Til det masseproduserer deres hemmelige løgnfabrikker innlegg og kommentarer i vestlige medier. De oppretter også falske aksjonsgrupper på begge sider av en konflikt for å hisse opp befolkningen.

  Særlig grell og trist er polariseringen i USA der vanlige folk egentlig deler grunnholdninger om frihet, toleranse og rettferdighet, men likevel er blitt lurt av politiske opportunister, kommersielle nyhetskanaler og utenlandsk propaganda. Reklamefinansiert nasjonalkonservatisme, dommedagskristendom og en kapitalistisk superegoist har fått folk til å tro at det er større uenigheter og kriser enn hva det faktisk er. De spiller hensynsløst på føleri, desinformasjon, faktafornektelse og overtro. Slik skaper de kristenkonservative frihetshaterne selv problemene de vil nedkjempe, nettopp fordi den ideologiske eliten tjener personlig på det.

  Mange av de politiske gruppene på sosiale medier har innlegg fra falske profiler. Ikke rart at tjenesteleverandørene er forsiktige med politisk omstridte saker. Vær-varsom-plakater, faktasjekk og forsiktig kontroll av grupper med mystiske bakmenn og motiver er nødvendig for at en sunnere debatt skal få fortsette.

  Og denne «sensuren» rammer oftest begge sider i en konflikt. De kritikkløse «israelvennene» på den religiøse høyresiden blir ikke behandlet strengere enn andre hatgrupper.

  Så som sagt: vi får vente og se. La seriøse, redaktørstyrte nyhetsmedier vurdere innholdet i grupper. Dessverre har facebook ingen synlig redaksjon, men prøver etter fattig evne å holde orden. Kanskje de her har gjort feil. Jeg gjør meg ikke til dommer over beslutninger uten å kjenne fakta i saken.

  Under alle omstendigehter IKKE blande inn overtro i fellesaktiviteter og samfunnspolitikken som rammer andre, enten det overtroen gjelder Jesus, Jahve eller Allah. Religion gjør blind. Den får folk til å styrte fly inn i skyskrapere og sprenge sykehus i luften.

  Lettvinte løsninger blant fanatiske konspirasjonteoretikere, hatefulle enkeltindivider og lettlurte minstepensjonister skaper ikke et godt samfunn. Og sleipe aktører som misbruker ekstremistisk «nasjonalkonservatisme» er minst like aktive som antirasister og fredsvenner i en påstått «dypstat». Dessverre.

  5
  6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *