Evangelist og blogger omtaler navngitt nabo som voldsmann, livsfarlig og tikkende bombe

Evangelist og blogger Jan Kåre Christensen mener at politiet beskytter en navngitt nabo som Christensen omtaler som voldsmann

Beskylder politiet for å beskytte voldelig nabo. 2022 tegner ikke til å bli noe fredens år, verken i Øst-Europa hvor Russland har klar en invasjonsstyrke eller i Krokstien hvor det nå er nærmest konflikt med alle naboer. I et nytt publisert blogginnlegg omtaler Christensen en navngitt nabo i Stormyrveien som voldsmann. Mannen som bor rett over gaten der Christensen har bygd sin mur ble i fjor høst politianmeldt for vold og trusler, men politiet valgte og henlegge anmeldelsen. Naboen Christensen omtaler med navn er født i 1974 og følgelig ti år yngre enn Christensen. Under en episode i fjor høst skal mannen ha kommet med økt, slått knytteneven i veggen, ødelagt en port og skremt opp Christensen kone, datter og barnebarn. Christensen har innklagd politiets henleggelse av anmeldelsen til statsadvokaten, men Christensen mener politiet fordreier hendelsen slik at den navngitte voldsmannen skal gå fri. I sitt innlegg omtaler Christensen naboen i Stormyrveien som “livsfarlig og en tikkende bombe”.

Samtidig som Christensen igjen tyr til bloggen og omtaler den navngitte naboen som voldsmann, livsfarlig og en tikkende bombe befinner Christensen seg i ordkrig med en annen nabo, som bor rett ved siden av Christensen. Naboen som er konserndirektør har ingenting til overs for bloggeren og evangelisten.  Konserdirektørens kone skal ha henvendt seg til Plan og bygningsetaten for å be om innsyn i et av Christensens mange dokument som er sperret for offentlig innsyn. I sitt skriv til PBE skriver konserndirektørens kone dette: “Mitt navn er (navn fjernet) jeg bor i Krokstien 2B. Altså nabo til søker i dette. dokumentet som er unntatt offentligheten. Jeg ønsker innsyn da det er vår interesse å vite om Krokstien 2C, nå har sendt inn ny søknad på mur, trapp og utebod, som de uendelig mange ganger har fått pålegg om å fjerne, og de har tapt i alle instanser. Er også i utgangspunktet interessert i hvorfor mur, trapp og bod fortsatt står, skjønner at dette er en vanskelig sak for dere, men undres over at dersom du er «seig»/trangsynt/benektende/virkelighets fjern nok, kan man bare la det stå til, da det ikke får konsekvenser å unnlate og forholde seg til regler og ikke betale bøter, fra plan og bygg. Syntes forøvrig det er misbruk av kommunale ressurser, dersom samme mur, samme trapp og samme utebod, skal igjennom søknadsprosessen de allerede har gått igjennom, og tidligere tapt.

Christensen har selv omtalt innholdet i dokumentet som er unntatt offentligheten og gitt svar direkte til naboen. Kvinnens ektemann, som også er konserndirektør i Posten Norge, har lagt inn noen kommentarer på Christensens blogg, som Christensen har nektet å pubilisere.  I sin kommentar som ikke ble publisert av Christensen skriver konserndirektøren dette: “Det er vanskelig å forstå hva du driver med. Du skal selvfølgelig forholde deg til regler. Du har aldri fått verken mur, trapp eller bod godkjent. Fordi du søkte ikke om dette på forhånd. Alle vet at dette må søkes om skriftlig, det er ingen som driver saksbehandling via telefon. Det er din plikt å sette deg inn i regler. Du har ikke bygd muren på eksisterende mur, det sto et kjetting-gjerde ved vei, men dette ble fjernet når utbygger bygget de fire husene som står på tomt. Hvis du leser godkjenning for å bygge de fire husene så ser du vilkår som gjør det umulig for deg å sette opp muren din. Tomten skal følge fallet i tomten. Videre er utnyttelsegraden på tomta benyttet til de fire husene. Du kan derfor ikke sette opp boden. Du har benyttet areal som tilhører sameiet ikke deg. Det første kravet var ugyldig, men de har behandlet saken og sendt inn krav på nytt. Hvis du virkelig tror at kravene du mottar nå ikke er gyldig, så er du like fjern som da du tok sjansen på å sette opp en mur uten tillatelser….
Videre er muren bygd av ikke fagfolk, du kan ikke legge frem dokumentasjon på at du har betalt moms for arbeidet. Det er en skam hvordan du misbruker de offentlige ressursene med din uvilje til å følge de lovlige vedtak som fattes. Du er roten til mye frustrasjon blant dine naboer, sist er minibussen du parkerer hvor det passer deg,” skriver Christensens nærmeste nabo i Krokstien. I en annen og upublisert kommentar skriver konserndirektøren dette:  Du er feig som ikke tør å publisere alle innlegg. Bakgrunn for at jeg er anonym er at du er utagerende på en ikke akseptabel måte med alle de du er uenig i. Kan du publiserer faktura for muren og boden? Selvfølgelig er kke vedtakene foreldret,” skriver Christensens nabo som opplever evangelisten og bibellæreren som feig, utagerende og en sann plage for hele nabolaget. Christensen har bevisst valgt å ikke legge ut kommentarene fra konserndirektøren.

De to aktuelle blogginnlegg kan leses her og her

16 tanker om “Evangelist og blogger omtaler navngitt nabo som voldsmann, livsfarlig og tikkende bombe

 1. Kona til Hans Øyvind Ryen skrev dette på Oslo Kommune sine hjemmesider.

  Fra:
  Betina Jeanette Sanne
  Sendt:
  mandag 17. januar 2022 14.16
  Til:
  PBE Postmottak
  Emne:
  Saksinnsyn
  Kategorier:
  Haster
  Hei!
  Jeg ønsker innsyn i saksnummer: 201908605
  Dokumentnummer: 99
  Mitt navn er Betina Jeanette Sanne, jeg bor i Krokstien 2B. Altså nabo til søker i dette
  dokumentet som er unntatt offentligheten. Jeg ønsker innsyn da det er vår interesse å vite om
  Krokstien 2C, nå har sendt inn ny søknad på mur, trapp og utebod, som de uendelig mange
  ganger har fått pålegg om å fjerne, og de har tapt i alle instanser. Er også i utgangspunktet
  interessert i hvorfor mur, trapp og bod fortsatt står, skjønner at dette er en vanskelig sak for
  dere, men undres over at dersom du er «seig»/trangsynt/benektende/virkelighets fjern nok,
  kan man bare la det stå til, da det ikke får konsekvenser å unnlate og forholde seg til regler og
  ikke betale bøter, fra plan og bygg. Syntes forøvrig det er misbruk av kommunale ressurser,
  dersom samme mur, samme trapp og samme utebod, skal igjennom søknadsprosessen de
  allerede har gått igjennom, og tidligere tapt.
  Mvh.
  Betina Jeanette Sanne

  • Dette svarte vi på denne henvendelsen

   https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201908605

   Svar til Betina Jeanette Sanne angående mail sendt 17. januar 2022 angående innsyn og synspunkter.

   Saksnummer 201908605 – Byggesak

   Oslo 20/1. 2022

   1.) Hadde du henvendt deg til oss, så skal du få mail som du etterspør.

   Vi har ikke noe å skjule.

   2.) Selvsagt vil vi ikke søke om å få beholde mur, trapp og bod enda en gang. Vår søknad fra 2015 er mer enn god nok. Hvis vi søker vil disse galningene i PBE bare bruke det imot oss og gjøre det til en «ulovlighets-sak».

   Da de igjen kjøre på med bøter etc.

   PBE gjorde avtale, så sa de at de ville ha samtaler med oss, men det vil de ikke ha nå!

   Gi de noe slikt som en ny søknad. Det vil bare gjøre vondt verre!

   3.) Du skriver at vi har ikke etterkommet pålegg i fra PBE. Dette kan ikke vi se stemmer, da PBE selv bryter mange lover med å ikke svare oss. Ikke minst forvaltningsloven som pålegger dem å svare. Det er ikke noe annet enn tøv og løgn det som PBE holder på med.

   De veileder oss først hvordan bygge!

   Så skal vi rive, selv om de ba oss om å søke.

   Andre får lov til alt i en størrelsesorden i forhold til oss som er opp imot seksti ganger mer og mye annet som er ikke noe annet enn meningsløs forskjellsbehandling. Samt, svar og dialog vil de ikke ha!

   4.) Vi hadde før en skråning, sørpete ut i veibanen.

   For oss er det helt, helt meningsløst og uforståelig at vi skal rive vår mur og få en slik bedriten og uanvendelig skåning som ikke holder på fyllmasser eller noe på plass. På regnværsdager og fuktige dager blir både skråningen og veibanen ekkel og bedriten!

   5.) Vi ringte ned til PBE og fikk veiledning av vår daværende og gode saksbehandler hvordan vi skulle gå frem, Kaja Aubert Lange.

   Vi skulle bare påse å bygge mur oppå gammel mur og 1 meter i fra veibanen og ikke høyere enn 2 meter slik at muren vår ikke ble høyere enn naboens. Da slapp vi å søke da vi bygget oppå gammel mur.

   6.) Kan ikke se at vi har på noen som helst måte gjort noe ulovlig. Men Plan- og bygninsetaten har både veiledet oss og ikke gitt oss den dispensasjon og godkjennelse vi har krav på. Her prøver du å snu det hele på hode, vi er de lovlydige, mens PBE og det offentlige bryter Norsk lov gjentatte ganger. Også flere lover enn bare forvaltningsloven.

   7.) Du skriver: «Er også i utgangspunktet interessert i hvorfor mur, trapp og bod fortsatt står, skjønner at dette er en vanskelig sak for dere, men undres over at dersom du er «seig»/trangsynt/benektende/virkelighets fjern nok, kan man bare la det stå til, da det ikke får konsekvenser å unnlate å forholde seg til regler og ikke betale bøter, fra plan og bygg.»

   Våre argumenter blir ikke hørt, kun PBE løgner!

   Vi skulle fått godkjent mur, trapp og bod for lenge siden.

   Dispensasjonsloven sier kort fortalt at hvis det er mer fordeler enn bakdeler skal det godkjennes. Hos oss er det kun fordeler, ikke en eneste bakdel!

   Her er PBE og det offentlige kun interessert og legger opp til hevn og represalier da saken slik sett er foreldet.

   De tinglyser heftelser og annet direkte meningsløse ting holder de på da saken er slik at de bryter lov etter lov selv, ikke vi, men det offentlige og den kommunale etat fremfor alle andre.

   Plan- og bygninsetaten her i Oslo.

   8.) Du skriver at vi har tapt etc. Denne saken er kun regelrett makt- og myndighetsmisbruk av verste sort. Av hele det offentlige imot oss, da hele det offentlige beskytter og verner hverandre, kammaderi!

   9.) Du skriver også følgende: «Syntes forøvrig det er misbruk av kommunale ressurser, dersom samme mur, samme trapp og samme utebod, skal igjennom søknadsprosessen de allerede har gått igjennom, og tidligere tapt.»

   Det er ikke vårt ansvar at det offentlige bruker så mye negative ressurser på dette. Vi har en legitim rett gjennom dispensasjonsloven å få mur, trapp og bod godkjent. Da det står bl.a. kort fortalt, at hvis det er mer fordeler enn bakdeler, og at hvis det ikke virker imot andre lover. Så skal en få dispensasjon og godkjennelse. Hos oss er det kun til gunst for alle og det vi har bygget høyner standarden på Hellerudtoppen.

   10.) Saken er foreldet imot oss, så det er kun vrangskap og ondskap det som det offentlige holder på med ovenfor oss. Det siste de gjorde i denne onde rekken, og helt meningsløse oppførsel. Var å tinglyse heftelse på vår eiendom, som en hevnakt!

   Det et så mange bryr seg om det vi har bygget, på en negativ måte.

   Det er helt, helt uforståelig.

   Det vi har bygget er det kun fordeler, ikke noen bakdeler med!

   6
   3
 2. Konsernsjef i Posten Norge er Tone Wille.
  Men det finnes flere avdelinger i Posten med hver sin konserndirektør. Ryen er konserndirektør divisjon Nettverk Norge. Han har ansvar for kostnadseffektiv drift for brev, pakker og gods i Norge. Ganske høyt på strå, altså.
  Trist at han har hengt seg på hetsen og motviljen mot Christensen.
  Jeg er jobber som sjåfør i Posten, og synes dette er beklagelig.
  Hvordan skal dette ende? Det er viktig å ha godt naboskap. Man trenger å fungere i lag.

  • Dessverre er det kona som skriver hets og hat til Oslo Kommune.
   Fatter ikke at det er mulig?

   Jo, Dessverre er Hans Øyvind Ryen nærmeste nabo og får bare håpe at ekteparet roer seg kraftig ned.

   Drive med intriger og konspirasjonsteorier imot nærmeste nabo er lite bra.

 3. Til Søkelys og Kjell Andersen

  Mener du det er riktig å være delaktig i den skittkastingen og uthengingen som foregår i JKC sitt nabolag? Selv om det er den ene parten som deler informasjonen, og ikke Søkelys som “grafer” så anser jeg at å stille Søkelys sin plattform til rådighet og tillate personangrep, ene eller andre veien, i en sak som strengt tatt er privat og ikke har noe i offentligheten å gjøre er å være delaktig.
  Jeg synes hele saken er tragisk, og jeg synes synd på alle involverte. Min oppfatning er at konflikten er så betent at jeg ikke tror den løser seg av seg uten at noen flytter, men jeg oppfatter at oppmerksomheten på Søkelys er å grafse i andre folk sine private konflikter og problemer.

  • Hva skjer om Christensen velger og flytte? Da får neste eier problemet lagt i hendene. Tror dere den nye eier straks går i gang med å rive muren og boden? Nei, han vil nok ikke gi seg uten kamp, og så er det på’n igjen…

  • Gransker, du skriver til fordel for ekteparet Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.

   Her kan du se hva de har sendt inn til Oslo Kommune, helt, helt vannvittig:

   https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201908605

   Når de skriver bl.a. dette:

   «Det er en skam hvordan du misbruker de offentlige ressursene med din uvilje til å følge de lovlige vedtak som fattes.»

   Nå er det PBE som ikke følger spillereglene.

   Namsmannen har sakt at saken imot oss er foreldet.

   Da burde og skulle Plan- og bygninsetaten vært såpass redelige og medgjørlige at vi hadde fått godkjent mur, trapp og bod.

   Men de prøver bare å gjøre mest mulig kvalm på alle måter!

   https://blog.janchristensen.net/2021/02/nr-2828-plan-og-bygningsetaten-prver.html

  • TIl JKC,
   det er mulig du oppfatter det slik, men jeg mener ikke å være partisk på noen måte. Dersom det oppfattes slik beklager jeg.
   Men jeg synes ikke det er riktig at offentligheten skal være en del av nabokrangler vi ikke har noe med. Jeg har ikke noen mening om selve saken og kjenner ingen av de involverte. Du må gjerne kjempe for ditt syn, men når kampen foregår på den måten det gjøres her tror jeg nok du oppfattes som mindre seriøs enn du kunne blitt oppfattet.

   Min kommentar var like mye av omtanke for deg, og jeg beklager dersom det oppleves som at jeg velger side i denne striden. Det har jeg ikke gjort.

  • Gransker
   Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne. Kjøpte huset sitt som er nesten identisk med vårt hus 3 – 4 år etter vi kjøpte og hadde bygget mur, trapp og bod.

   Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.gav tror jeg ca. 3 Millioner mer enn oss og da vi bygde muren lå det flere store steiner på mange tonn der.

   Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.vet svært lite om det de uttaler seg om da de ikke bodde der da vi flyttet inn som første eiere og de flyttet inn i Krokstien flere år etterpå.

   Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.burde ha forsvart oss som gode naboer ovenfor PBE som er direkte urettferdighe, onde og er kun ute for å lage kvalme, splitt, hersk og mobbing.

  • Det er mye Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.ikke vet.
   Som jeg og min kone vet.
   Jeg var oppe på tomten jevnlig, vet det meste.

   Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.vet f.eks. åpenbart ikke hvorfor vi hadde gammel mur, men de ikke.
   Dette visste Kaja Aubert Lange og sa at vi, men ikke noen andre kunne bygge oppå gammel mur.
   Muren hos Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.var fjernet, men ikke hos oss.
   Hvordan?
   Jo, vannlekkasje gjorde at de måtte fjerne gammel mur ikke hos oss.
   Men hos Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne..

   Det bare forteller at jeg og min kone snakker sant.
   Men PBE, Hans Øyvind Ryen og Betina Jeanette Sanne.og alle andre ikke gjør det.

 4. Alle store Gudsmenn vil møte forfølgelse og motstand. I mange år har dette rammet Christensen og han bærer sitt kors med stolthet og rak rygg. Selv Paulus og Peter ble møtt med småligheter ,misunnelse og forfølgelse,både fra stat og innad i menigheten. Christensen opplever det samme nå.

  • Simon, takk.
   Enig med det du skriver.

   Men å sammenligne meg med Peter og Paulus er nok å ta hardt i.

   Opp til der har jeg nok et godt stykke unna.

  • Jeg enig med deg der Jan Kåre. Meningen var ikke å sette deg på lik linje med Apostlene Paulus og Peter,det ville nærmest vært blasfemi,men å sammenligne motstanden og forfølgelsen disse møtte fra stat og andre såkalte kristne,med motstanden og forfølgelsen du er utsatt for.

  • Simon, trekkene er der, at Satan bruker mennesker, lover, regler, løgner, frykt, manipulering, ikke minst at menneskene opptrer som flokkdyr imot en.

   Ja, det meste.

   Men sammenligne med meg Paulus, Peter og for den saks skyld vår egen Hans Nielsen Hauge blir nok ikke helt rett.

   Satan sto imot disse, og meg også.

   Men det er også greit å lese om Paulus og sammenligne seg, så skjønner en fort at her står en langt igjen for å ha erfart det samme.

   Hør bare:

   2 Kor. 11. 23 Er de Kristi tjenere? Jeg taler i vanvidd: Jeg er det mere; jeg har arbeidet mere, fått flere slag, vært flere ganger i fengsel, ofte i dødsfare. 24 Av jødene har jeg fem ganger fått firti slag på ett nær; 25 tre ganger blev jeg hudstrøket, én gang stenet, tre ganger led jeg skibbrudd, et døgn har jeg vært i dypet. 26 Ofte har jeg vært på reiser, i farer i elver, i farer blandt røvere, i farer fra mitt folk, i farer fra hedninger, i farer i by, i farer i ørken, i farer på hav, i farer blandt falske brødre, 27 i strev og møie, ofte i nattevåk, i hunger og tørst, ofte i faste, i kulde og nakenhet. 28 Foruten alt annet har jeg ennu det daglige overløp, omsorgen for alle menighetene. 29 Hvem er skrøpelig uten at og jeg blir skrøpelig? hvem voldes anstøt uten at det brenner i mig? 30 Må jeg endelig rose mig, da vil jeg rose mig av det som hører min skrøpelighet til. 31 Gud og vår Herre Jesu Kristi Fader, han som er velsignet i evighet, vet at jeg ikke lyver! 32 I Damaskus holdt kong Aretas’ landshøvding vakt om damaskenernes by for å gripe mig, 33 og gjennem en glugge på muren blev jeg firt ned i en kurv og slapp bort av hans hender.

Det er stengt for kommentarer.