Er Fader Vår blitt kontroversiell fordi Melania Trump offentlig ba bønnen?

Melania Trump, hustruen til den stadig mer kontroversielle president Donald Trump sjokkerte enkelte da hun under et politisk arrangement i Melbourne, Florida, ledet massen i det vi ofte kaller “Herrens bønn”: Fader Vår var som sagt bønnen Jesus lærte sine disipler og be for snart 2000 år siden, og siden den gang har bønnen blitt bedt av millioner av kristne som setter sin lit til den allmektige Gud. Mens førstedamens bønn ble møtt med dels spott og latter og kalt det upassende. Andre igjen, reagerer med glede og takker Gud for at USA har fått en førstedame som faktisk hyller Gud ved å offentlig frembære en kristen bønn.

Å fremsi offentlig en kristen bønn har ikke vært dagligdags fra representanter fra den amerikanske administrasjonen. Riktignok har Barack Obama med flere anledninger lest høyt vers fra Koranen, som i dette eksemplet. Melania Trump innledet bønnen med ordene: La oss be” og avsluttet det hele med ” For riket er ditt, og makten og æren i evighet. Amen.” -Og la oss straks slå fast at dette var verdig av USAs førstedame, -og kanhende også et signal på hva som bor i hjertet til kvinnen som er gift med USAs svært omstridte president.

Og her blir de samme evige ord sunget frem av Christo Ed Napit fra Indonesia. La oss alle erkjenne. En fantastisk stemme

Og tilslutt, det liberale venstre i USA har allerede vært ute og kritisert førstedame Melania Trump for å be Herrens bønn offentlig. Her fra Fox News Hannity. Mens liberale og venstrevridde hyler, skriker og fordømmer, deler jeg samme glede over det hele som Norges-aktuelle Franklin Graham her uttrykker til Fox News. Kanskje nok en kristenleder eller to trekker seg i protest over at Franklin Graham gleder seg over at Melania Trump her faktisk offentlig ber Herrens bønn i et klipp som blir sett av millioner. Jeg for min del gleder meg sammen med Franklin Graham over dette, men politisk korrekte kristenledere finner sikkert noe å klage over denne gangen også: Her er Franklin Graham som sier: “Jeg er stolt av henne!” Dette var virkelig ekstraordinært og fantastisk,” slår Franklin Graham fast -samtidig som også han vet at venstrevridde kommer til å kritisere.

 

21 tanker om “Er Fader Vår blitt kontroversiell fordi Melania Trump offentlig ba bønnen?

 1. Veldig bra og rettrygget av førstedamen, Melania Trump! Mange ganger er virkeligheten mer storartet enn vi kan drømme om. Ja, Guds folk applauderer slike valg, og djevelens lakeier skriker og dummer seg ut!

  Nå blir det litt spennende å se hva diverse kommentarer blir om dette? Tar jeg ikke helt feil så blir det helt tyst fra de religiøse, mens vi andre smiler…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Ord er meningsløse, dersom de ikke er oppriktige og fra hjertet. Trump er en kalkulerende sosiopat, og han har nok regnet med at en offentlig bønn fra hans tredje kone, vil falle i god jord hos enkle og godtroende kristne. Når Trump blir bedt for, selv om han dypest slett ikke tror på en makt høyere enn ham selv, så er det selvsagt for å vinne gunst i naive kristne velgergrupper.
   Samme har vi sett her hjemme med FRP; Carl I gikk på prekestolen hos Levende Ord. Hykler!!! Og “støtten” deres til Israel.
   Du er så sannelig et meget godt eksempel på en slik naiv figur, Herr Myhren.

  • Det kommer minst like mye spott fra norsk høyreside, pro homo, fosterdrap, fri flyt av alkohol. Tar fra de fattige og gir til de rike. Regjeringens politikk har vært spott av Jesu lære, med god hjelp av Venstre.
   Den sort/hvitt tenkningen av venstre/høyre er meget forenklet og naiv.

  • Og det har kommet og kommer fremdeles særdeles mye spott fra Olav Nilsen.

 2. Herr Nilsen har selvagt rett. Bønnen ble brukt taktisk i et politisk spill om tilhørernes gunst og for å posisjonere seg i det politiske landskapet. Fra Trump-leirens side er dette maktkamp og mediestrategi mer enn religiøs hengivelse.

  • Politisk spill eller ikke. Det viktigste er at Melania ber Herrens bønn.
   La oss glede oss over det.

  • Det er godt vi har folk her som Olav N og Oddvar G, ja som sågar ser de skjulte motivene til folk, til å fortelle oss dumme og naive hva som faktisk foregår..

   (Hint: Sterk ironi ;))

  • Jepp, alt ved Trump er FAKE.

   Det slo meg i dag; hvorfor er det ingen kristne som stiller spm ved hva Trump gir til fattige/misjon osv?
   Han velter seg i luksus, men er tilsynelatende en 100 % egoist, som ikke følger Jesu lære på et eneste område.
   Hvorfor blir dette faktum totalt ignorert på dette nettsted?

  • Ja, Trump er uten tvil alt dere sier, men kanskje Gud likevel kan bruke han. Det kunne han tydeligvis ikke med muslimen Obama, som spottet Gud rett opp i ansiktet med sine ugudelige president ordrer. Merkelig at kristne støttet Obama som hyllet både abort og homofili.

 3. Vel, Marie, Obama er ingen muslim, så der fremmer du en usannhet. Han er nok mer en svært lunken og liberal kristen.
  Obama har i det minste et stort hjerte, og han hadde alle de egenskapene som Trump beviselig mangler! Men er selvsagt dypt uenig med Obama ang abort/homofili.
  Obama var alt i alt en svært god president.

 4. Gud har selv fortalt til oss at president Trump er hans stedfortreder på denne jorden. Alle de som er uenige med president Trump, skeptisk til han, spotter han, ler av han, vitser med han eller hater han vil brenne i helvetes ildsjø.

  Som Guds stedfortreder er president Trump helt ufeilbarlig, har Gud fortalt oss.

  Slik lyder Herrens ord.

 5. Slik lyder Herrens ord:

  De som spotter, hater, snakker kritisk eller er skeptisk til president Trump, hans stedfortreder på denne jord vil gå evig fortapt i helvetes ildsjø.

  Kun de som uten reservasjoner hyller og ærer president Trump skal komme til himmelen.

  For dette har Gud selv sagt.

Det er stengt for kommentarer.