Stort sett bare pinsekarismatikere tilbake i ledelsen av Franklin Graham kampanjen

Etter at en rekke lutherske profiler og religiøse politikere har trukket seg fra den rådgivende komiteen som står bak kampanjen med den konservative og bibeltro amerikanske evangelisten Franklin Graham er det stort sett bare pinsekarismatiske profiler igjen i komiteen. Dette melder avisen Vårt Land. De som nå er tilbake og som vil arbeide for møtet er Elin Fagerbakke, Anne Christiansen, Asbjørn Simonnes, Erik Furnes, Sigmund T. Kristoffersen, Leif S. Jacobsen, Andreas Nordli, Per Sævik, Ole Kristian Iglebæk, Gunnar Jeppestøl, Svein E. Andersen, Alv Magnus, Jan-Erik Børrestad og Sten Sørensen.
I tillegg har fire spurte sagt ja til bli med og de fire er Dag Øyvind Juliussen, fra den internasjonale kristne ambassade i Jerusalem, professor Jan Inge Jensen ved UIA, pastor Hans Rogstad i Oppdal kristne senter og advokat Ragnar Hatlem. Styret for evangeliseringskampanjen, kalt «Festival of Hope», består av Sten Sørensen (leder), Alv Magnus, Gunnar Jeppestøl, Svein E. Andersen, Ole Kristian Iglebæk, Leif S. Jacobsen, og Jan-Erik Børrestad. La oss be for disse kristen-profilene at de skal finne styrke og inspirasjon til å fortsette tross det faktum at en rekke lutherske navn har trukket seg.  Imidlertid har disse navn som har trukket seg fint lite støtte blant grasrota av norske kristne og har også fått kritikk for å være “feige og politisk korrekte”. Blant annet har misjonssambandets leder møtt motbør i kommentarfeltene i den kristne presse på grunn av sine uklare signaler om islam.

Åndelig våkne norske kristne både håper og ber om at Gud skal bruke høstens “Festival of Hope” til å skape fornyelse og vekkelse blant Guds folk. Som nasjon er vi i desperat behov av en gjennomgripende vekkelse som kan snu trenden å bringe nytt liv og vekkelse tilbake til Norge. Faktum er nå at den religion som ser ut til å være i sterkest vekst i Norge er islam. Fra Storbritannia har vi sett mange eksempler på hvordan muslimene har kjøpt kirkelokaler og omgjort dem til Moskeer. Som kristne trenger vi å stå samlet mot islam og stå i mot denne religionen som etterlater seg et hav av død og terror der den går frem. Gjennom å åpne landets grenser for muslimer risikerer vi allerede nå å ha sluppet inn et stort antall tikkende bomber som på et eller annet tidspunkt reiser seg og står opp å kjemper for det politiske islam med hjelp av bomber, busser, lastebiler og alt de måtte ha for hånden.

 

15 tanker om “Stort sett bare pinsekarismatikere tilbake i ledelsen av Franklin Graham kampanjen

 1. Hva kjennetegner endetiden? Frafall! Kristne som faller fra bibelens ord. Den norske kirke har falt og kristenheten farter til storstevner for å høre falsk forkynnelse om rikdom og velstand. Når kristne ikke lenger tar Guds ord seriøst, men vrir på det etter eget ønske, har islam en lett match.

  • Sanne ord fra Marie, inspirasjonshelger med saftige koldtbord, stevner og religiøs underholdning kan gi en midlertidig stimulans

  • Frankling Graham har vel rett i at Islam er en ond religion? Han har vel også rett i å lese Guds Ord ved innsettelsen av en president? At norske kristne ledere kan være så feige at de ikke vil stå med og ønske en av verdens mest kjente evangelister velkommen til Norge er for meg helt utrolig.

 2. Elin Fagerbakke, som du tidligere har kalt omstridt, støtter nå den meget omstridte Graham, som igjen støtter den svært omstridte Trump?

  • Elin Fagerbakke er jo kjent fra Ungdom i Oppdrag her i Kristiansand samt at hun er pastor i Salem Øst og leder for Kvinner i nettverk.
   Jeg er veldig fornøyd med at hun støtter Franklin Graham som også jeg støtter. Jeg er neppe enig med Fagerbakke i alt, men jeg takker Gud for at hun faktisk her er modig.

  • Når jeg leser dete om at flre kristenledere trekker seg fra arrangementskomitteen for kampanjen på Ullevål, kan jeg ikke annet enn å tenke på den populære sangen Inger Lise Rypdal i sin tid fremførte oversatt fra engelsk der hun bl.a.sang om “Tilsynet av høg moral”.der de i den menigheten kritiserte kvinnen for hennes korte skjørt. Er vi tilbake til dette i Norge igjen.? Skal det da innsettes et “Tilsyn for høg moral” for å avgjøre hvile forkynnere fra utlandet som skal slippe inn gjennom det trange nåløyet for å tilfredstille Tilsynets krav om politisk korektehet eller vedkommendes avvik i politisk ståsted fra det vi tenker er akseptabelt ? Skal Tilsynet da lete etter helt , i deres øyne, helt perfekte forkynnere som etter ders mening kan få tillatelse til å bestige en norsk talerstol ? Jeg synest det er meget beklagelig at så mange kristenledere ser ut til å boikotte denne kampanjen. Man velger da heller å vise motstand mot president Trump og hans ståsted heller enn å gi folk som da skulle komme til denne kampanjen muligheter til frelse eller fornyelse ? Jeg mener dette er å motarbeide Gud og Guds sak. Hans hovedanliggende er ikke vårt politiske ståsted, men at mennesker skal bli frelst. Men dette er visst underordnet for disse kristne lederne som trekker seg. Dette grenser til hykleri, mener jeg. Jeg tror ikke Graham kommer til Oslo for å holde et politisk innlegg, eller et islam kritisk innlegg.Han kommer for å forkynne Guds Ord til frelse. Det burde være det overordnede her. Så får ens egne prinsipper om det ene og det andre være underordnet dette.

 3. BEKYMRINGSMELDING; er Jan Kåte Christensens tanker totalt infiltert av sex og syndige ting?
  I en sak nå, der han refererer til en sak fra Rinkeby i Sverige, skriver han RUNKEBY.
  Og det er IKKE en trykkfeil, han skriver det flere ganger:

  Nr. 1861: Donald Trump ble kritisert av alle her i Scandinavia for å sverte Sverige, dagen etterpå var det full opstandelse i Runkeby som viser at Trump påstander er ikke nonsens, men treffsikkert!
  Nr. 1861:
  Donald Trump ble kritisert av alle her i Scandinavia for å sverte Sverige, dagen etterpå var det full opstandelse i Runkeby

  • Jeg så hans skriverier i går kveld om måtte le godt. Tror alle som har sett den har måttet le eller i hvert fall trekke på smilebåndet.

  • Måtte bare kopiere overskriften før han forandret den:

   søndag 26. februar 2017
   Nr. 1861: Donald Trump ble kritisert av alle her i Scandinavia for å sverte Sverige, dagen etterpå var det full opstandelse i Runkeby som viser at Trump påstander er ikke nonsens, men treffsikkert!

   Nr. 1861:
   Donald Trump ble kritisert av alle her i Scandinavia for å sverte Sverige, dagen etterpå var det full opstandelse i Runkeby som viser at Trump påstander er ikke nonsens, men treffsikkert!

   Media og alle bør erkjenne at det er veldig, veldig godt og sunt med en mann som Donald Trump som evner og tør å gå imot strømmen!
   Selv om halve verden sverter og herjer med ham.

  • Ikke bare er han på snuskete nettsider…. Han blir bare bedre og bedre….

 4. Det spiller da ingen rolle om Franklin Graham kommer til Norge eller ikke! Og det spiller heller ingen rolle om hvem som skal sitte på de fremste plassene.

  Franklin Graham stemte ikke under valget i USA, det er det kanskje ikke så mange som vet. For meg er han sønnen til faren og ikke noe annet.

  Men Donald Trump var så raus at han lot Graham komme fram under innsettelsen til presidentembete og ba for han. Jeg hadde nok ikke vært så raus som Trump, men likevel…

  Det er foresten mange som mener at Donald Trump er lik kong Kyros i Jesaija. Noen har hevdet at Gud har åpenbart for dem at Gud vil bruke Trump for Amerika,
  akkurat som han brukte Kyros til det beste for det jødiske folk, selv om Kyros var en hedensk konge.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Liberale, sekulære og lefties har et problem med de verdier som følger med den nye administrasjonen. Graham er ingen republikaner, men han – som andre troende – har sett noe i Trump som vil avstedkomme at America vil bli great som nasjon again. Det skulle etter min mening være …. lov? Hvem bestemmer i så fall – at det ikke skulle være lov?

   Bare et tankesprang – et stortingsvalg fører til at Sylvi Listhaug kan bli statsminister. Her vil dette for noen være et bønnesvar – for andre troende vil dette falle en svært tung for brystet – nærmest et angrep på de verdier en forfekter. Sprøsmålet hver og en må stille seg selv er jo – i en meninghet – hvor noen liker både Listhaug og Trump – skal det være lov? eller skal det nærmest være preferanser en skal holde kjeft om og i værste fall skjule? – i så fall hvorfor? og hvem er det som bestemmer? tidsånden? pk? mainstream media? norsk media?

   La oss som troende holde sammen selv om vi kan tenke ulikt om politiske preferanser – det er Oppdraget og evangeliet som er førsteprioriteten – håper jeg og det er her Graham er invitert og ankommer oss – over 9 mnd fram i tid. Hvordan verden ser ut om 9 mnd vet ingen – heller ikke om president Trump har gjort den god jobb eller ikke, men Bannon har rett – MSM, liberale, sekulære og lefties har ikke gitt opp kampen om å motarbeide denne administrasjonen for ulikt de fleste – alle? – andre som går til valg, så har denne til hensikt å gjennomføre det som de gikk til valg på.

   Jeg har i USA’s ambassadør – hennes uttalelse som Israel – og i den åndelige framføringen av the first lady’s utleggning av the Lord’s prayer – fått to unike signaler om at noe er på gang som dessverre aldri var der hos forgjengeren – her kommenterer Graham på de negatvie reaksjonen regressiv left har gitt the first lady
   https://www.youtube.com/watch?v=pwNbVOZz_bg

   Om vi nå står ved et veiskille – clinton eller hveten – so be it – go for it – de av oss som ikke lar oss avspore – Oppdraget står vi sammen om.

 5. Hva jeg syntes om disse norske kristenlederne som har trukket seg. De er rett og slett feige og lunkne. Dessverre er det i stor grad slik det er med kristenheten. Mange tørr ikke å bli assosiert med noe som kan skade ens omtale og popularitet. Det er denne verdens politisk korrekthet og liberalisme som er styrende. Vi ønsker bare å høre det som klør oss I øret. Formaning og rettledning om vår tids forførelser klarer vi ikke å bli minnet om. Vi lever I forførelsens tidsalder. Den onde har fått stor makt over våre følelser. Vi ønsker ikke lenger å forholde oss til hva som er rett og galt, ut fra Guds ord – det er mye enklere å følge våre følelser, og flyte dit “vinden flyr”.
  Israel/jøder, moral, synd og avgudsdyrkelse lukker vi øynene for. Derfor skal det ikke overraske oss at de som har fått lagt på hjertet å tale verden I mot – blir utstøtt.

  Vekkelen kommer ført når vi tørr å tale Guds ord ut til all verden – klart og tydelig. Særlig det som stikker folk I hjertet. Vi leser I Bibelen om de som ble reist opp for å tale Guds ord I tiden. De ble heller ikke godt mottatt av folket.
  Vi ønsker Franklin Graham velkommen.
  Norge trenger det!

Det er stengt for kommentarer.