Er det en hatefull ytring å proklamere at Allah er en hedensk demonguddom?

Irsk 75 år gammel pastor under politietterforskning for angivelige “hatefulle ytringer” fordi han hevdet at Allah var en hedensk guddom, en grusom guddom, en demongud og en satanisk guddom

mcconnellDen 75 år gamle irske pastor James McConnell ved Whitewell Metropolitan Tabernacle i Belfast er under politietterforskning for påståtte hatytringer etter at han søndag 18 mai holdt en preken med anti-islamsk innhold. I sin preken sa McConnell blant annet at forskjellene mellom kristendom og islam er svært store. “Den Gud vi tilber og tjener her i kveld er ikke Allah. Den muslimske guden Allah er en hedensk guddom, Allah er en grusom guddom og Allah er en demongud,” sa McConnell i sin preken som også er lagt ut på You Tube. En hjelpepastor i McConnells kirke har i ettertid trukket seg fra sin jobb i protest mot den bibelsk korrekte talen, melder Christian News Network som har navngitt assistentpastoren som  pastor John McCreedy.
McConnell brukte også noe av preken på å kritisere den “tåpelige” britiske regjeringens ettergivelsespolicy hvor man forsøker å blidgjøre muslimene økonomisk. “Islam er en religion født frem i helvete,” sa pastoren og viste til at mange kristne rundt om i verden blir forfulgt for sin tro, nettopp av fanatiske muslimer som tilber Allah. I følge Belfast Telegraph ble McConnell uttalelser inspirert av situasjonen til  Meriam Ibrahim, den sudanske kristne kvinnen som nylig ble dømt til hengning for frafall mot islam men som nektet å avsverge sin kristne tro eller la seg konvertere til islam.Etter McConnells 18 mai tale, har irsk politi iverksatt etterforskning mot pastoren for påstått hatkriminalitet. Den nord-irske viseførste-ministeren Martin McGuinness omtalte predikantens kommentarer som “hatytringer og at disse måtte fordømmes på det aller sterkeste,” sa Martin McGuinness som la til at “disse uttalelsene kommer i kjølvannet at en flom av uverdige rassistiske angrep mot forskjellige familier i deler av Belfast og andre steder. – Slike uttalelser tjener bare til fyre opp om hatet,” sa den nord-irske ministeren,” i følge Daily Mirror, “Det er viktige at det blir gjennomført en full og grundig etterforskning av pastorens kommentarer og deres potensial til å føre til flere rassistiske angrep.

https://www.youtube.com/watch?v=UUJFIMciQA8#t=39

Etter at McConnell preken ble kjent har mange fordømt hans budskap gjennom forskjellige sosiale medier og i kommentarspaltene i enkelte aviser. Hjemmesiden til White Metropolitan kirken ble angrepet av hackere og har vært nede. “Det er fortiden noen som forsøker å hacke og ødelegge vår kirkens nettsted,” het det i en kommentar på kirkens Facebook side. Nettstedet til menigheten er nå oppe igjen. Midt i de stygge angrepene fra ikke-kristne har mange også uttrykt støtte til McConell. Nord-Irland førsteminister Peter Robinson sier at han personlig har besøkt White Metropolitan kirken flere ganger, og at han  ble grundig imponert over McConnell forkynnelse. “Det er ikke et snev av hat i han,” skal Robinson ha uttalte i et avisintervju. “Dette er en som forkynner evangeliet.”

Rett til å ytre seg

“Jeg har stor tro på at pastor James McConnell har rett til ytringsfrihet,” forklarte han. “Jeg vil forsvare hans rett til å ytre seg på samme måte som jeg forsvare andres rett til å gi uttrykk for synspunkter som jeg er uenig. Folk har rett til å uttrykke sine forskjellige synspunkter og i et demokrati skal man kunne gjøre det fri fra frykt og trusler,” sa Robinson. Pastor McConnell har også blitt støttet av mange mange på sosiale medier. “Det pastor McConnell sa er rett og slett det rette kristne ståstedet som nøyaktig gjenspeiler hva Bibelen sier om godt og ondt” het det i en kommentar. “Noen ganger er det de kalde sannheter som trengs,” – dersom det ikke opphøyer Jesu navn, er det født frem i helvete, ” skrev en annen. “Fortsett å stå fast på evangeliet og skam over alle Gudsmenn som går ut i mot en annen fordi han sier sannheten slik den er.”

2 tanker om “Er det en hatefull ytring å proklamere at Allah er en hedensk demonguddom?

  1. Det er ikke noe galt ved å forkynne slik denne pastoren gjorde. Allah er ikke identisk med bibelens Jehova, og hvis det er noe vår tid virkelig trenger, er det tydelige røster som forkynner sannheten. En god, bibelsk og sannferdig tale.

Det er stengt for kommentarer.