En texaner bosatt i Donbass tror at Russland og Ukraina og muligens NATO snart er i full krig

Amerikaneren Russell Bentley er bosatt i Donbass og endel av de militære styrker som forsvarer Donetsk People’s Republic  mot ukrainsk aggressjon.

Konflikten mellom Russland og Ukraina har i de siste dagene fått fornyet interesse på ulike mediaplattformer etter at det ble kjent at både Ukraina og Russland sender store militære styrker til grensen mellom de to land. Russland har i de siste dagene satt i gang en omfattende styrkeoppbygging både på Krim og i Donbass regionen som er kontrollert av russisk-språklige separatister som har opprettet sin egen republikk. Ukraina på sin side har i de siste ukene sendt tusenvis av soldater til områdene som grenser mot Donbass og anmodet om NATO medlemskap. Joe Biden har på sin side lovet full støtte til Ukraina og amerikanske styrker i Europa er satt i høy beredskap. Amerikaneren Russell Bentley som er en “informasjonskriger” har vært bosatt i Donbass siden 2014 og er soldat for Novorussian Army,

Russell Bentley er som mange andre overbevist om at det kommer en stor krig mellom Russland og Ukraina -som også kan komme til å involvere NATO. Nato-nazister og Nato generaler kommer ikke til noe område for å skape fred eller bringe gode forandringer, men for å skape krig, drepe og ødelegge,” sier Betley i videoen. Nato som egentlig var en forsvarsallianse er blitt en aggressiv og totalitær angrepsmakt som bringer bomber og død der de kommer. Se bare på Libya som Nato bombet tilbake til steinalderen i 2011 under Barack Hussein Obama. Også i Irak, Afghanistan og Syria har USA og NATO ikke skapt annet enn død og fordervelse. Nato skulle ha forblitt en forsvarsallianse og ikke blitt et slags militært verdenspoliti som søker å bringe sine verdier på andre land og regioner. Under Trump tok den amerikanske ekspansjonspolitikken en pause da Trump ønsket å hente hjem amerikanske soldater involvert i kriger i Midtøsten og Afghanistan, men under Biden er denne pausen slutt og Nato er igjen et redskap for det the new world order. Krigen kommer i løpet av våren eller sommeren tror Bentley som selv er villig til å kjempe mot det aggressive Nato og det korrupte Ukraina.

Krigstromming og sabelrasling i øst

Facebook Comments

9 tanker om “En texaner bosatt i Donbass tror at Russland og Ukraina og muligens NATO snart er i full krig

 1. 08/04/2021, kl. 00:15 sa Roperid:

  “Det litt unike med konflikten i Ukraina er et betydelig innslag av nynazister på BEGGE sider av konflikten. Ja, det er faktisk til og med norske nazister som sloss der nede både på ukrainsk og russisk side!

  Et ekstremt merkelig innslag da Hitler forsøkte og langt på vei lykkes med å utrydde slaverne. Ja faktisk døde 46% av alle Russlands menn under andre verdenskrig, 80% av menn født i 1923 døde og totalt 15% av befolkningen.”

  Kanskje merkelig men ikke noe nytt. Hvis man skulle beskrive veldig kort hva som skjedde i østeuropa og russland under 2.vk så måtte det være at alle moralske normer hadde gått i oppløsning. Alle myrdet alle. Helt bokstavelig. Et kaos av myrderier i regi av tyskland, russland og andre grupperinger. Alle peker på Hitler men det store problemet var at svært mange i befolkningen hadde en uforståelig lav terskel for å delta i folkemord. En god beskrivelse finnes f. eks i boka “svart jord” av Snyder.

  Det som dypest sett skapte 2 vk var dårlig folkeopplysning og motsettningsforholdet mellom sovjettsosialisme og tysk nasjonalsosialister.

  Politiske motsettningsforhold i mellomkrigstiden har skremende mange likhetstrekk med det vi ser i USA i disse dager. Det kunne sies mye om dette men det er ikke nødvendig. Tiden som kommer vil vise det i praksis.

  Det spesielle er at Roperid selv spiller en rolle i dette politiske spillet gjennom å fremstille seg som en “moderat og fornuftig” agitator som har gitt sterkt utrykk for sin motvilje mot Trump. I praisis et standpunkt for de kreftene som nå avvikler det amerikanske demokratiet. Og som i tyskland blir dette godt kamuflert av mediene. Hitler var hundre prosent avhengig av alle de “moderate og fornuftige” som mente at det sikkert kunne settes spørsmålstegn med noe av det Hitler hadde sagt, sånn for å være “avballanser”, “men han var nok det beste alternativet for tyskland”. Det var like lett å manipulere folk den gangen som det er idag.

  Og for å ha sagt det, de som har lest det politiske progammet som nazistene gikk til valg på vet at det var til forveksling likt norsk sosialdemokratisk politikk. Antagelig ville SV ligge nærmest siden de har gitt mest rom for antisemitisme og overstatlig styring.

  Mye av folks politiske meninger i dag bærer preg av ekstrem mangel på historiekunnskap. Akkurat som i mellomkrigstiden. “Hvordan kunne det skje” og “aldri mer” sa alle etter både første og andre verdenskrig. Men ingen spørte “hvorfor skjedde det”. Det er dette alle historieinteresserte kan studere i detalj i disse dager.

  • Hvorfor sloss da nazistene mot kommunistene, sosialistene og sosialdemokratene på gatene i Tyskland, lenge før Hitler tok makta?

   Hvorfor advarte da venstresidens aviser kraftig mot Hitler lenge før krigen?

 2. Når det gjelder NATO ser du jo ut til å stå skulder til skulder med venstresiden. Nøyaktig dette er jo grunnen til at SV oppsto i sin tid og har vært særlig sterkt på venstresidens agenda siden krigen på Balkan. (Tror få på venstresiden vil si seg uenig i noe av det du skriver om NATO.)

  Skulle tro du tilhørte venstresida, dere er jo også enige om WEF, WTO, Davos, EU og internasjonale handelsavtaler.

  Men når det gjelder seperatiststyrkene i donbass er det kanskje vært å høre på lederen for det jødiske samfunnet i Ukraina sin advarsel om at den er preget av høyreekstreme og nynazister:

  https://www.ibtimes.co.uk/ukraine-crisis-who-are-russian-neo-nazi-groups-fighting-separatists-1463489

  • Roperid, jeg tror du er en hyggelig mann, og jeg vet at du ikke er en bekjennende kristen, for det sier du jo selv, jeg kan godt ut fra ditt ståsted forstå at du synes oss kristne her inne er noe raringer , som tror på alt dette . Uansett så tror jeg at denne artikkelen er ment å ta noen som helst politisk stilling , men kun å få frem hvilken dramatisk tid vi er inne i.
   Med det sagt så kommer jeg inn på det som du vil oppfatte som absurd og koko , jeg tror vesten med USA i spisen er det bibelen beskriver som babylon den store sjøgen og at Putin er personen Gog fra magogs land , så i praksis så tar jeg ikke parti for noen av disse … men konstaterer at krigs trommene runger …

  • Men nå var det ikke din tilnæring jeg kommenterte her heller om da ikke du er forfatter av blogginnlegget.

   Faktisk befriende med noen som ikke har adoptert en amerikasentrisk teologi slik så mange pentekostale har.

   Det jeg reagerer på her er vel snarere hva jeg opplever er å ta part i en uhyre kompleks konflikt jeg tviler på om forfatteren har satt seg godt nok inn i. (Det har ikke jeg heller, bare så det er sagt.)

   Det litt unike med konflikten i Ukraina er et betydelig innslag av nynazister på BEGGE sider av konflikten. Ja, det er faktisk til og med norske nazister som sloss der nede både på ukrainsk og russisk side!

   Et ekstremt merkelig innslag da Hitler forsøkte og langt på vei lykkes med å utrydde slaverne. Ja faktisk døde 46% av alle Russlands menn under andre verdenskrig, 80% av menn født i 1923 døde og totalt 15% av befolkningen.

   Slaviske nazister burdte være like selvmotsigende som jødiske nazister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *