En ekte helbredelse eller? Se en liten pike bli helbredet for spedalskhet

owuor-helbredelseDr David Owuor er en av de store religiøse skikkelser i Afrika. Owuor som blant de troende blir regnet som en profet. Dr Owuor har skapt betydelig indre spenninger blant eliten av afrikanske velstandsforkynnere da han i 2009 gikk knallhardt ut mot dem som forkynte “det råtne velstandsevangeliet”. I sine utsagn hevdet Owuor at mange av Afrikas fremtredende predikanter danset rundt gullkalven og at man tilbød mirakler på salg samtidig som han hevdet at velstandsevangeliet var en form heksekunst i kirkelig regi.

spedalskhet-owuorSamtidig som Dr Owuor tar sterk avstand fra “velstandsevangeliet” er han omstridt og skal ikke bevege seg rundt i Nairobis gater uten et titalls livvakter og i afrikanske aviser hagler det med beskyldninger mot mannen mange mener er en stor profet. Den kontroversielle skikkelsen er kjent for sine mange profetiske budskap til verden hvorav noen har slått til mens andre venter på sin oppfyllelse. Utover sin profetiske virksomhet samt å advare Afrika mot velstandsforkynnelse, umoral og forfall internt i den afrikanske kirke er Dr Owuor opptatt med å helbrede syke. Hans kritikere beskylder han for å tilby “liksom helbredelser” mens mange troende er overbevist om at han er en stor Guds mann, en stor endetidsprofet. I klippet nedenfor ser vi det som ser ut til å være en helbredelse av en svært spedalsk rammet pike som etter to uker viser betraktelig bedring og et år etter er helt frisk. Som kristne tror vi fullt og fast at Gud kan helbrede og at bønn har stor makt. Se selv og døm selv

 

https://youtu.be/ZgXMwsV8zFI

5 tanker om “En ekte helbredelse eller? Se en liten pike bli helbredet for spedalskhet

  1. Fake healing spør du meg. Det er noe selvmotsigelig i det denne profeten formidler, jeg mener at helbredelsen det her er snakk om kan ha vært resultat av medisinsk behandling. Det gikk jo et helt år fra forbønnen til helbredelsen var ferdig, og samme resultat tror jeg det er med korrekt medisinsk behandling. Men selvfølgelig er det bra at jenta er frisk. Det så ikke akkurat behagelig å være spedalsk.

    • Jeg vil ikke slå fast verken det ene eller andre, men det ser i hvert fall ut som om jenta er blitt bra igjen enten ved forbønn eller og ved hjelp av medisiner. Uansett får vi jo glede oss over at jenta er blitt frisk fra spedalskhet.

  2. Det som slår meg er at ingen i tro. tar på henne når man ber for henne. Hvis den tro de har på helbredelse så trenger de ikke å være redd for smitte. Men her ser det ut som om de verger seg for å gjøre dette. og at pastoren er iført en hvit dress minner meg litt om Benny Hinn. Når man ikler seg slik så får man også mye oppmerksomhet. Jeg kjenner ikke til denne Pastoren så jeg kan ikke si for eller imot. men jeg bare observerer at det er likhets trekk i mellom noen andre pastorer som ikke er stueren, men det trenger ikke å gjelde denne pastoren. men man skal være våken. Men det viktigste er at hun ble frisk.

  3. Prøvesteinen er ikke helbredelse. Prøvesteinen på om dette er en sann profet er om han forkynner evangeliet. Jesu liv,død og oppstandelse for syndere. Forkynner han ikke dette tindrende klart, og dette ikke er hovedfokus, men istedet helbredelse, så er han ikke noe bedre enn de han selv kritiserer. Sanne troende Forkynner evangeliet til folkemassene..ikke løfter om alt annet. Fokuset er syndenes forlatelse, ikke mirakler.

Det er stengt for kommentarer.