Emmanuel TV -der eksorsisme og demonutdrivelser er underholdning

Den kontroversielle “profeten” TB Joshua og hans Emmanuel TV når millioner av tb-joshuamennesker verden over med sitt tvilsomme religiøse budskap og ennå mer tvilsomme religiøse praksis. T B Joshua som konsekvent blir omtalt som “Guds mann” er en omstridt skikkelse i Nigeria og er en stor religiøs stjerne i sitt hjemland. Hans TV show tilbyr alt fra helbredelser til eksorsisme og på You Tube spyttes det jevnlig ut videoer som viser “profeten” eller hans medarbeidere “i action” hvor påståtte demoner drives ut av av dem som oppsøker hans  “Synagogue, Church of All Nations”. Den omstridte “profeten” har mer enn to millioner følgere på Facebook og Joshua selv er Nigerias tredje rikeste pastor blir av mange ansett som en bedrager og svindler, men andre anser han som en “mann av Gud”

Mens den amerikanske religiøse svindleren Peter Popoff tilbyr sitt “Miracle Spring Water” som angivelig har evnen til å gjøre deg rik i en fei eller helbrede deg for alle mulige sykdommer, -mot en donasjon til hans virksomhet så har også “profeten” T.B Joshua sitt eget “salvede vann” som har makt til å helbrede og kaste ut demoner av mennesker. (Videoen er fra Peter Popoff’s virksomhet)

“Hellig eller salvet vann -som er velsignet av T B Joshua har tydeligvis stor effekt på de onde åndene. Bildet under viser hvordan en av T B Joshua’s medarbeidere sprayer såkalt “anointed water” på en demonbesatt ung mann som i følge T B Joshua’s Ministry her ble satt fri fra onde ånder. (Selve klippet av seansen kan ses her)

hellig-vann

 

 

Delte meninger om kontroversiell profet

Mens millioner av mennesker oppriktig tror at Joshua er en sann profet, en stor Guds mann og at demonutdrivelsene som vises er ekte, er det kanskje ennå flere som mener at T B Joshua er en falsk profet, en bedrager, en svindler og demonutdrivelsene som spres til millioner av seere er skuespill og at de angivelig “besatte” er betalte skuespillere. Enkelte kritikere av virksomheten har hevdet at samme skuespiller har blitt anvendt i flere forskjellige seanser. I 2006 besøkte TB Joshua med team Australia og klippet som kan ses her viser en befrielse av en kvinne som angivelig skal være besatt av en demon som har kjempet mot kirken i Australia. Kritikere hevder at kvinnen har blitt brukt som “besatt” ved flere andre anledninger, noe Søkelys ikke har funnet dokumentasjon på i spillelisten til Emmanuel TV. I klippet nedenfor er T B Joshua i direkte kamp med “Lucifer” som skal ha besatt en ung mann, men er dette en ekte befrielse eller er alt bare skuespill? Døm selv:

Samtidig som Emmanuel TV sender ut sine show-pregede demonutdrivelser vil vi i mai måned få servert noe av det samme her i Norge da den tvilsomme “apostelen” Guilermo maldonado2Maldonado kommer til Fornebu utenfor Oslo med showet «Jesus helbreder i dag» -som vil bli servert norske TV seere gjennom TV Visjon Norge. En av dem som er bekymret og som nå advarer foreldre mot å ta barna med seg på de kommende møter i regi av Jan Hanvold og “apostel” Guilermo Maldonado er Levi Fragell, tidligere pinsevennforkynner som ble humanetiker og en fiende av kristen tro. I følge avisen Dagbladet som lørdag omtaler det kommende helbredelses-showet med apostel Maldonado begår familier som tar barna med på denne konferansen “en alvorlig krenkelse,” “- Det er en veldig uheldig utvikling på gang, og jeg opplever det som en oppgave å informere om dette. Jeg blir alltid lei meg når jeg ser at sånt som dette nok en gang får et publikum i Norge, men det som gjør at jeg særlig reagerer er det at jeg fant nyheten på Korsets Seier . Jeg hadde håpet at den tradisjonelle pinsemenigheten vil være tilbakeholden med å fremme en slik sak som dette, sier Fragell til Dagbladet. Artikkelen i Dagbladet kan leses her .

Se “apostel” Maldonado kaste seksuelle demoner ut av ungdommer

Demonutdrivelser i regi av apostel Maldonado går noe roligere for seg hos “apostel”  Guilermo Maldonado fra 2,43.25 ute i videoen går langt mindre dramatisk for seg når den kontroversielle apostelen forsøker å kaste ut seksuelle ånder av ungdommen. Med autoritet i stemmen i slutten av videoen gyver “apostel” Maldonado på seksuelle demoner av ulike slag og med autoritet i stemmen kommanderer “apostelen” ut påståtte demoner: “Kom ut, kom ut, kom ut, kom ut, kom ut, apokaldo lakanda, katokamba” skriker Maldonado før han legger hånden på hue til skrikende ungdommer før han dytter noen av dem i bakken. “Kom ut, kom ut, kom ut av han, kom ut av ham,” roper Maldonado i det som kan beskrives som en light utgave av det som presenteres i regi av T B Joshua og hans Minestries.

Utdrivelse av onde ånder er som kjent et fenomen vi møter i beretningene i det nye testamentet. Både Jesus og hans disipler kastet ut onde ånder, og i bibelen blir onde ånder ansett som en realitet og noe som eksisterer. I vår tid har mange teologer og lærde forsøkt å bortforklare onde ånders eksistens og blir i vår rasjonelle tid bortforklart som psykiske plager eller at demon var bare et navn forfatterne av Bibelen satte på uforklarlige lidelser vi i dag behandler med antidepressiva eller beroligende medikamenter. I T B Joshua’s “Synagogue, Church of All Nations” SCOAN -er demonutdrivelser eller eksorsisme et dagligdags fenomen og via T BJoshua’s “Emmanuel TV” og på You Tube blir det nærmest daglig publisert videofilmer som nesten som underholdning viser hvordan demoner blir jagd på dør. Det primære i disse videoen er å vise demonutdriverens “samtale” med demonene og deretter kampen mot disse demonene utkjempes enten i Jesu navn eller i “profetens navn” som har som våpen ordets pisk eller “hellig vann” som er velsignet av profeten sprøytes på den angivelige besatte. Under selve seansen hopper den “besatte” rundt, skriker, vrir på seg og oppfører seg slik besatte gjorde i Bibelen. For de som tror T B Joshua og andre innenfor denne bransjen, er dette genuint Guds kraft, mens andre mener dette er skuespill og “den besatte” er en betalt skuespiller -hvorpå flere skal ha spilt besatte flere ganger. Våre lokale show med Guilermo Maldonado i regi av Jan Hanvold virker langt mer moderate i form, men likevel er det som serveres når Hanvold og co setter i gang en “light utgave” av det som serveres i regi av T B Joshua og andre mer eller mindre tvilsomme “Gudsmenn” som selv er blitt styrtrike på grunn av sin religiøse virksomhet og menneskers lengsler etter lykke, helse og velstand. Klippet nedenfor er fra “Profet Edd”  som viser en tilsynelatende seanse der utdriveren “torturerer” ånden før den blir jagd ut..Under seansen kommuniserer utdriveren med det han kaller “Herrens engel” Er alt bare svindel og bedrag eller religiøs forførelse utført av mørkets makter eller forførende ånder? Si gjerne hva du mene