Eldstebror siktet for å ha drept sin ektefelle og menighetens pastor i Kansas, USA

Robert Harris, eldstebror i Repairers of the Breach Christian Center Kansas City er pågrepet og siktet for å ha drept sine kone. Foto: Johnson County Sheriffs Office Mugshot

Sjokk i “Repairers of the Breach Christian Center Kansas City” etter at en av menighetens eldstebrødre drepte sin ektefelle som var assisterende pastor i den karismatiske forsamlingen  Da lokalt politi fant en død kvinnekropp i en skrent i  Missouri var det få som ante at det hele ville komme til å sende sjokkbølger gjennom det litt spesielle “Repairers of the Breach Christian Center Kansas City” som er en karismatisk forsamling. Den avdøde ble raskt identifisert som Tanisha Harris, som fungerte som assisterende pastor i menigheten. Sammen med Carlton Funderburke og hans kone Sylvarena, var Tanisha endel av kirkens lederskap, og det samme var også Tanishas ektemann,  Robert Harris, som var en eldstebroder i den karismatiske menigheten.

“Vi er alle dypt sjokkerte og jeg har grått helt siden Tanisha ble funnet død,” sier Carlton Funderburke, som opererer som “profet” i menigheten som er en del av trosbevegelsen. I følge menighetens reklame kan man bestille privat  konsultasjon hos “profet” Carlton Funderburke som er seniorpastor i forsamlingen. Det er også mulig å bestille direkte åndelig åpenbaringer gjennom en konsultasjon hos Sylvarena Funderburke som fungerer både som evangelist og førstedame i forsamlingen.  Det var mandag i denne uken at politiet ble tilkalt til en episode i hjemmet til ekteparet Tanisha og Robert Harris som ble gift i 2016. Når politiet ankom hjemmet til pastor Tanisha Harris, var eldste Robert Harris alene og gav inntrykk av at intet spesielt hadde skjedd, og politiet forlot deretter parets bolig. Noe senere på kvelden ringte ektemannen igjen til politiet for å melde sin kone savnet. Tirsdag morgen ble den savnede kvinnen funnet i en skrent og under et avhør med politiet innrømmet Robert Harris at han var innvolvert i sin kones forsvinning. Etter videre etterforskning konkluderte politiet med at Harris hadde drept sin kone under en krangel og onsdag morgen ble Robert Lee Harris Jr. pågrepet og formelt siktet for overlagt drap på sin kone.

Menighet i sjokk og sorg

Tanisha Stuart-Harris var assisterende pastor i den karismatiske menigheten. Foto: Repairers of The Breach Christian Center in South Kansas City

“Dette er helt vilt, jeg klarer ikke å tro det, for jeg kjente eldstebror Robert Harris,” forteller Minister Hopelizzette til lokalt tv. “Han var min åndelige veileder og guide i den åndelige verden. Han var på mange måter en reserve for vår pastor og som eldstebror stilte han alltid opp for menigheten,” forteller  Hopelizzette som legger til at alle er i sjokk og sorg over det som har skjedd. I etterkant av mandagens hendelse har menighetens medlemmer og lederskap vært samlet flere kvelder i bønn for både menigheten og den nære familien til avdøde. “Jeg i dypt sjokk, sorg og frustrasjon,” sier Carlton Funderburke, som er senior pastor. “Jeg hadde den store glede av å vie dem i 2016 og de var gode solide mennesker og fantastiske medlemmer av samfunnet,” sier profeten som åpenbart ikke forutså dette.

Full fart i “Repairers of the Breach Christian Center Kansas City”

3 tanker om “Eldstebror siktet for å ha drept sin ektefelle og menighetens pastor i Kansas, USA

 1. “Tanisha Stuart-Harris var assisterende pastor i den karismatiske menigheten”.

  Trist affære. En annen sak er at kvinner i følge NT IKKE skal tale når menigheten samles. Så her må det være en annen gud som tilbes. Og han er ikke god å ha med å gjøre uten Kristi beskyttelse.

  ” Som i alle de helliges menigheter 34 skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten……. 38 Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt. (1. Korinter 14:)

  Siste setning viser alvoret.

  “12 Jeg tillater ikke en kvinne å undervise eller bestemme over mannen, hun skal være stille. 13 For Adam ble skapt først og så Eva. 14 Og det var ikke Adam som lot seg lokke, men kvinnen lot seg lokke og brøt budet.” (1. Timoteus 2:)

  Her relateres kravet om taushet til at kvinnen brøt budet og lokket Adam med seg.

  Noen mener at 1. Korinter 11:5 tillater kvinner å tale i menigheten:

  ” 5 Men en kvinne som ber eller taler profetisk med utildekket hode, fører skam over sitt hode.”

  Men Bibelen er ikke selvmotsigende hva dette angår. For grunntekstene nevner ikke at det her er snakk om under menighetssamlingene. Det betyr derimot at kvinner i alle andre sammenhenger må dekke til hodet under bønn. Som under opplæring av barna, fra dør til dør eller når kvinner studerer sammen og det ikke er en kvalifisert døpt mann til stede.

  2
  4
  • Helt enig.
   Våre muslimske søstremed hijab bør være de kristnes forbilde.

 2. At mange ikke liker Guds ord er stadig tydeligere. “Den som ikke godtar dette blir selv ikke godtatt”, konkluderer Skriften i dette tilfellet.

  Det er i grunn pussig at mange faktisk roper “herre, herre” i ekstatisk iver, men når det kommer til stykket er det liten sammenheng mellom deres tilsynelatende religiøse iver og den læreboken de hevder at iveren er tuftet på.

  Dette viser meg at de lager seg sin egen religion og egentlig ikke liker Gud og Jesus i det hele tatt. Og da blir det en helt annen gud som kupper livene deres. For det finnes ingen nøytral sone i slaget mellom Gud og Satan sier Jesus:

  -Enten er dere for meg, eller så er dere mot meg.

  Og “en liten surdeig syrer hele deigen” og “troløs i litt er troløs i stort”.

  2
  2

Det er stengt for kommentarer.