Kritikk mot media etter at de tier om Trine Skei Grande’s eventyr med full 16 åring

Trine Skei Grande. Foto: Søkelys

“I 2008 hadde Trine Skei Grande samleie på en åker med en beruset 16 år gammel gutt under et bryllup hvor hun og gutten var gjester. Dette bekreftes til Resett av offerets nærmeste familie. Familien har ikke ønsket å varsle om det, en beslutning de står ved. Gutten opplevde ettervirkningene som traumatiske, men har lagt det bak seg. Familien ønsker ingen oppmerksomhet om seg selv. Internt i Venstre har Trine Skei Grande angivelig benektet hendelsen tidligere,” skriver nettstedet Resett. Flere reagerer sterkt på at massemedia syntes å legge lokk over saken med Skrei Grande, mens man i full offentlighet slakter og karakterhenretter Trond Giske. I ett innlegg i Resett spør Jan Hervig om “Noen som blir overrasket hvis tausheten derfra vedvarer? Sannsynligvis er saken allerede lagt til side som et ikke-tema. Det er derfor helt avgjørende for vår ytringsfrihet, den fundamentale rettigheten i vårt demokrati, at vi har har en fri presse, som Resett, som våger å tale åpent om saker som ikke er politisk korrekt å omtale.

Trine Skei Grande har den siste tiden kommet under kraftig kritikk på sosiale medier etter at Resett publiserte flere artikler om at Grande under et bryllup i 2008 presset seg på en 16-år gammel gutt og hadde sex med ham i en åker i vitners påsyn. Foreløpig har ingen andre større medier nevnt saken med et pip, og de sletter alle kommentarer og tråder på sosiale medier som linker til Resett sin sak. Trine Skei Grande er helt stum, det samme er Venstre. Heller ikke Lars Sponheim eller statsministerens kontor besvarer Resetts spørsmål om saken.

Man undrer seg over hvorfor Skei Grande-saken skal skjermes og ties ihjel, og man blir overrasket over at det skjer så effektivt, mens Trond Giske skal rett i gapestokken og alle varslingene om ham «må på bordet». Makteliten har naturligvis snakket sammen. Hadde denne saken vært nok en «Giske-sak» så hadde det blitt kjempeoverskrifter, mens Trine Skei Grandes utskeielser i en kornåker ikke må omtales. Varslinger fra partienes Nachspiel er selvsagt hottere enn fra en kornåker, men det er vel ikke åstedet som er avgjørende for omtale eller ei? Les resten av de to aktuelle sakene om Trine Skei Grande i linkene under:

Trine Skei Grande presset seg på full 16-åring. Venstre sier de var kjent med ryktene.

Skei Grande-saken: Når kommer media på banen?

5 tanker om “Kritikk mot media etter at de tier om Trine Skei Grande’s eventyr med full 16 åring

 1. Og nå stiler hun mot ministerpost. Dette viser bare hvor urettferdig verden rundt den kristne nå er. Det er blitt et svelg mellom kvinner og menn, noe denne saken viser med all tydelighet. Men slik skulle det jo nettopp bli i de siste dager.

 2. Det er ille at Søkelys har en sak som dette gående. I alle fall så lenge det ikke er bekreftet at det er sant. Husk hvordan det gikk med Tore Tønne. Du som bekjennelse kristen, burde visst bedre enn å spre rykter. Du bør rett og slett skamme deg.

  • Birgir. Denne saken er så bekreftet den kan bli med tanke på at #Me Too primært er en kampanje satt i gang for å ramme menn, mens kvinner som begår handlinger som er av tilsvarende karakter, skal slippe unna.
   Stadig flere har begynt å se nettopp dette. Og jeg har i dag finlest det Trine Skei Grande har sagt om denne saken, og ikke et sted benekter hun den.
   Det er fint lite tillitsvekkende å ha en kvinne på barnerov i regjeringen.

  • Birgir. Jeg syntes denne saken er godt dokumentert, og jeg har finlest Trine Skei Grandes egen forklaring og finner ikke noe sted at hun benekter at dette har skjedd. I stedet bruker hun formuleringer som “jeg er ingen overgriper” osv, -men det er ingen som har påstått at det som har skjedd er et straffbart overgrep. Jeg slår følge med Resett.no som skriver dette i dag: “Vi konstaterer nå at Skei Grande gjennom en sammenstilling av indirekte ord som «dumme ting», at hun har «drukket på fester», «vokst opp i Trøndelag» osv. vel anser at hun i tilstrekkelig grad har lagt kortene på bordet og bekreftet hendelsen Resett har påpekt.

   Både Aftenposten, VG og NRK skriver at de har snakket med vedkommende som «omfattes av ryktene,» som NRK beskriver det. På den måten har både Skei Grande og de store norske mediene anerkjent at det var en hendelse, men tviholder fortsatt på å kalle det «rykter».

   Er det pressens mening at leserne deres fortsatt skal være i tvil? Har det eller har det ikke skjedd noe seksuelt mellom Skei Grande og en umyndig og beruset gutt? Var det Resett skrev om saken riktig eller var det feil?”

   Det inntrykket jeg sitter tilbake med er at det er ok for de politisk korrekte at en kvinne i en maktposisjon kan ha sex med en full 16 åring, mens det er galt dersom en mann i maktposisjon gjør eller snakker om noe lignende.
   Det er lite tillitsvekkende at vi nå i regjeringen har en representant med en så lav personlig moral og som ei heller viser den nødvendige dømmekraft.

  • Og hva så om Grande har sagt det ene og det andre, og at Aftenposten, VG og NRK har skrevet om saken. DU er en bekjennende kristen, og burde holdt deg unna slikt. Saken er 10 år gammel. Gutten ønsker INGEN OPPMERKSOMHET om saken. DET burde fått en gjenfødt kristen til å passe på hva han gjør. DU som kristen skulle selvfølgelig vært den FØRSTE til å forstå det. La de venstrevridde media holde på med sitt. HOLD DU DEG TIL GUD OG HANS ORD, OG TENK PÅ HVA JESUS GJORDE PÅ KORSET.

Det er stengt for kommentarer.