Økende press mot kristne i Kina, myndighetene har revet nok en kristen kirke

Den kinesiske kirken Golden Lampstand ble tirsdag 9 januar sprengt i stykker av kinesiske myndigheter. Foto: You Tube/China aid

Myndighetene i det nordlige Kina har revet nok en kristen kirke, og dette har skapt fornyet frykt for at det ateistiske kommunist regimet i Beijing er i ferd med å trappe opp sin kampanje mot landets kristne. “The Golden Lampstand,” en kjent evangelisk storkirke i byen  Linfen, i  Shanxi provinsen ble tirsdag sprengt i stykker i det som fortoner seg som en ateistisk kampanje mot kristen tro. I følge vitner var store politistyrker og lokale myndighetspersoner tilstede da dynamittene ble detonert og kirken kirken ble lagt i grus. Kinesiske kristne frykter nå at kommunist-myndighetene vil trappe opp sin kampanje for å bekjempe den kristne kirke i Kina

Kristne i uregistrerte menigheter i Kina blir fengslet for sin tro. Foto: You Tube

China Aid, en Texas-basert kristen borgerretts organisasjon har bekreftet rivningen i en uttalelse på nettet. Den kristne storkirken som ble bygd i 2009 er nå historie og alt som er igjen av bygningen er nå støv og stein. The Golden Lampstand var en uregistrert og selvstendig menighet som ble bygd og startet opp av et evangelisk ektepar som betjente menigheten på mer enn 50 000 medlemmer. Rivningen av kirken som ble filmet skjedde tirsdag 9 januar og illustrerer med all tydelighet at kinesiske myndigheter fremdeles undertrykker kristne i landet. Dette er heller ikke første gang at menigheten som kom sammen i “The Golden Lampstand” møter forfølgelse fra myndighetene. I følge China-aid gjennomfører myndighetene regelmessige kampanjer for å undertrykke “huskirkene” som er menigheter som nekter å bli registrert og åpne seg for kommunist-myndighetenes overvåkning. Dette har gjort at kristne som tilhører de uregistrerte menighetene blir forfulgt og flere av medlemmene i “den gyldne lysestake” har blitt pågrepet og dømt til fengsel i mellom to og sju år, utelukkende fordi de tjenestegjorde i kirken. “Den gjentatte forfølgelsen av medlemmer av “Golden Lampstand menigheten” demonstrerer at de kinesiske myndighetene ikke har respekt for menneskerettigheter og religiøs frihet,” sier president og grunnlegger av ChinaAid Bob Fu. ChinaAid vil med dette oppfordre det internasjonale samfunnet til å fordømme ødeleggelsen av denne kirken, en kirke kristne har betalt for gjennom å samle inn penger til å bygge et samlingssted for de troende.

Erna Solberg og Siv Jensen har under deres regjeringstid betydelig svekket vårt omdømme som en nasjon som står opp for menneske-rettighetene.  Foto: Eirik Helland Urke  (Lisens)

Menneskerettighetene og religionsfriheten har lenge blitt undertrykt og krenket i Kina og dette er noe vi lenge har vist. I 2010 ble den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo ble tildelt Nobels fredspris, og dette førte til svært sterke kinesiske reaksjoner mot Norge. De kinesiske reaksjonene på tildelingen var svært sterke, og myndighetene i Beijing lot således sin vrede gå utover norske næringsliv og handel med Kina. Reaksjonene var så sterke at den borgerlige regjering som overtok i 2013, la seg paddeflate for de kinesiske myndighetene og da den tibetanernes åndelige leder Dalai Lama besøkte Norge i 2014, ville ikke noen i Erna Solbergs regjering møte ham av frykt for å provosere kineserne ytterligere. Dalai Lama som selv mottok Nobels fredspris i 1989 besøkte Norge i 2014, og svært mange reagerte med vantro da stortingspresident Olemic Thommessen (H) nektet å ta i mot gjesten. Leder i Tibet-komitéen, Ketil Kjenseth, har kalt stortingspresidentens holdning «feig og uanstendig». Han høster bred støtte i den norske befolkningen. Etter at Erna Solberg og Siv Jensen kom til makten i 2013, har den norske regjeringen av frykt for å bli straffet av Kina, nærmest prostituert bort hele vårt omdømme som en nasjon som er opptatt av religiøs frihet og menneskerettigheter, og vår regjering fremtrer både som feig og veik utad.

Be for den kristne kirke i Kina

Kristne i Vesten oppfordres til bønn for den forfulgte menighet i Kina. Denne oppfordringen slutter vi oss til. Foto: Arkiv Søkelys

I likhet med ChinaAids leder og andre som oppfordrer kristne i Vesten til forbønn for den forfulgte kirke, vil også Søkelys stille seg bak denne oppfordringen. Vi som bor i Norge har ennå den frihet at vi fritt kan komme sammen til bønn og samlinger omkring Guds Ord, og dette er en frihet vi tar som en selvfølge. Likevel, vi vet aldri hvor lenge vi har denne friheten, og dager kan komme, også for oss, -som gjør at denne friheten blir tatt bort fra oss. Vi vil derfor med dette oppfordre kristne i Norge til å be for kirken og de troende i Kina. Dette er mennesker som holder fast på evangeliet og Jesus Kristus på tross av forfølgelse, fengsling, diskriminering og trakassering fra de ateistiske og komministiske myndighetene. La oss be for kirken i Kina!

9 tanker om “Økende press mot kristne i Kina, myndighetene har revet nok en kristen kirke

 1. Dette er nok bare begynnelsen på veene hva kristendomsforfølgelse angår. Til slutt vil alle kristne stå med ryggen mot myndighetene der de krever at vi skal fraskrive oss vår tro. Like dramatisk som da israelittene stod med Faraos hær bak seg og Rødehavet foran seg. Men vi vet at det gikk bra til slutt. Det gjelder bare standhaftig å bli værende i troen – død om så det gjelder. For å klare det må vi ha hellig ånd. Det får vi ved å be til Jehovah/Jahveh i Kristi navn.

  • Har skrevet tusenvis av kommentarer og hovedinnlegg i nettaviser under VOX, så Disqus-bruker har jeg vært lenge. Når man ser hvor langt enkelte er villige til å gå på hatets vei er det best å beskytte seg.

  • Jeg har sett ditt nick før VOX, så det er riktig det du skriver. Uansett hva slags navn man har brukt tidligere, Jeg vil oppfordre til sunn og vennlig debatt.
   Jesus sa at vi skal holdes ansvarlige for våre ord, så derfor må vår tale være krydret med vennlighet -selv om vi kan være uenige om tema.

  • Men første gang du ikke bruker “Josef” på Søkelys. Hvis vi mener oss beskyttet av Den Høyeste Gud, har vi ingenting å frykte. Da skal det ikke være noe problem å bruke sitt egentlige navn. Husk hva som ble av Jakob da han til slutt måtte gi tapt og bruke sitt EGENTLIGE navn.

  • Nå er ikke Søkelys det samme som Se & Hør. Det er nok så at menneskelig, kjødelig nysgjerrighet er utbredt i dag. Men man ser lett at bibelske diskusjoner forsvinner i “blodtåken” når personer får fokus og ikke Gud.

   “Alt har sin tid”, sier Bibelen. Og “intet er skjult som ikke skal komme for en dag.” Så stay tuned og diskuter heller Bibelen. Det er en fantastisk bok, men de aller fleste skjønner ikke de budskapene den gjemmer for de som er av verden. Men snart skal Jehovas og Kristi store bibelske hemmelighet avsløres til gagn for “mennesker som har Guds velbehag”.

  • Om du har for vane å kommentere på Se & Hør, kan godt være. Der har ikke jeg vært inne og sett heller.

Det er stengt for kommentarer.