Eggmangel flere steder i Norge og eggkrise i mange land

På Kiwi Lillesand var det helt tomt for egg tirsdag. Onsdag var det kun åtte 6-pakninger med egg å oppdrive i hele butikken.  En kunde spurte en ansatt om når de vil få egg og svaret var, vet ikke. Det kan bli rasjonering av egg fremover. I følge Klar Tale er det ikke bare i Norge at det er mangel på egg. “Det er eggkrise i flere land,” kunne vi lese og Finansavisen skrev dette tidligere i vinter. Eggprisene skyter i været verden over, men i Norge er ikke påskekosen i fare. Imidlertid er påsken nå over og i Kiwi Lillesand hvor bildet er tatt, var det bare 42 egg å oppdrive i hele butikken.

Prisene på egg har eksplodert i en rekke vestlige land, og fugleinfluensa og produksjonskostnadene får skylda. Bransjen frykter ikke at det skal skje i Norge. Vel, de hadde ordene i behold frem til påske, men de 42 eggene de har å tilby på Kiwi i Lillesand får nok bein å gå på i løpet av dagen. Hvordan er det med egg i din butikk? Fortell gjerne. Årsaken til at det er eggmangel i flere land er dels på grunn av fugleinfluensa, dels på grunn av den systematiske krigen mot jordbrukere. En britisk gårdbruker forteller i videoen under et tredje moment til at det er mangel på egg i hans land.

https://www.youtube.com/watch?v=5P7S9lWjzwI

Én tanke om “Eggmangel flere steder i Norge og eggkrise i mange land

  1. Dette skyldes vel helst i bunn og grunn myndighetene og politikerne både på globalt og nasjonalt nivå som som nærmest har gjort energi til en luksusvare, og vanskeliggjort det for både næringsliv og husholdninger. Alle ledd skal ha sin andel, selv grossister og butikker.

Det er stengt for kommentarer.