Dystrere amerikanske ledighetstall enn forventet -nye 719 000 arbeidsledige siste uke

Aksjemarkedet reagerer med oppgang på nye elendige ledighetstall. Samtidig som stadig flere amerikanere mister jobben når indeksene på Wall Street nye høyder og “all time high”.

Ytterligere 719 000 amerikanere måtte forrige uke søke om ledighetstrygd for første gang. Dette tallet var langt verre enn de 650 000 som ekspertene forventet, melderTraders Economic.  “Også tallene for andregangskrav om ledighetstrygd var langt høyere enn forventet og hver eneste uke er det mellom 700 000 og 800 000 amerikanere som søker arbeidsledighets-trygd for første gang. Den amerikanske økonomien er i fritt fall og boligsalget faller, det samme gjør produksjonen og tallene for personlig forbruk. “USAs økonomi er i fritt fall med tall på depresjonsnivå,” sier investor Gregory Mannarino som daglig følger den økonomiske utviklingen i Joe Bidens Amerika.

Uke etter uke må mellom 700 000 og 800 000 amerikanere søke ledighetstrygd i Joe Bidens Amerika

Det absurde er at mens folk flest nå befinner seg på kanten av stupet eller allerede har falt ned i en dyp økonomisk krise, kan investorene på Wall Street juble over at sentralbanken fortsetter å drysse dollar på markedet og de store selskaper. Det amerikanske aksjemarkedet gjenspeiler ikke den grufulle økonomiske situasjonen USA befinner seg i. Dette fordi Federal Reserve fortsetter policyen med endeløse krisepakker og tilgang av billig kreditt til markedet. Sentralbanken har til det kjedsommelige hamret inn budskapet at de vil ta i bruk hele sentralbankens verktøykasse for å stimulere aksjemarkedet oppover. Derfor betyr det intet for Wall Street om nærmere tre millioner amerikanere hver eneste måned må stille seg i køen av arbeidsledige. Amerikansk økonomi kollapser og tross Bidens krisepakker faller både forbruket, produksjonen og boligsalget. “MSM prøver å fortelle oss at økonomien er i ferd med å hente seg inn igjen, men alle skjønner at dette er en forvridd virkelighet,” sier Mannarino som ikke tror det blir noe krakk så lenge sentralbanken fortsetter å trykke penger ut av luften for å stimulere aksjemarkedet.  Samtidig som stadig flere mister jobben nådde S&P500 indeksen en ny “all time high” og kom over 4000 poeng for første gang noensinne. Aldri tidligere har markedet vært i mer utakt med den økonomiske virkeligheten de fleste amerikanere befinner seg i enn det er nå.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *