Dystre fremtidsutsikter for Oslo børs: Kan falle hele 60 prosent i løpet av 2015

Aksjeanalyser.com spår blodbad på Oslo børs i 2015

oslo-børs-ned2015 blir neppe et hyggelig år for norske aksjeinvestorer. I hvert fall ikke dersom Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com får rett i sine prognoser for Oslo børs. I følge hans siste analyse publisert på egen blogg blir 2015 et forholdsvis dramatisk år for det norske aksjemarkedet med fallende oljepriser, fallende kronekurs og dermed også fallende aksjekurser.I følge Pettersen kan Oslo børs komme til å stupe med hele 60 prosent i løpet av de neste 6 til 12 månedene, og dermed er prognosene nå langt dystrere enn de var for bare få uker siden. 2015 tyder dermed på å bli et katastrofeår for investorer og småsparere som har kastet seg inn i aksjemarkedet.

Vi i Aksjeanalyser.com vurderer det som sannsynlig at oljeprisen (Brent-olje) vil falle ned XLBB_Oslo_B_rs__kra_148239amot 40 dollar som under finanskrisen i løpet av de neste 3-6 måneder, og da mener vi at Oslo Børs også kan komme til å falle kraftig i tiden fremover, og vi ser ingen grunn til at ikke Oslo Børs også kan komme til å falle helt ned mot tidligere bunn under finanskrisen, rundt 200 poeng. Skulle vi få rett i vår dessverre dystre spådom her så betyr det at Oslo Børs kan falle så mye som rundt 60 prosent fra dagens nivå, og det tror vi kan skje i løpet av de neste 6-12 måneder. Under finanskrisen så falt Oslo Børs Benchmark indeks fra en topp i Mai 2008 på rundt 523 poeng til en bunn i slutten av november 2008 på cirka 180 poeng, et fall på rundt 65 prosent i løpet av bare et halvt års tid.

Vi i Aksjeanalyser.com ser dessverre ingen grunn til at ikke historien her kan gjenta seg og at Oslo Børs nå kan falle så mye som gjerne 60 prosent i løpet av de neste 12 måneder. Basert på våre analyser av Oslo Børs, internasjonale børser og oljeprisen så gjentar vi igjen på Aksjeanalyser.com i dag vår anbefaling til investorer om å redusere eksponeringen i aksjer de neste 6-12 måneder. Vi ser en stor risiko for et spesielt kraftig fall for Oslo Børs de neste 6-12 måneder, og da altså gjerne et fall på så mye som 60 prosent fra dagens nivå for Oslo Børs Benchmark indeks. Les resten av  Bjørn Inge Pettersens dystre fremtidsanalyse for Oslo børs her