Donald Trump vil ha statsminister Netanyahu til innsettelses-seremonien den 20 januar

Innkomne president Donald Trump uttrykker sterke ønsker om at Israels statsminister Benyamin Netanyahu er til stede i Washington under hans innsettelse som president den 20 januar. I følge israelske medier ønsker Donald Trump å se den israelske statsministeren til stede når han blir tatt i ed som president. Som kjent besluttet Obama, til manges overraskelse,  -at USA ikke skulle torpedere resolusjonen ved å nedlegge veto. Dermed ble resolusjonen som hevder at de jødiske bosettingene i det østlige Jerusalem, samt i Judea og Samaria vedtatt enstemmig.

Obama bøyer seg i ydmyk underdanighet mot den Saudi-arabiske monarken

Israelske ledere mens også amerikanske Israel-venner har i ettertid reagert svært sterkt på Barack Obama og John Kerry’s forræderi mot en nær alliert, og allerede kort tid etter at nyheten ble kjent, gikk president Trump hardt ut på Twitter og lovet forandring etter 20 januar. Under Barack Obamas 8 år med makten har forholdet mellom USA og Israel blitt merkbart dårligere, og det er en kjent sak at forholdet mellom Netanyahu og Barack Obama har vært heller anstrengt. Som kjent og helt åpent søkte Obama administrasjonen og påvirke valgutfallet i Israel, men strategien falt i fisk da Netanyahu igjen ble valgt. I de siste månedene har forholdet ytterligere kjølnet og det hele nådde sitt klimaks da Obama administrasjonen valgte å dolke Israel i ryggen den 23 desember. Reaksjonen på det som Israel oppfattet som et svik har vært sterke og i helgen gikk den israelske sport og kulturministeren ut og takket Gud for at Obama nå er ferdig. Israelernes policy frem til maktskiftet den 20 januar er nå å ignorere Obama administrasjonen totalt og så fortsette å bygge tette relasjoner med Donald Trump som var blant dem som reagerte sterkt på Obama administrasjonens lumske svik. Et svik som innebærer at flere steder som regnes som hellige både av kristne og jøder, nå vil komme på islamistenes hender, dersom resolusjonen ikke trosses. (saken fortsetter)

Det er ennå ikke helt avgjort om Netanyahu tar turen over til Washington den 20 januar, men svært mye tyder på at Netanyahu rydder plass for å få med seg den historiske seremonien i Washington. I følge Times Of Israel søker teamet rundt Donald Trump “aggressivt” å overtale Benyamin Netanyahu om å overvære innsettelsen. “Det er planlagt at Donald Trump og Netanyahu møtes,” sier en kilde i Trump teamet, og statsminister Netanyahu og Donald Trump snakker nå sammen daglig og Netanyahu skal ha sagt at han mest sannsynlig vil overvære seremonien den 20 januar. For Donald Trump er det maktpåliggende å søke å styrke relasjonen til sin viktigste allierte i regionen, og Donald Trump har, etter Barack Obama og avgående utenriksminister John Kerry’s siste anti-israelske utspill -et sterkt behov av å gjenopprette Amerikas tapte ære. Som kjent har Barack Obama’s Midtøsten politikk nå falt fullstendig i fisk, men den russiske lederen, president Vladimir Putin gjennom sin militære inngripen i Syria, har styrket Russlands innflytelse og anseelse i den muslimske verden på bekostning av USA som ikke akkurat kommer heldig ut av sine utenrikspolitiske engasjement de siste 8 år.

 

15 tanker om “Donald Trump vil ha statsminister Netanyahu til innsettelses-seremonien den 20 januar

 1. Donald Trump har vært mitt valg av president. At USA og Israel igjen skal ha nærme relasjoner er et Guds under. I år venter vi på at den amerikanske ambassaden skal legges til Jerusalem. Vi som er nasjonalister ser at styresmaktene i Europa begynner å våkne opp.
  Enda er det langt igjen, men noen valg i sentrale europeiske stater i 2017 vil gjøre at nasjonalstatene igjen blir mer selvstendige. Så på sikt er det farvel til EU, slik vi kjenner det idag…Men bibelen forteller at det blir igjen 10 stater, men det er en annen historie…

 2. At EU skal bestå av 10 stater, er en misforståelse og en feiltolkning. Det riktige er at verden skal deles opp i 10 økonomiske soner, noe verden faktisk er oppdelt i pr. i dag, enten som unioner eller som tette frihandelssoner. Vi har EU i Europa, den Afrikanske Union i Afrika, NAFTA i mellom- og nord- Amerika, MERCOSUR sør- Amerika osv. Så har du globale avtaler som WTO, TTIP og TISA. Så den profetien er allerede oppfylt.

 3. Off-topic; Jeg konstaterer at søkelys velger å ikke legge ut en sak om det faktum at de rumenske barnemishandlerne ikke møtte til straffesaken mot dem. Da de rømte landet, lovet de at de ville møte i rettssaken.
  Søkelys, Torp og mange andre ble forførte av disse barnemishandlerne.
  Er bekymret for disse stakkars barna…

  • Jeg har i likhet med andre forsøkt å komme i kontakt med familien.
   Mitt råd til dem ville vært: Styr unna Norge til dere har en skikkelig advokat. Men så langt har jeg ikke fått svar, og vil neppe kommentere dette noe mer, før jeg eventuelt vet mer.
   Men jeg er ikke bekymret for barna. De har det veldig bra. Langt bedre enn barna i Hedmark som må leve i frykt for å bli tatt av ulv.

   Jeg tror de gjør klokt i å avvente å møte i norsk rett før de har fått utfallet av den pågående Natasha saken hvor Barnevernet ser ut til å ha begått dokument forfalskning med å endre en dato på et dokument. Jeg mener denne familien bør holde seg langt borte før de har sett an den andre saken og videre har skaffet seg en skikkelig advokat. Jeg vet som sagt ikke om de har “lovlig uteblivelse”, hun venter jo barn igjen, og det kan godt hende at de kan ha en god grunn. Men jeg håper de svarer på min henvendelse.

 4. Og dermed kan vi alle registrere at USAs største donasjon noen sinne til sin nærmeste allierte på flere milliarder dollar forlengst er glemt og fortrengt av alle Obama-hatere. Nei, nå er det viktigere å minne hele verden på at Obama står bak et stort komplott for å ødelegge Israel. Se helt bort fra at begge Bush-presidentene gjorde akkurat det samme. De var jo dessuten republikanere må vite, slike som aldri kan gjøre feil..

  • Dette du skriver er tøv Commentator. Israelske kilder har lenge levd med denne tesen: Demokratene har tradisjonelt sett vært Israel-vennlige, men Obama administrasjonen har ikke vært det. Imidlertid har Obama vært skviset mellom sitt eget prinsipielle syn som kom til uttrykk først gjennom stemmegivningen i sikkerhetsrådet, og deretter gjennom noen utsagn fra utenriksminister John Kerry -og Demokratenes tradisjonelt Israel-vennlige ståsted. Hadde Obama skulle sittet en tredje periode hadde vi nok fått et veto i sikkerhetsrådet den 23 desember, men i og med at han nå forlater skuta bruker han sine siste dager til å fremme sitt prinsipielle syn, noe som har skapt sterke reaksjoner i deler av hans eget parti. Mange har vært og er en blanding av skuffet og rasende over hva som skjedde. Vi bør regne med at amerikanske jøder, uansett hvor liberale de er, har notert seg hva den presidenten de stemte på gjorde i sine siste dager. Vi andre puster lettet ut over at vi nå får en ny administrasjon. Vi får bare håpe Donald Trump leverer.

 5. Hjerteskjærende trist at mennesker med makt tar avgjørelser på grunnlag av religion.

 6. Silje Bekkelund skrev:
  “Hjerteskjærende trist at mennesker med makt tar avgjørelser på grunnlag av religion.”

  Hva skal egentlig være grunnlaget for politiske avgjørelser?

  I Norge har folk blitt hjernevasket til å tro at de globale sosialistene forvalter “den evige almenngyldige sannhet” om hva som er rett og galt, godt og ondt. Men det eneste de gjør er å kreve opphavsrett på noen av de kristne verdiene som det tok hundrevis av år å implementere i den norske kulturen. og de krever retten til systematisk å bytte den ut ligg etter litt.

  Historien viser at både sannhetene, normene og verdiene forsvinner en generasjon eller to etter at kristen tro har blitt utryddet. Eksemplene er mange. Det oppstsår et vakum som raskt fylles med noe annet. Og dette “noe annet” har som regel helt nye sett av verdier og normer.

  De som ikke har historiekunnskap bør merke seg er at folk fra hele verden nesten uten unntak søker seg til de landene hvor de kristne normene fremdeles har en viss gyldighet. De som ble bygget ved at politikere tok avgjørelser på grunnlag av bibelske verdireferanser.

  Hvis Silje Bekkelund vil studere politikk som ikke er influert av religion så er det f.eks mulig å dra til Nord Korea.

  • Fremskittspartiet “støttet” også Israel i opposisjon/valgkamp, men hva har de gjort i regjering???
   Folk kommer til å bli uendelig skuffet av Trump…

 7. Jeg har foreslått Trump å invitere Godtfred Lund til innsettelsen. Han sa han skal tenke over saken.

Det er stengt for kommentarer.