Donald Trump undergraver Europas sikkerhet -oppfordret Putin til å angripe et NATO land som ikke brukte nok på forsvaret

Donald Trumps utsagn om at han skal ha truet et NATO land som ikke betalte inn nok “beskyttelsespenger” til NATO har skapt frustrasjon både i Washington og Europa. Donald Trump undergraver vår sikkerhet med slike utspill og sår tvil om at USA er villige til å beskytte NATO land dersom de skulle bli angrepet. Dersom Donald Trump skulle komme til makten igjen han kunne komme til å svikte Europa dersom Russland angriper. Land som ikke oppfyller sine økonomiske forpliktelser overfor NATO med å bruke minst 2 prosent på forsvaret risikerer å måtte møte Putins krigsmaskin uten amerikansk støtte i ryggen.

Norge er blant de land som ikke oppfyller 2 prosent regelen NATO har satt seg. Donald Trumps utsagn under valgkampmøtet har skapt sterke reaksjoner i Europa og mange frykter at USA under Trump vil svikte Europa når Putins styrker velter inn over land som ikke betaler regningen. “Under et valgkampmøte i Conway i den amerikanske delstaten Sør-Carolina lørdag, gikk tidligere president Donald Trump hardt ut mot NATO-land som han mener ikke oppfyller sine økonomiske forpliktelser. I talen til de frammøte refererte Trump fra et angivelig møte med en ikke-navngitt leder fra et annet «stort» NATO-land: – Han reiste seg og spurte: «Hvis vi ikke betaler og blir angrepet av Russland, vil du beskytte oss?», hevdet Trump fra talerstolen i Conway. – Jeg svarte: «Du betalte ikke. Er du kriminell? Nei, jeg ville ikke beskyttet deg. Jeg ville ha oppfordret dem (Russland, journ.anm.) til å gjøre akkurat hva faen de ville. Du må betale regningene dine», gjengav Trump videre.

Uansvarlig 

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sier at ethvert angrep på Nato vil bli møtt med et samlet og kraftfullt svar. – Enhver antydning om at allierte ikke vil forsvare hverandre, undergraver all vår sikkerhet, inkludert USAs, og utsetter amerikanske og europeiske soldater for økt risiko, sier Jens Stoltenberg. – Uansett hvem som vinner presidentvalget, forventer jeg at USA forblir en sterk og engasjert NATO-alliert. Reaksjonene på Trumps valgkamputsagn har vært sterke men er frykten begrunnet? Jeg vil personlig tippe at dette er nok en måte Trump ønsker å vise muskler på. Hans krav er at NATO medlemmene må oppfylle de økonomiske forpliktelser NATO pakten pålegger dem, og dersom man ikke vil bære de økonomiske byrdene et medlemskap i NATO forplikter til, kan man jo ikke klage. Trumps utsagn må tolkes i lys av at Trump ønsker at alle land skal bidra nok.

 

14 tanker om “Donald Trump undergraver Europas sikkerhet -oppfordret Putin til å angripe et NATO land som ikke brukte nok på forsvaret

 1. Du betalte ikke. Er du kriminell? Nei, jeg ville ikke beskyttet deg. Jeg ville ha oppfordret dem (Russland, journ.anm.) til å gjøre akkurat hva faen de ville
  ———————–
  Mannen er gal.
  Det har mange forstått lenge.
  Han er denne stygge personen som Tanakh beskriv vil svikta Israel.
  Nordmenn kan ikkje stola på Donald Trump.
  Han kan koma til å gjera nett slik han seier. USA har ruinert seg på alle dei har hjelpt gjennom åra og Trump er forbanna på dette. Han irriterer seg over at Europa ikkje sjølve har laga eit skikkeleg forsvar, men slått seg til ro med at USA vil alltid hjelpa dei.
  Fyrst etter Russlands brutale invasjon av Ukraina er dei begynt å vakna .
  Støre er dum og naiv . Solberg var likeså. MIlitæret var berre eit nødvendig onde.
  Støre sa for nokre timar sidan omsett til tydeleg norsk : “Fred og ingen fare”.
  Eller som Chamberlin sa. “Fred i vår tid”

  https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/ma-vi-vaere-forberedt-pa-krig-slik-svarer-store-na/16435384/
  “– Jeg tror ikke Russland ser seg tjent med å gå til krig mot Nato-land i dag.”

  https://www.youtube.com/watch?v=nkmkg-qGOCE

 2. Kongressen har vedtatt at det kreves 2/3 flertall for å trekke USA ut av NATO . MEN : Det er USAs president som er øverstkommanderende for de væpnede styrker i landet . Om det blir krig i europeiske NATO-land : Kan presidenten bestemme at USA ikke skal gå inn i krigen .
  Lebesbymannen ” så ” i 1907 at det var luftkamp i Sør-Norge og Sør-Sverige mellom russiske og franske fly . Slikt kan tyde på at USA ikke har engasjert seg i striden her . Frankrike er en stor militærmakt som også disponerer A-våpen .

  5
  1
  • Russarane med Putin i spissen er eit ekkelt folk.
   Dei har mange å ta av. Putin med sitt terrorvelde greier på same måte som Hitler å skremma folket til å delta. Stormannsgalskapen til Putin fører oss inn i ei grusom tid.
   Med Støre og denne klovnen Bart Eide i spissen har Norge på ein vemmeleg måte teke parti for Hamas og støttar indirekte kampen mot jødestaten.
   Halvparten av nordmennene støttar palestinarane sin kamp mot Israel. Under denne FN bygningen- UNRWA finn jødane tunnelar og masse utstyr som viser kor korrupt det heile er.

   https://www.youtube.com/watch?v=77QtBk5lyls
   BREAKING: IDF Finds EXPOSES Hamas Infrastructure Beneath UNRWA HQ in Gaza | TBN Israel

   Bart Eide og Støre sender så masse pengar til denne driten.
   Om det er noko som heiter velsigning eller forbanning, så har NORGE valgt det siste.

  • Så ikke han fra Lebesby også at Russland ville angripe Norge og at Norge ville miste/gi Nord Norge til Russland? Jeg vil ikke forundre meg om noe slikt skulle skje.

  • Ja Langesæter. Du er av et ekkelt folk som støtter Hamas, jødehat og homoagendaen fullt ut. Me må be om at Putin kommer og redder Norge ved å befri oss fra Pride og styggedommen som har tatt over Vesten fullstendig. Vi må også be for Donald Trump. At han oppfyller sine løfter, trekker USA ut av det krigsgale og russofobiske NATO.
   Må Herren velsigne og bevare Putin og Russland. Et stort og herlig folk som holder fast på de verdier Vesten har forkastet.

  • Du Torstein er en rassist av verste sort, når du prestere og kalle russere for ett enkelt folk , tenk litt over hva du sier ! Du har tydeligvis ikke lært av nær historie, om hvordan jødene ble stigmatisert, så de til slutt endte i gasskamrene.
   Den kampen Russland kjemper mot vesten i dag , er samme kampen som Israel kjemper mot verden i dag, nemlig sin rett til eksistens.

  • Torstein skrev at russerne er et ekkelt folk, ikke et enkelt folk. Han hater åpenbart russerne som etnisk folkeslag og har dermed rassistiske undertoner.

  • Langesæter, enig med deg i mye ang. Israel, men russere er IKKE et ekkelt folk. Det gjør meg vondt når du sier det. Onde folk finnes i alle land. Vi har sett det på videoer at det f.eks kan gjelde BÅDE NOEN russiske og ukrainske soldater.

   Når vi snakker om ondskap, så er det kanskje et annet sted som f.eks passer bedre til beskrivelsen din🤔
   -der 70-80% av folket feirer i gatene og filmer når en pickup kommer kjørende med en sterkt skadet kvinne som de gladelig spytter på -en annen kvinne som kommer er nylig voldtatt…. Feigere og mer ynkelige små guttemanner finner du ikke ( var lite kvinner å se)

   Sykere ting skal man lete lenge etter etter😈💀 Jeg har ALDRI sett her inne at «fritt palestina» har noen mening om dette. Hadde han stått og filmet og heiet han også?

   Det finnes noen få palestinere som trygler de israelske soldatene om å bli, og som forteller at hamas stjeler nødhjelpen. (HVOR mange palestinere støtter hamas? Da støtter de også at nødhjelpen blir stjålet)

   Du skriver; «Han er denne stygge personen som Tanakh beskriv vil svikta Israel.»
   Trump er nok ikke antikrist.

   Men angående antikrist; Du selv kommer ikke til å bli lurt av ham(?) -slik jødene vil bli?

 3. Å kalle det Russiske folk for “ekkelt” er en vanvittig uttalelse. Tror heller de mest vanvittige og ekle, er de som i årevis har brukt milliarder på terrorist -organisasjonen Hamas, som har som mål å drepe alle jøder og utslette nasjonen Israel. De folka er ekle!!

 4. Det har vært mye skremsel om krig de siste år.
  Rykter om krig . Nå sist er det Trump som skremmer. (Foruten Nate Polson da😉)

  «Trump sender skrekk nedover ryggen på NATO-allierte» (Nettavisen)

  Dette preller av på Guds barn. Det står ikke «skrem da hverandre med disse ord» i 1.Tess 4:18. Neida🕊️

  Trump også nå… Men det går helt bra😊
  Og snart kommer enda verre skremsler.

  Det lover godt🌴🌷🦜🧔🏽‍♀️🦋🌼🌴

  Vi kan hvile i Hans løfter.

  «Frykt ikke, for Jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for Jeg er din Gud. Jeg styrker deg, ja, Jeg hjelper deg, Jeg holder deg oppe med Min rettferds høyre hånd. (Jes. 41:10)

  9 «Du, Herre, er min tilflukt.»
  Den høyeste har du gjort til din bolig.
  10 Det skal ikke hende deg noe vondt,
  ingen plage skal komme nær ditt telt.
  11 For han skal gi englene sine befaling
  om å bevare deg på alle dine veier. (Salme 91)

 5. Hvis dere ikke betaler… sier Trump.
  Jeg følger ikke så godt med i dette, er det mange land som ikke betaler?

  • NATO har 30 medlemsland og bare 18 av landene bruker de 2 prosentene de skal på forsvaret. Norge er blant de land som ikke betaler nok.
   Vi har vel aldri brukt 2 prosent av statsbudsjettet på forsvaret vårt.
   Vi har vist nok med å svi av pengene på det ukrainske forsvaret og selvfølgelig finansiere Israels motstandere i Gaza og på Vestbredden.

  • Oi… 🤔
   Ja, vi gir visst rikelig bort til slikt som jeg ikke er enig i🙁

   (Kom fra eldrehjem nå, der kunne de ha doblet de ansatte😓 Støre kunne gitt dem noen lapper…Middagen var heller ikke noe å skryte av😢 Fine, vakre eldre ensomme mennesker som sitter der. De har jobbet og slitt og burde bodd på luksushotell. Noen av dem takker meg fra dypet av sitt hjerte. «Ikke du som skal takke, men jeg takke deg» sier jeg. Et helt nytt bekjentskap der, og meg, snakker om himmelen, og hun EEEELSKER det! «Snart er vi der» sier jeg, og hun svarer; «Hvertfall MEG😊» Humoren på topp!
   Vi begge har noen der oppe som vi så inderlig skulle hatt her. Vi sier farvel, og hun stråler og vinker. Heldige oss to)

   Takker så mye for svar Kjell👍😊
   Kunne ha googlet, men er jo fint å spørre hverandre her inne. (Og jeg blir visst aldri ferdig hvis jeg starter å lese)

Det er stengt for kommentarer.