Donald Trump er fornøyd med likekjønnede ekteskap og vil ikke stå opp for bibelens ekteskapssyn

trump-homo-ekteskapDet er ikke noen Messias-gestalt som vil flytte inn i Det Hvite Hus den 20 januar. Allerede nå, mer enn to måneder før han er innsatt, signaliserer Donald Trump at han ikke kommer til å foreta seg noe for å omgjøre homoekteskap, og kristne som hadde håpet på en omkamp om dette i USA, vil gå på en stor skuffelse. “Kampen om homoekteskap er avgjort, og jeg lever godt med det,” sa den nyvalgte amerikanske presidenten til 60 minutter. Dermed signaliserer Donald Trump ingen vilje til å reversere det bibeltroende kristne i USA oppfatter som et av de mørkeste kapitler i USAs nyere historie. 

De røster som nå har proklamert at “Jesabel ånden” er beseiret og at alt nå ligger til rette for at Gud vil velsigne USA igjen kan gå for en stor nedtur. Allerede i god tid før den nyvalgte amerikanske presidenten blir innsatt kommer det nå signaler som forteller at Donald Trump ikke har planer om å gjøre noe for å gjenopprette den bibelske standard i forhold til likekjønnede ekteskap og abort. Dermed vil de som har sammenlignet Trump med de bibelske kongene Jehu eller Josia gå på en større skuffelse. En rekke kristne figurer har allerede vært ute å lovprist resultatet som en Guds inngripen i historien og store ord om at “Jesabels ånd” nå er fordrevet fra Washington er blitt brukt av kristne om valget av Donald Trump. Her hjemme har en rekke kristne, deriblant Jan Hanvold og Anita Apelthun Sæle vært ute med lovprisninger av Donald Trumps seier, men det spørs hvor lenge jubelen egentlig vil vare, siden Donald Trump allerede nå har signalisert at han vil plassere åpne homofile og lesbiske i viktige posisjoner. “De som tror at Donald Trump kommer til å sørge for noen vesentlig endring i den amerikanske abortlovgivningen, kommer uansett ganske sikkert til å bli skuffet. Men særlig gjennom valg av høyesterettsdommere vil han kunne bidra til en annen utvikling enn den Hillary Clinton ville stått for,” skriver Dagen redaktør Vebjørn Selbekk i en leder i avisen Dagen, og det er ikke vanskelig å se at Selbekk her vil få rett.

En kandidat for LGBT samfunnet

trump-regnbuenNår Donald Trump nå vant valget betyr ikke dette et tydelig ja til Guds rike, slik enkelte evangeliske kristne har uttrykt i kommentarspaltene i kristne magasin i USA. Allerede i valgkampen stod Trump frem og ville være de homofiles kandidat og blant annet kunne man kjøpe trøyer og pins hvor det stod “LGBTQ for Trump og lignende. I likhet med Hillary Clinton som nå ikke lenger er “crooked Hillary” men “gode mennesker” står Donald Trump helt og fullt for den seks-fargede regnbuens budskap. Donald Trump har gjennom sin valgkamp lykkes med å være kandidaten for mange og tildels motstridende grupper i folket. Donald Trump er kandidaten som skal kjempe både for de homofiles rettigheter og de kristnes rettigheter og et spørsmål vil bli hvem han vil komme til å tilfredsstille. Vil det bli de mange evangelikale som nå uhemmet jubler og nærmest tror at Gud har åpnet himmelen over Amerika, eller vil det bli de homofile som vil fortsette å kreve sin rett og forlange at kristne skal bake deres bryllupskaker eller bidra til likekjønnede ekteskaps-seremonier.

På fruktene skal treet kjennes

Den nyvalgte amerikanske presidenten er den første noensinne som unngikk å avslutte sin takketale når han ble valgt med det tradisjonelle “må Gud velsigne Amerika”. Hvorvidt dette var en forglemmelse fra en businessmann som ikke kjenner takt og tone i maktens korridorer vites ikke, men det kan godt være et tegn på at den nye presidenten gjennom å sløyfe denne tradisjonen vil signalisere at skille mellom stat og kirke vil bli ytterligere sementert under hans regjeringstid.  Søkelys har lenge ment og omtalt Donald Trump og Hillary Clinton som to dårlige kandidater, men likevel har vi holdt en liten knapp på Trump fordi at han tross alt ikke var Hillary Clinton som helt sikkert ville ha videreført Obamas politikk. Hva vi vil ende opp med å få med Donald Trump er ennå usikkert, men vi håper at han rent utenrikspolitisk fører en politikk som skaper et bedre forhold til Russland og at han styrker båndene til Israel. Selv om dette er rett og bra, vil USA fremdeles være på kant med Gud fordi det drepes barn i mors liv og fordi man sidestiller et homo-ekteskap med det bibelske ekteskapet som er innstiftet ved Guds ord. Valget av Donald Trump som president betyr ikke at “Jesabels ånd” er fordrevet fra USA, men det betyr at USA har fått en ny president og vi ønsker han lykke til og håper det beste, men er forberedt på det verste. Det er Jesus Kristus vi setter vår lit til, ikke til en 70 år gammel forretningsmann med tvilsom moral og etikk.

4 tanker om “Donald Trump er fornøyd med likekjønnede ekteskap og vil ikke stå opp for bibelens ekteskapssyn

 1. På endel ubibelske områder er han ganske lik den norske regjeringen og Sodomakirken DNK…..

 2. Allerede en uker etter at han ble valgt, ser vi det jeg visste vi ville få se(men jeg hadde ikke trodd vi fikk se det så raskt).
  Som sin nærmeste rådgiver har Trump valgt antiarmitten Stephen Bannnon. Så mye for den “Israel vennlige Trump”. Han som er tenkt å bli valgt som stabssjef er praktiserende homofil.
  Dessuten har han nå et svært avslappet forhold til fosterdrap!

  Ut fra et kristent ståsted har jeg nå til fulle fått bekreftet at Hillary ville vært et bedre valg.
  La oss håpe at Trump blir indisponibel, og aldri rekker å sette sin fot i det ovale kontor, slik at det blir Mike Pence som blir innsatt 20. januar. Det ville vært en stor velsignelse for Amerika og resten av verden.

  • Godtfred. Jeg er redd Donald Trump vil bli en skuffelse for enkelte.. Jeg fikk i dag en pressemelding fra National Organization for Marriage om dette.

Det er stengt for kommentarer.