Dommedagsprofetier om 23-25 september 2015

campingBlant kristne You Tubere har det i det siste året nærmest eksplodert med spådommer, visjoner, profetier og syner om at noe helt spesielt vil ramme verden i løpet av disse dagene. Bakgrunnen for de massive spekulasjonene som nesten er like hysteriske og oppspilte som Harold Campings spådommer om dommedag 21 mai 2011 som endte i full fiasko. Hundrevis av selverklærte profeter og dato-settere spekulerer nå kraftig i hva som angivelig venter verden under den hebraiske Yom Kippur som også kalles den store forsoningsdagen. I følge enkelte vil bortrykkelsen av de sanne troende kunne finne sted enten under årets forsoningsdag  eller i 2016. Andre igjen snakker om at en asteroide vil treffe jorden den 25 september, mens andre igjen spekuler i tredje verdenskrig eller en invasjon fra rommet.

De massive spådommene og spekulasjonene omkring september 2015 henger nøye sammen med blodmånefenomenet og det repeterende 7 års mønsteret som blant annet dommedag-23-september-2015Jonathan Cahn taler om. Ekstreme personligheter med relativt store tilhørerskarer eller abonnenter har tatt fullstendig av og det publiseres videoer med innhold som lover bortrykkelsen av de hellige, verdensomfattende katastrofer som at en gigantisk asteroide vil treffe jordkloden. Blant dem som har kastet seg på spekulasjonsbølgen og igjen garanterer bortrykkelse enten i 2015 eller 2016 er You Tube profilen Renee M som tidligere kalte seg Renee Moses og som hevdet at bortrykkelsen skulle ha funnet sted senest den 24 januar 2014. Etter brøleren med den feilslåtte bortrykkelsen og etter å ha blitt avslørt som mulig satanist av Amigthywind Ministry mistet hun omlag 1/3 del av abonnentene, men nå hentet seg inn igjen nærmere 42000 abonnementer som regelmessig lytter til teorier om mulige datoer på bortrykkelsen. Personene bak kanalen har opprettet en “Jesus kommer i 2016” nettside hvor det hevdes at bortrykkelsen mest sannsynlig vil finne sted den 23 september 2015. I følge teoriene til personen bak kanalen er Barack Hussein Obama Antikrist. Som back-up nettside har man også lagd en “Jesus kommer i 2017” nettside dersom spådommene for 2015 og 2016 slår feil. På tross av at Kristus selv advarte oss i Skriften mot å fremsette spådommer om hans komme ville skje på en bestemt dag, neglisjerer disse You Tube profetene Jesu ord om at ingen kjenner dagen eller timen.

Tegner bilder av skrekkscenarier 

I flere av videoene blir det tegnet et dystert og skrekkinngydende bilde av hva de hevder vil komme til å skje i september 2015. Mens Jonathan Cahn nøyer seg med å si at noe vil skje som vil kunne senke aksjemarkedet eller utløse et krakk kan vi i følge en rekke av disse spåmennene vente enten bortrykkelse, en enorm og drepende katastrofe som følge av at jordkloden treffes av en gigantisk asteroide som potensielt vil ta livet av millioner av mennesker. Scenene man ser i videoklippene er hentet ut fra katastrofefilmer og med stor sikkerhet hevdes det at dette vil komme til å skje rett over sommeren. (Siden intet skjedde har den falske profeten slettet sin video)

https://youtu.be/VPSgauBRDO0

Selv om Bibelen lærer at det i endetiden vil inntreffe katastrofer og fenomener som kan ta livet av tusener på tusener av mennesker er det likevel grunn til å ta slike spådommer og profetier med en stor klype salt og skepsis. Når profetene i tillegg uttaler seg med selvsikkerhet om at bortrykkelsen eller “rapture”. I følge figuren i denne videoen har Gud personlig fortalt ham at bortrykkelsen kommer i september, i september 2015, og komme med motforestillinger blir dermed å motsi hva Gud selv skal ha sagt. I videoen nedenfor får vi et glimt av hvordan mange tror denne bortrykkelsen vil finne sted. Videoen spekulerer ikke i når slik flokken av dato-settere gjør, men den oppfordrer seere til å være rede.

På tross av skikkelsen Reene Moses har tatt feil og bommet på en rekke datoer satt for menighetens bortrykkelse både i 2012, 2013 og 2014 og også har satt opp nettsider for Jesu komme i 2016 og 2017 finnes det fremdeles godtroende individer som finner kvinnens spådommer og forutsigelser troverdig. Som bibelske kristne tror jeg det er lurt å fastholde troen på at Kristus vil komme tilbake og hvile i hva Jesus selv sier om at ingen kjenner dagen eller timen bortsett fra Faderen alene. Alle disse endeløse spekulasjonene og settinger av dato, gjør mennesker forvirret, saboterer deres tro og undergraver troen på Jesu løfte om at han engang skal komme tilbake. Det kan skje i september og det kan skje i 2029 eller 2160. Bare Gud vår Far alene kjenner timen, men vi kan klynge oss til løftet om at han kommer snart. En ting kan vi alle si sikkert, og det er at vi er nærmere den store dagen nå, enn det vi var i går. Reene Moses og andre falske profeter bringer bare skade på Kristi legeme med sine spådommer og skaper falske forventninger i individer som ikke kjenner Guds ord. Det er derfor god grunn til å være kritisk og skeptisk til trenden med å finne datoer i den hebraiske kalender og legge mer i datoene enn det Guds ord selv gjør. Videoen nedenfor er et eksempel på Reene Moses tåpelige spekulasjoner. Etter at Renee Moses spådommer ikke slo har denne og en rekke av hennes videoer med feilslåtte spådommer blitt fjernet                              

https://youtu.be/ETYC5CJn43Q

 

4 tanker om “Dommedagsprofetier om 23-25 september 2015

  1. Hva hvi jorden er flat. Da ka jo det bli lit vanskelig med asteroider fra fjerne verdensrom

  2. i et ordatak heter det “mennesker spår, Gud rår” vi får sannsynligvis oppleve oktober 2015. Intet menneske på jord får tips fra Gud om Jesu gjenkomst

    • Kjell fra Vestlandet har helt rett. Den fører dom over seg selv, den som fremmer falske profetier og fabler om tid og sted.

  3. Satan kan også skape en falsk opprykkelske. en falsk i gjenkomst som mange troende vil tro på. For når man profeterer at den datoen vil det være en borttykkelse, da kan man bare glemme denne profeti, og da vet man at personen er en falsk profet. For opprykkhelsen vil skje som en tyv på natten, ingen vet dagen eller timen. det samme med Jesu i gjenkomst på oljeberget, det vil være som lyn fra øst til vest. Det er mange som sprer frykt i disse tider, men samtidig å man også være våken på bedrageriet som satan jobber med for å å forføre mest mulig bort fra Gud. Men leser man Bibelen og lar den Hellige Ånd veilede oss i den visdom så er man trygg på det som vil kommer.

Det er stengt for kommentarer.