Dette valfartet lutherske karismatikere til Lakeland for å få del i -hva trakk dem egentlig?

Norske karismatiske ledere valfartet i 2008 til Lakeland for å få del i det de trodde var en genuin vekkelse. Hva var det egentlig som trakk dem til å ta turen til USA?

Undersøkelsespanel ledet av Dr Michael Brown konkluderer med at Todd Bentley er diskvalifisert fra tjenesten på grunn av upassende seksuell adferd både mot menn og kvinner. “Skal ha sendt nakenbilder og videoer til staben og folk han tjenestegjorde for,” heter det i konklusjonen fra undersøkelsespanelet.  I 2008 da “vekkelsen” eller forførelsen vekket verdensomspennende oppmerksomhet, valfartet norske karismatiske ledere til Lakeland for å få en smakebit av galskapen. Disse ny-åndelige fenomenene har ukritisk blitt tatt i mot med åpne armer av både Oase bevegelsen, IMI kirken og en rekke karismatiske retninger på desperat jakt etter noe nytt å kunne tilby sine åndelige tomme tilhengere tiltrakk seg i 2008 en rekke norske karismatiske ledere som i flokk og følge dro til Lakeland for å få del i den karismatiske vinen som ble servert av Todd Bentley.

Blant dem som stilte først i køen var daværende  Oase leder Einar Ekerhovd som straks konstaterte at dette var en vekkelse fra Gud. Når “vekkelsen” kollapset i ekteskapsbrudd og påstander om fyll og tvilsomme besøk av en engel med navnet Emma og dåp i navnet til “BAM, BAM” trakk de norske Bentley tilbedere seg bort stille. Nå, snart 12 år senere er virkeligheten slik at et undersøkelsespanel har gransket Todd Bentleys liv og virksomhet og konkludert med umoralsk og syndig adferd som gjør han uegnet til tjeneste. Han er dermed diskvalifisert fra å være leder i menigheten, skriver Dr Michael Brown som var en av sju åndelige ledere som gransket påstandene om utilbørlig seksuell adferd og andre umoralske forhold i Todd Bentleys liv. I videoene under ser vi noen smakebiter på hva norske karismatikere ønsket å hente med seg hjem.

Her virker Den Hellige Ånd sterkt?

Her slår Todd en kreftsyk i magen for å helbrede ham.

 

5 tanker om “Dette valfartet lutherske karismatikere til Lakeland for å få del i -hva trakk dem egentlig?

 1. Myndighetene i vår del av verden har målrettet forsøkt å desavuere alle former for ”bibelsk” religiøs lære. Kirken er kuppet av politikere og kvinnelige prester forkynner falsk, kvasipolitisk lære. Dette har gjort at menneskene etter hvert blir irreligiøse og åndelig apatiske.

  Derfor har de åpnet veien for åndelige sjarlataner og lurendreiere som kupper det åndelige behovet alle mennesker er utstyrte med. Trolldom, ”helbredelser”, følelsesstyrte sceneshow og skrik og skrål lokker til seg mennesker som søker en nødhavn i et samfunn der vanlige mennesker etter hvert tar avstand fra det de TROR er bibelsk lære.

  Akkurat slik skulle det ifølge de bibelske profetiene være på slutten av endetiden der vi nå befinner oss. Sanne kristne gleder seg derfor og ser med stor forventning frem til at Jehovah Gud ved Kristus og hans 144000 medregenter skal knuse og ødelegge den gamle verden og bane veien for en ny jord der rettferdighet bor.

  Men først skal det bli så ille som det aldri har vært og aldri mer skal bli, sier skriftene. Det bør ikke urolige sanne kristne, som vil bli beskyttet gjennom denne store trengselen på mirakuløst vis. Ellers hadde ikke noe kjød overlevd.

  Så vend om, hold ut og gjør deg klar til verdenshistoriens største og mest spektakulære event ever.

  9
  3
  • Jeg er ikke alltid enig med deg i alt jeg heller, men mange ganger setter jeg pris på det du skriver. Det er fint å få saker belyst fra flere sider uten at det skal etterfølges av mobbing.

   6
   2
  • Det som forundrer meg mest, er at kristenledere i dette landet omfavnet denne galskapen uten noen som helst form for kritisk tenkning og teologisk refleksjon. Jeg kan forstå at slikt kan appellere til folk som er svært emosjonelle, men når ledere som burde være i stand til å bedømme “åndene” ukritisk lovpriser slikt er det grunn til å stille spørsmål ved deres dømmekraft.

   9
   1
  • Professor Edvard Bull (nestformann i Det norske Arbeiderparti) skrev i 1923 boka ‘Kommunisme og religion’. Der leser vi blant annet:

   ”Vi skal gjøre skolen verdslig, liksom sykepleien og begravelsen og ekteskapet og fødselsregistreringen. Vi skal slåss uforsonlig mot den bestående lutherdom som andre fordummende sekter”.

   Og så videre:
   ”Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det”.

   Kommunisten Erling Falck var sosialistenes strateg for å få kristendommen bort fra samfunnet. Han trimmet materialistisk ungdom i kommunismens ideologi. Falck reiste mye, og i Frankrike hadde han sett at den avkristnede staten hadde den frie kirken til motstander. Derfor ga han to gode råd til sosialdemokratene:

   1. Behold statskirken og bruk den som politisk middel.
   2. Bruk liberalteologien som gissel for å tømme kirken for innhold. Når den er blitt blodløs og kraftløs, da kan den få sin frihet.

   8
   1
 2. Jeg så 1.videoen og klarte ikke mer. Har sett litt av hvert fra før. Men at dette er mulig… Har ikke ord. Kjenner sorg, hva gjør han mot Gud, hvordan kan han ta seg sånn til rette?

  Vi har også litt av hvert i Norge. Mener å ha hørt Rick Vera igjen skulle komme til Visjon Norge torsdag. Det blir nok avisoverskrifter igjen.

Det er stengt for kommentarer.