Dette minner om oppbygging til krig -brennhet konflikt mellom USA og Nord Korea

Konflikten mellom USA og Nord Korea er i ferd med å bli farlig og retorikken blir mer og mer krigersk og truende. (foto Channel Breaking News)

Hatske utfall og trusler om “ild og vrede” samt direkte trusler om at Nord Korea vil angripe Guam i løpet av august måned,  er blant dagens nyheter om den brennhete konflikten som er i ferd med å utvikle seg mellom Nord Korea og USA. I følge den nord koreansk generalen Kim Rak-gyom forstår ikke Donald Trump alvoret i situasjonen. Trusselen fra Nord Korea har vakt økt bekymring både i Sør Korea og Japan og Sør Korea på sin side advarer nå Nord Korea mot å fortsette provokasjonene. En som kjenner konflikten fra innsiden er den tidligere amerikanske FN ambassadøren John Bolton som torsdag sier “at vårt land og våre sivile er blitt satt i en sårbar situasjon fordi Barack Obama ikke trodde på et nasjonalt rakettforsvar. Det må vi aldri glemme.

John Bolton, tidligere amerikansk FN ambassadør, Foto Gage Skidmore

I følge en melding John Bolton twitret til den amerikanske presidenten er “vi nå kommet til et punkt i forhold til Nord Korea som skyldes tiår med feil politikk og feilslåtte forhandlinger med det bisarre regimet, og det har gitt regimet god tid og anledning til å komme militært til det punktet de er nå, og både Barack Obama og tidligere president George Bush har betydelig skyld i at Nord Korea har kunnet blitt en reell atommakt som kan true amerikanske interesser og sikkerhet. Selv om det fortsatt bare er en krig med ord, mener Bolton likevel at dette lett kan komme ut av kontroll, og når Nord Korea truer med  å sende raketter mot den amerikanske stillehavsøya Guam, er det en trussel man ikke skal ta for lett på. Nord Korea har etter at det ble inngått en våpenhvileavtale i 1953 gjennomført en rekke dødelige angrep mot Sør Korea, blant annet et granatangrep på øya Yeonpyeong i 2010 og Nord Korea pådro seg sterke norske fordømmelser fra Jonas Gahr Støre da landet senket det sørkoreanske marinefartøyet Cheonan. 46 sør-koreanske sjøfolk ble drept i det nord koreanske torpedo-angrepet. Både Kim Jong-un og hans regime er uforutsigbart og egentlig kan alt skje.

Reell fare for krig

Selv om all fornuft skulle tilsi det motsatte er det likevel grunn til å frykte at dette på et eller annet punkt kommer til å ende opp i krig mellom USA og Nord Korea. Den stadig mer bryske krigsretorikken både fra president Trump og det nord koreanske regimet kan indikere en spent sensommer og høst, og den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis kom torsdag med nye advarsler til Kim Jong-un og hans uberegnelige regime. I følge Mattis må Nord Korea stoppe før landet blir ødelagt. Det nord koreanske regime fortsetter å fornærme både USA og Donald Trump og Nord Korea truer nå med å avfyre fire langdistanse raketter mot Guam. En som allerde har kommentert den nord koreanske trusselen om å avfyre raketter mot Guam er Paul Begley som følger situasjonen i Nord Korea med stor interesse

 

6 tanker om “Dette minner om oppbygging til krig -brennhet konflikt mellom USA og Nord Korea

 1. Man må ikke undervurdere N-Korea. De har en enorm hær – der soldatene er hjernevasket til å gi sitt liv for landets enehersker – uansett hva som enn skjer.
  Men det er landets ubåter som er en stor ” Joker ” i en eventuell krig. Det sies at N-Korea har 50 ubåter. De siste årene har de kjøpt store, men gamle diesel-elektriske ubåter fra Russland – med lengde på hele 67 meter. Disse kan utrustes med interkontinentale raketter. Videre har det de siste dagene kommet opplysninger om at N-Korea har utviklet små A-bomber som får plass i et slikt missil.
  I min tankegang er det mulig at N-Korea allerede har slike ubåter liggende nær USA s kyst. Blir det krig mellom USA og N-Korea ; kan innbyggere i USAs storbyer få et stort sjokk. Militær taktikk og strategi går ut på å gjøre det helt uventede….

  • Selvfølgelig må man ikke undervurdere Nord Korea som har en stor militær styrke. (KFA) er Nord-Koreas militære styrke, og estimeres til å være verdens fjerde største hær målt etter i antall soldater, og også den i verden med flest aktive soldater (49,03) per tusen innbyggere). Nord-Korea har rundt 1 million mann under våpen, og 7 millioner i reserve.
   I tillegg har de utviklet atombomber og raketter som kan gjøre stor skade. Jeg tror ikke vi skal undervurdere denne trusselen om krig.
   Jeg vet det ikke er logisk, men vi ser jo retorikkens dynamikk og at situasjonen utvikler seg fra dag til dag. Jeg håper ikke det blir krig men vi står overfor to menn med store ord og begge må komme ut av det slik at ingen mister maska.

 2. Ja, nå går det mot gledelige tider, dere !!!

  Nord Korea angriper Guam. USA angriper Nord Korea. Sverige og Russland angriper Finland og deler opp det “landet”. Italia angriper Vatikanstaten. Frankrike og Spania deler seg i fire like store deler. Belgia deler seg i to deler. Yugoslavia blir samlet igjen. Russland og England angriper Norge. Ukraina blir angrepet av Hvite-Russland, Mongolia tar tilbake Mansjuria fra Kina og Holland sine ubåter angriper og senker fergene mellom Danmark og Sverige.

  Etter det kommer en fredelig veldignet dommedag der alle ateister, muslimer, Partiet De Grønne velgere og homofile blir stekt på det evige likbålet.

  Alt dette før slutten av året.

Det er stengt for kommentarer.