Jan Hanvold til NRK journalist: “Du er en jevla drittsekk”

Bannet til NRK reporter              Jan Hanvold så i følge NRK rødt da NRK ville intervjue ham om fallende gaveinntekter i Visjon Norge. Ferske regnskapstall viser at Jan Hanvold for første gang på lenge ser rødt også i regnskapsbøkene. Så sent som i 2014 kunne han notere seg for ni millioner i pluss. Det var da NRK ville intervjue Hanvold om tallene at den kjente tv pastoren og grunderen tydeligvis mistet all selvkontroll, og avleverte ei språklig salve vi normalt sett ikke venter av en kristen pastor eller tv sjef. Ei heller av de andre aktørene som bruker TV Visjon Norge for å fylle opp kontoen og fylle kollektskåla

Fra dialogen:  “Deg snakker jeg overhodet ikke med, sa Hanvold. (til NRKs journalist)  – Er dette en boikott av NRK?  – Du er en jævla drittsekk. Deg snakker jeg ikke med. – Unnskyld, men hva sa du nå?  – Du er en jævla drittsekk. Og det kan du sitere meg på, sa Hanvold,” til NRK.  Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen reagerer sterkt på TV-pastorens oppførsel: “Hanvold er en offentlig person som er veldig utadrettet gjennom virksomheten sin. Han burde være den første til å ikke oppføre seg slik.” Så får vi håpe og tro at de mange som ennå støtter og finansierer Hanvolds luksusliv, med dette ser at vi står overfor en falsk apostel som endog må ty til banneord for å få ut sin indre frustrasjon. Les hele historien fra NRK 

Se også: Jan Hanvold “Gjerrige går til helvete”

53 tanker om “Jan Hanvold til NRK journalist: “Du er en jevla drittsekk”

 1. Jeg konstarerer at Visjon Norge klager på at giverinntektene har sunket dramatisk, etter NRK-dokumentaren. Dokumentaren var i oktober i fjor, så det er først på årets regnskap vil vil se hvilken effekt dette har hatt.
  Videre kan jeg se at Jan Hanvold fortsatt tar ut en høy fiktiv lønn, 965.000 kr i 2016 fra Øvre Eikervei 126 AS. Dette er penger som kommer fra giverkroner.
  Til slutt; fortsatt tjener ikke Hanvold penger på sine private investeringer. Gud velsigner ikke Hanvold, overhodet.

 2. Tv Visjon Norge og Kristen Medieallianse kjøpte dette gamle kinobygget : Forum Kino i Bergen ( 1946 – ferdigstilt ) for over 30 mill kroner.
  Senere har Riksantikvaren vedtatt fredning av bygget – og det skal nå opprustes for ca 70 mill kroner.
  Altså : Tv Visjon Norge og avisen Norge I dag skal således bruke over 100 mill kroner på kjøp og opprustning av en gammel kino på Danmarksplass i Bergen.
  I går kveld ble jeg oppringt av en kvinne som bor i Buskerud og ba om penger til avisen Norge I dag. Hun ville ha 400 kroner i gave fra meg.
  I mitt hode kommer ett ord fram : Stormannsgalskap …..

  • Vel, du overdriver endel, men dog; Forum Kino ble solgt for 7 mill(ikke 30 slik du hevder). Og det er planlagt å invisterrme 40 mill i det, ikke 70 mill.
   Eierselskapet går selvsagt med underskudd, som alt annet Hanvold er involvert i. De har også negativ egenkapital(teknisk konkurs).

 3. På radio her på morgenen hører jeg litt på Jan Kaare Hanvold.
  Tror nok at narkotika og rusen har tatt det meste av hjernecellene og naturlige hemninger og sperrer finnes ikke.
  Han er sint, oppadgift, storskrytende og alt annet enn hva en troende er.
  Litt banning, eder og skjellsord må en tross alt forvente av en tidligere gategutt fra Drammen ????????

  • Er det ikke litt nedlatende å bruke karakteristikker som ” rusen har tatt hjernecellene og gategutten “? Tenker du ikke på at andre som kanskje ikke har hatt den beste oppveksten og forutsetningene for å leve et ” perfekt ” liv, leser disse karakteristikkene og føler seg som uverdige mennesker om de har tatt i mot Jesus eller ikke?

 4. Klart gaveinntektene synker. Hvordan kan Hanvold forvente velsignelse når han stadig inviterer apostler og forkynnere med et budskap langt fra bibelens ord. Viser til en artikkel her på Søkelys der den store “apostelen” Maldonado profeter at penger skal regne over Hanvold. Helt sykt.

 5. Til : Anskar Braut
  Forum kino i Bergen ble i 2006 solgt til Kermit Eiendom for 7 mill. kroner. Ett år senere kjøpte Tv Visjon Norge og Norge I dag bygget for 33 mill. kroner.
  Det var Jan Hanvold som selv opplyste, under sending. at de hadde behov for 70 mill kroner til oppussingen av den fredede kinoen.
  Det siste jeg har lest på internett ; er at de nå har behov for 50 mill kroner fra givere og private investorer.

 6. Klart gaveinntektene synker. Hvordan kan Hanvold forvente velsignelse når han stadig inviterer apostler og forkynnere med et budskap langt fra bibelens ord. Viser til en artikkel her på Søkelys der den store “apostelen” Maldonado profeter at penger skal regne over Hanvold. Helt sykt.
  https://www.sokelys.com/?p=9334

 7. Det er jo ikke noen tvil om, at denne journalisten ER en drittsekk. Jeg går ut ifra hun er den samme som hadde ansvaret for det utrolige ant-programmet hos NRK.
  Jeg synes Jan Hanvold er en grei og likanes kar og en som har gitt meg mye bra i TV ruten. Spesielt de første årene var utmerket, og jeg husker med glede de mange kveldene jeg satt og hørte…og også gav penger til kanalen.

  Idag er TV kanalen blitt litt for stor, og halvparten av staben kunne nok vært skiftet ut. Så mitt råd til Hanvold, det er å gå gjennom hele kanalen igjen, og gå litt tilbake til den stilen som de første årene hadde.. ..det enkle…

  Tusen takk for alle hjelpesendingene kanalen har gitt til Moldovia. Det har min dype respekt, og jeg er glad jeg bidro litt i starten, og siden har mine penger gått til andre viktige formål…Nemlig til meg selv og mine regninger…Men jeg håper å være på høgget om en tid, da vil nok igjen TV Visjon Norge få sin del, og ikke minst hjelpesendingene…

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Det var da et lugubert ord fra deg da…… Det å bruke en så stygt ordbruk er noe som er overlatt til hedningene i rennesteinen og ute i jungelen.

   Har du noensinne vært i et kristent møte, Anders Helge Myhren ? Hvis ja, hva er grunnen til at du ikke har tatt i mot Jesus Kristus som din frelser ?

  • Man må da i det minste spørre hvor er det blitt av Hanvolds standarsvar “Gud velsigne deg” når noen kritiserer ham. I mine øyne er dette et nytt lavmål fra Hanvold, og folk som støtter hans kanal bør nok heller vurdere om det finnes mer trengende enn Jan Hanvold som selv tar ut en formue av sitt prosjekt.

  • Det er mange flotte mennesker som jobber i Visjon Norge. Men, dokumentaren i NRK(som var meget berettiget, 100 % sannferdig men for snill mot Hanvold), samt endel tvilsomme utenlandske forkynnere, er det all mulig grunn til å heller se på og støtte Kanal 10.

   Men, Myhren; siden du lilker Trump så forundrer det meg ikke at du også syns godt om Hanvold?

   Mrk; Hanvold preiker enormt mye om “så og høste”. Hvorfor blir han ikke velsignet selv?
   Alt han tjener er lønnen for fulltids-stilling i VN, samt at han “stjeler” kr. 965.000 pr år fra giverme, fra en fiktiv stilling i eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 AS. Det er der VN leier lokalene, VN eier 80 % og Jan H 5 % og Inger Hanvold 15 %.
   Dette er et utidig samrøre.

   ALT Hanvold har eierinteresser i for øvrig, går alle med underskudd hvert år.
   Jeg er også kjent med andre forhold, som er av mer alvorlig karakter.
   Økokrim er forhåpentligvis inni bildet.
   Om et års tid sitter nok både Jan Hanvold og Jan Kåre Christensen bak murene, hvor de hører hjemme. Folk som later som de er kristne, mens de i realiteten er tyver, løgnere, tyranner, bedragere og sosiopater, gir jeg ikke fem sure sild for?

  • Alle kan miste fatningen i blandt, det er derimot lite klokt i møte med media. Her har man noe å lære av mange politikere, som derimot har lært å beholde masken og tie.

 8. Nb! Hva som skrives på Søkelys av enkelte debattanter er som å gjøre Jan Hanvold til en søndagsskolegutt i fra Drammen!

  Se bare her hva denne stygge og forferdelige Rickard skrev om meg de siste dagene:
  https://www.sokelys.com/?p=20987

  10/08/2017, kl. 06:45 sa Evangelist og bibellærer Jan Kåre Christensen:

  Sverre, du må da skjønne ingen som er født på nytt holder på slik denne Rickard gjør med å kalle meg for slike ord og utrykk som han gjør.
  Jesus sa til Nikodemus (les Rickard) at du må bli født på nytt. Det vil si, å ta imot evangeliet i sitt hjerte, omvende seg og få Guds liv i sitt indre menneske.
  At han kaller meg for slike ting som han gjør, er ikke greit heller i en debatt, derfor svarer jeg han igjen slik han må innse at han er den Ondes ambassadør med å kalle meg for slike ting som dette:

  Du tilhører Satan, du er ikke en kristen, du får som fortjent, du er en dritt, du er ……………………
  Videre kaller han meg for søk hjelp, En tvers gjennom ond mann!!!
  Du er et trist tilfelle som jeg håper en dag får opp øynene! Vær så snill og ikke skriv mer, om ikke for vår skyld så slutt for din egen og din uskyldige familie skyld, som også blir rammet av dine holdninger!
  DU er IKKE forfulgt! DU ER forfølgeren! (når jeg ser dette motsatt, så viser det bare at Rickard er ikke født på nytt, alle som er født på nytt, ser at hva jeg har gått igjennom er kristendomsforfølgelse).
  Du er en person som trenger hjelp og ikke en representant for den kristne kirke! (her viser Rickard igjen at han åpenbart tilhører Satan når han kaller meg for det motsatt, det samme gjorde de med Jesus).
  En selvopptatt egoistisk “evangelist nazist”!

  Her synder også Rickard imot den hellige Ånd med å kalle med nazist som har Guds Ånd, her venter nok en dom på denne mannen hvis han ikke omvender seg regner jeg med.

  • Jeg er bare så glad at både du og Jan Hanvold avslører dere selv!

   Sannheten om mennesker kommer alltid frem til slutt!

   Får håpe at kristen-Norge som sender på Visjon-Norge tar et oppgjør med Hanvold og kanalen. La oss håpe at det kan komme noe godt ut av dette!

   Det har lenge vært et troverdighetsproblem for menigheter og programansvarlige å sende på en kanal ledet av Jan Hanvold og hans”så inn evangelie”. Får håpe at Hanvold nå blir presset ut av Visjon Norge!

   Ellers er det godt å se at hyklere og løgnere avslører seg selv! Jan Kåre avslører seg hver gang han trykker på tastaturet! Høydaren var jo da han her på Søkelys avslørte sin store interesse for lettkledde nettsider!

  • Richard er i sin fulle rett når han skriver hvordan han oppfatter deg Christensen. Du har JK forfulgt kristne i mange mange år, og er dømt for det i norsk rett. Richard er den klarsynte her Christensen, men du er forblindet av den samme stormannsgalskap som preger Hanvold.
   Hanvold lever i synd og er en falsk lærer og det samme er du Christensen. Du lever i synd ved å lyve og stjele og bedra andre, og din vranglære er langt verre enn den åpenbart fordummende læren til Hanvold.
   Tilsist: Ingen synder mot Den Hellige Ånd med å kalle noen en nazist. Du er da ikke Den Hellige Ånd som er tredje person i Guddommen Christensen?

  • Jeg tror Christensen nå bør se hva han skriver. Han sammenligner jo dem som kommer med ord mot ham, med dem som spottet Den Hellige Ånd.
   Jeg tror ikke Christensen her helt forstår hva Jesus sa og lærte.
   Samtidig forstår jeg også hvorfor mange blir oppbrakt over Christensen, når han gjør forfølgelse og drap av barn fordi de er kristne, til noe mindreverdig, nær sagt til nærmest en bagatell å regne i forhold til saken mot ham.
   Man skulle jo nesten tro at tingretten hadde dømt han til henging ved morgengry..
   Når JKC nå skriver at Richard har syndet mot den hellige ånd, så er det bare latterlig.

  • Sitat Jan Kåre: “når jeg ser dette motsatt, så viser det bare at Rickard er ikke født på nytt….”

   Er du guddommelig Jan Kåre?

  • Sitat Jan Kåre: “noen som er åndsfylte som meg…”

   Mulig du er åndsfylt, men det er iallefall ikke av Den Hellige!!!!!

  • Jeg har skrevet om dette å synde imot den hellige Ånd flere plasser.

   Bl.a. i mine bibelkommentarer for Markus: http://janchristensen.net/bibelkommentar-hoved.php?side=bibelkommentarer-Evangeliet-etter-Markus

   3. 29 Men den som spotter Den hellige ånd, får aldri i evighet tilgivelse, men er skyldig i evig synd.»
   Her er et av de mest mistolkede og feiltolkede skriftsteder i hele Guds ord.
   Det var mange som hevdet, spesielt blant lederskapet i Israel hevdet at Jesus var besatt. De fornektet med andre ord Jesus. Med slik innstilling er de skyldig i en evig synd. Så lenge en går med en slik innstilling og formening er en evig fortapt. Det er noe selv ikke Guds Ånd kan overprøve og gjøre noe med. Å spotte den Hellige Ånd er å ikke ville og ønske omvende seg, og hvis en holder fast ved å ikke omvende seg. Da er en skyld i evig synd. Tenk bare på Judas og Peter, begge sviktet Jesus og Peter alle verst med å banne og sverge på at han ikke kjente Jesus. Hadde Judas omvendt seg før han la løkka rundt halsen hadde han fått tilgivelse. Og hadde ikke Peter omvendt seg hadde han gått evig fortapt.
   Vi kan få tilgivelse for absolutt alt form for synd uansett hvor heslig og alvorlig den er hvis en omvender seg og ber om nåde og tilgivelse. Det må en omvendelse og erkjennelse til, da er alt mulig for Gud lærer Guds ord oss.
   30 Dette sa han fordi de hadde sagt: «Han er besatt av en uren ånd.»
   Men som her de går med den innstillingen om Jesus; Han er besatt av en uren ånd.
   Men når de omvender seg, uansett fra hvilken synd er det tilgivelse og nåde å få. Selv mange som en gang sto Jesus imot og sa slike ting om han at han var fra Satan, full av hat og løgn ble frelst og fikk nåde hos Gud.
   Ap.gj.6. 7 Guds ord nådde stadig flere, og tallet på disipler i Jerusalem økte sterkt. Også en stor flokk av prestene ble lydige mot troen.
   Men tilgivelse er knyttet til omvendelse. En gjengift troende vil ikke få tilgivelse før han går ut av det forholdet og en homoseksuell vil ikke få tilgivelse før han omvender seg. Men når en omvender seg og ber om nåde, er det nåde å få for alle synder. Men det må skje i dette livet eller er det for sent.
   Og Hebreerbrevet http://janchristensen.net/bibelkommentar-hoved.php?side=bibelkommentarer-Brevet-til-Hebreberne

   6. 4 Når noen en gang har fått lyset, har smakt den himmelske gave og fått del i Den Hellige Ånd,
   Her både peker han på herligheten med den nye pakt og samtidig advarer imot å ikke forlate det. Lyset er å få se at kun Jesus frelser.
   Den himmelske gave er Kristus og den Hellige Ånd er å få del i Gud selv.
   Joh. e. 14. 23 Jesus svarte: Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme til ham og ta bolig hos ham.
   5 har smakt Guds gode ord og den kommende verdens krefter,
   Vi er født og blir bevart ved Guds ord. Guds ord er godt og det forener oss som troende. Vi som troende er verdens mest privilegerte mennesker da vi har smakt den kommende verdens krefter.
   6 og de så faller fra, da er det umulig å fornye dem så de igjen vender om. De korsfester selv Guds Sønn på ny og gjør ham til spott.
   Jeg mener dette ordet og spott i mot Ånden ligger i samme gata. Flere her i menigheten hadde eller var i ferd å vende tilbake til Jødedommen. Ved det stiller en seg utenfor Kristus. Så lenge en stiller seg utenfor Kristus, om en går tilbake til Jødedommen, en fornekter ham eller spotter ham. Så er en utenforbi frelsen og vil være på vei mot fortapelsen. Men vender enn seg bort i fra Jødedommen, fra å fornekte og tom spotte Kristus, så tar Gud imot en og mann blir tilgitt og får del i nåden. Lever man utenforbi Kristus er en utilgitt. Lever en i Kristus er en tilgitt.

   Det er flere her på Søkelys som skriver som er på vei imot fortapelsen og som har syndet imot den hellige Ånd er temmelig åpenbart!

  • Sitat Jan Kåre:
   “De fornektet med andre ord Jesus”

   Er enig i at spott mot Den Hellige Ånd er å ikke tro på Jesus og fornekte Ham!

   Men å ta et oppgjør mot deg har ingenting med dette å gjøre! Du er ikke Jesus! Du er ikke Gud!

   Eller anser du deg selv som Jesus, Guds enbårne sønn? Det er du jo nødt til når du hevder at spott mot Den Hellige Ånd er å fornekte Ham! Du sier jo rett ut at spott mot Jan Kåre finnes det ikke tilgivelse for!

   Du fremstår iallefall veldig lik den katolske paven som skal være Kristi stedfortreder og som står over Guds Ord!

   Er du Jesus, pave Jan Kåre Christensen?

  • Jeg måtte trekke på smilebåndet av Christensens enfoldige forståelse av hva det er å synde mot Den Hellige Ånd. Det Christensen skrev betyr jo at han setter likhetstegn mellom det å si i mot Christensen eller det å tale spottende ord mot Den Hellige Ånd. Det er så man knapt tror hva Christensen skriver om sin egen posisjon og viktighet.
   For meg ser det ut som om Jan Kåre i egne øyne er viktigere enn nær sagt Gud selv.
   Jeg forstår jo at Christensen er opptatt av egen (tapte) sak, men slik han nå skriver og kritiserer (selv Vebjørn Selbekk) som støttet hans rett til å ytre seg slik -ødelegger han jo bare for seg selv. Hadde jeg vært Selbekk hadde jeg virkelig angret mine støttende utsagn til Christensen etter å ha lest dette innlegget på JKCs blogg: http://blog.janchristensen.net/2017/08/nr-2039-vebjrn-selbekk-vegrer-seg.html
   Christensen har innrømmet at “sitatet” han gjengir av Selbekk (Vebjørn Selbekk: Dette må sensureres bort, hvis ikke så legger Jan Aage Torp det ut på sin Facebook side, Torodd Fuglesteg på den falske Smyrna bloggen og på Søkelys legger Ansgar Braut det ut på kommentar feltet.) er fake. Selbekk har nok aldri sagt dette til JKC.

 9. Vi har to religiøse sluggere i Norge. Den ene banner og den andre lyver. Den ene snakker om “å så inn i” og den andre tror at han selv er viktigere enn alle andre ved å hevde “norsk rettsvesens behandling av ham er verre enn kristendomsforfølgelsen som sender barn i døden.
  Jan Kåre Hanvold og Jan Kåre Christensen er begge religiøse sluggere, begge har null troverdighet og begge er like stormannsgale og lyver og bedrar for å nå sine mål:
  Hvem er værst? Jan Kåre Christensen eller Jan Kåre Hanvold???

  • Sak nr 3003: Jeg syns dypest sett at Jan Kåre Christensen er verst. Men det er dypest sett for at vi ikke vet så mye om Jan Kaare som vi gjør om Jan Kåre. Vi vet at de begge lyver mye. Vi vet også at begge bedrar, manipulerer og herser med folk. Vi vet at begge har bedrevet dokumentforfalskning(jeg sitter på info som ikke er allment kjent om Hanvold)
   Men, vi vet ikke om Jan Kaare også er pornoavhengig?(slik det er bevist på herværende nettsted at Jan Kåre er, også behørig belyst på Smyrna Oslos hjemmeside)
   Men, Jan Kaare er betydelig smartere enn Jan Kåre, det skal han ha….Jan Hanvold har klart, ved å operere i en juridisk gråsone, dog moralsk forkastelig, å tjene masse penger fra naive givere, som under trussel om at “gjerrige folk går til helvete”, ikke tør annet enn å gi.Jan Låre er ikke smart nok til å klare å få registrert sin fiktive menighet i Brønnøysund. Da kunne han drevet pengeinnsamling på lovlig vis. I stedet er han en lavtlønnet bussjåfør med lån til langt over skorstenen.

   Sluttord; De er dypest sett like ille begge to. Hvem ville jeg tilbrakt en uke på en øde øy sammen med, dersom jeg dypest sett måtte velge; under tvil Jan Kåre!

 10. Jan Kåre: jeg viser respekt til de som fortjener det, uavhengig av alder. Når det gjelder Myhren, så tror jeg at han hverken stemmer fremskittspartiet, liker Trump eller Hanvold. Han er bare oppmerksomhetssyk? Og som en forvokst rampunge; “negativ oppmerksomhet er bedre enn slett ingen”

 11. Foreldrene til Jan Hanvold, Jan Aage Torp og Jan Kåre Christensen fortjener ros for deres innkjøp av hver deres glasskule som gjorde at de kunne se inn i fremtiden til deres avkom i vugga.

  Jan rimer som kjent med Ran og det er det disse tre har blitt assosiert med etter at de forlot deres respektive barndomshjem.

  Et genistrek, det å gi dem Jan til fornavn. En aldri så liten varseltrekant var det også.

 12. Jan Kåre: jeg viser respekt til de som fortjener det, uavhengig av alder. Når det gjelder Myhren, så tror jeg at han hverken stemmer fremskittspartiet, liker Trump eller Hanvold. Han er bare oppmerksomhetssyk? Og som en forvokst rampunge; “negativ oppmerksomhet er bedre enn slett ingen”

  • Anders Helge Myhren har sine egne meninger og de burde respekteres uansett hvor uenige eller enige man er i dem.
   La hans stemme bli hørt.

  • Jeg er enig i dette du skriver Gaedden Jeg er dundrende uenig i mye av det Myhren står for, men jeg vil forsvare hans rett til å ytre seg. Det samme gjelder også Christensen. Jeg er dundrende uenig i det aller meste av hva Christensen skriver, og jeg vil nå benytte anledningen til å be folk om å føre god dialog og forsøke å unngå personangrep. Jeg ser noen ganger at det kan være vanskelig -men likevel..
   Folk bør forsøke…

  • Jeg tror nok Myhren er ærlig i hva han sier om både Trump, Frp eller Hanvold.
   Jeg har jo selv forsvart Donald Trump selv om jeg hadde foretrukket en annen av de republikanske kandidatene.
   Dog er Trump nå valgt, jeg er selv ikke imponert over hva Trump har fått til, og kritisk til at han ikke har fått flyttet ambassaden til Jerusalem.
   Nå får vi jo se hvordan han håndterer krisen med Nord Korea.
   Jeg tror den må komme på et eller annet punkt, for både George Bush og Obama la seg på dialog-sanksjonslinjen -uten at det har stanset eller endret noe som helst på det nord koreanske atomvåpen prosjektet. Nå har de både atombomber og snart også mulighet til å avfyre dem, og Kim Jong-un er gal nok til å utløse et nytt armageddon i Asia. Dog håper jeg ikke det skjer.
   Når det gjelder Myhren og FRP er det velkjent, og her er jeg grunnleggende uenig med Myhren. Jeg finner fint lite kristelig med Frp.
   Når det gjelder Myhrens holdning til Hanvold, så er Myhren slik mange litt eldre blir. Rund og god i kantene.
   Jeg husker jeg intervjuet Emanuel Minos omkring den såkalte “JDS læren” til Kenneth Hagin og trosbevegelsen tidlig på 1990 tallet, og da advarte Minos sterkt mot Hanvold og hans teologi som støttet Kenneth Hagin. Jeg skrev da en artikkel “Emanuel Minos: Rokk ikke ved forsoningen.
   Så gikk det noen år -og Minos var godvenn med Hanvold og stilte på tv sammen med ham.
   Alderen hadde gjort Minos noe mer rund i kantene på enkelte områder -slik alderen har gjort Myhren rund i kantene i forhold til den trosteologi lære Jan Hanvold formidler.
   Likevel syntes jeg Godtfred at vi skal ha respekt for Myhrens meninger uten å være spydige eller ondskapsfulle.
   Vi kan ha respekt for dem uten å være enig!

 13. Det er egentlig veldig lite typisk meg å gå slik til angrep på Jan Kåre Christensen som jeg har gjort i kommentarfelt i det siste. Jeg liker best å argumentere sak og ikke person! Vil helst konfrontere viktige prinsippbærere i samfunnet som kommer med tvilsom eller falsk lære. Da vil jeg aller helst kun vise hva Bibelen sier, og ikke bli for mye farget av min egen tanke, kulturelle bakgrunn og oppvekst. Vanskelig balansegang, men et prinsipp jeg prøver å leve opp til!

  Når det gjelder Jan Kåre Christensen er det veldig vanskelig! Han er et helt spesielt tilfelle! Vi er flere som argumenterer ut fra Skriften mot hans lære og ikke minst han oppførsel! Men, han diskuterer på en måte som er så ufin og hans meninger her om forfulgte kristne fra andre land er så grusomme at de ikke kan stå uimotsagt! Det er vanskelig å diskutere med ham uten å være direkte og kalle en spade for en spade! Fra min side er nok nok!! All denne egoistiske, selvopphøyde, sjikanerende og ufine måte å møte mennesker på er så uverdig at det kan ikke stå uimotsagt!!

  Som kommentarfelt under viser så opphøyer han seg selv til å være Guds enbårne Sønn, ved å vise til at spott mot Den Hellige Ånd er å fornekte Jesus og ikke tro på Ham! Han sier at spott mot Jan Kåre Christensen er spott mot Den Hellige Ånd ergo må han se på seg selv som Jesus!!!!?

  Ytringsfrihet er vel og bra, men jeg er bare så bekymret for de, særlig ikke-troende, som tilfeldigvis kommer innom Søkelys og skumleser i kommentarfelt og så ser de at en fyr som kaller seg evangelist og bibellærer lirer fra seg den ene sjikanen og grusomheten etter den andre! Hva skal de tro? De må jo tro at kristne ikke er riktige kloke! Kan se ut som min venn Kjell setter ytringsfriheten her i kommentarfeltene høyere enn jeg, og det respekter jeg! Jeg setter også ytringsfriheten høyt, men når man driver et kristent nettsted så er jo store deler av poenget å få lov til å spre budskapet om Jesus! Gjøre de bedre kjent med Jesus! La de merke at vi et vennlige med hverandre som Skriften sier! Det et lov å vise uenighet i sak uten å gå på det personlige plan! Jeg tror at vi skremmer vekk folk ved å la Jan Kåre få lov til å ytre seg på våre kristne nettstedet! La ytringsfrihet være ytringsfrihet! Er det ikke viktigere å fremstå som gode vitnesbyrd for de ufrelste og kvitte oss med surdeigen (Jan Kåre Christensen) enn å stå på ytringsfriheten! Jeg ser faktisk likheter, selv om ikke det er helt det samme, med en kristenleder som ytrer holdninger og vranglære i en menighet! Det må et oppgjør til! Å rense ut surdeigen er viktigere enn å hevde ytringsfrihet! Ytringen er utført, men ytringen er ødeleggende, derfor må ytringen fjernes!

  Jeg oppfordrer deg Kjell til å la ytringsfriheten fare og kaste ut surdeigen som kan lede mennesker bort fra Jesus! Steng Jan Kåre Christensen ute fra kommentarfeltene!

  • For å si det slik: Jeg reagerte selv veldig når jeg så hvordan Christensen ødela debatten med å sette seg selv og egen situasjon i sentrum, uten å vise det minste tegn til medmenneskelighet og empati med mennesker som blir virkelig forfulgt.
   Slik Christensen tok av, har nok demonstrert for ennå flere hvor langt unna Christensen virkelig befinner seg.
   Kanskje noen i hans krets ser dette og får åpnet øynene.
   Denne debatten viser jo også at Christensen ikke klarer å diskutere sak, og at det automatisk ender med personangrep.
   Det er uhyre trist.
   Debatten spesielt under saken om forfølgelse viser med all tydelighet forskjellen.
   Rent personlig tror jeg Christensen gjør seg selv en bjørnetjenste ved å skrive slik, og jeg tror nok heller at mange får en solid dose antibiotika som gjør dem imune mot Christensens teologi.
   Frihet til å ytre seg er viktig, og jeg mener også at dialog der mennesker er uenig med hverandre og står langt fra hverandre, kan være nyttig.
   Uten dialog stopper alt opp, men de siste dagers debatt som har endt i personangrep gjør meg betenkt, og jeg må vurdere hvorvidt jeg skal la slikt fortsette.
   Det sitter langt inne å innføre sensur, selv mot Christensen, men dersom tingene bare fortsetter i samme spor -at Christensen saken skal ødelegge all debatt -så må jeg vurdere hvorvidt kommentarer fra Christensen automatisk settes slik at de må manuelt godkjennes av meg før de kan vises.
   Akkurat denne debatten lar jeg stå en stund og så vil jeg i saken om martyrer og forfølgelse, slette alt som ikke kan stå seg i lys av evigheten.
   Jeg lar dette være en advarsel til Christensen, klarer han ikke å finne en debattform som er mer saklig og mindre preget av personangrep, må jeg ta grep. Det finnes ikke så veldig mange gode løsninger for å utestenge noen i dette kommentar systemet.
   Jeg kan blokkere hans IP, men da finner han bare en anonym server og skrive fra, videre kan jeg blokkere hans navn, men så skriver han gjerne under et annet navn. SLike filtre er lett å unngå da man finner en annen stavingsmåte. Jeg har lagt ned sperrer mot navnene til et vist ektepar som har støttet Christensen. La oss kalle dem Hansen. Den eneste som har forsøkt å unngå å filteret er Christensen (som også kritiserer Søkelys for å ha sluppet til omtale av dette ekteparet tidligere) er Christensen selv som fant ut at han kunne lure sensurfilteret med å skrive navnet på dette ekteparet slikt: “H-A-N-S-E-N i stedet for Hansen eller H a n s e n i stedetfor Hansen.
   En annen løsning er å finne et kommentarsystem som gir meg flere muligheter.
   Uansett, dersom dette fortsetter, vil jeg måtte ta noen grep.
   Jeg kan forstå at Christensen i saker som har omhandlet ham -har ønsket å fremme sitt synspunkt -og jeg må nok akseptere at de personer som jeg skriver om -må ha lov til å korrigere eller motsi, det er normal folkeskikk.
   Dog vil jeg ikke la Christensen fortsette å bruke kommentarfeltet i Søkelys til å fremme synspunkter om sin sak i artikler som ikke har noe med Christensen saken å gjøre. Min hensikt med å skrive artikkelen om kristenforfølgelse og kristenpressens mangel på vilje til å omtale kristendomsforfølgelse -var for å vekke folk til ansvar -ikke for å vekke folk til å diskutere Christensen saken eller hvorvidt Christensen er en større martyr eller hans sak mer viktig enn alt annet.
   Fortsetter dette i samme spor, vil jeg ta nødvendige grep.

  • Jeg vil og legge til at Christensen ikke tror at Den Hellige Ånd er en person, og hans tanker om Guddommen er lik de som fremmes av Jehovas Vitner.

  • Jeg er enig med Richard og Søkelys. Jeg misunner ikke Søkelys her i deres valg som redaksjonen må ta. OK, det er bare en person.

   Jeg vil bare legge til en ting som slår mot en som leser det Jan Kåre skriver. Nemlig kravet nedfelt i norsk rett om at enkelte mennesker må beskyttes mot seg selv.
   Dette vil si at hvis en selger i en butikk, blogg redaktør eller andre mener at den personen som man møter skader seg selv ved å gjøre handlingene A, B og C, er man i full rett til å nekte personen dette ved å vise til at denne personen må beskyttes mot seg selv.
   Søkelys sin blogg kan leses av hans arbeidsgiver. Tatt i betraktning terrorist udåden i Nice i fjor sommer (google), kan det hendes at arbeidsgiveren gjør ting som vil skade hans økonomi. Dette som en av flere ting som kan skje hvis noen leser hva han skriver.

   Det slår mot meg i hvert innlegg hvor mye Jan Kåre må beskyttes mot seg selv. Ja, ytringsfrihet er en fundamental rett. Men det samme er retten til å delta i arbeidsmarkedet, retten til en ordentlig bolig, retten til et sosialt liv, retten til kontakt med ens barn og retten til å ha nok penger til å livnære seg selv.
   I dette tilfelle er disse to fundamentale rettighetene i konflikt med hverandre. Det er noe Søkelys burde overveie her.

 14. Dere lyver så det renner av dere her på Søkelys.
  Jeg har i disse kommentarene mine bare vørt rolig og saklig.
  Mens spesielt Ansgar Braut og Richard har et ordforråd og bruk der selv Satan hadde vært stolt, noe jeg regner han også er.

  • Dere driver med en sverte og hatkampanje imot meg og den Himmelske blogg.
   Men dere vil aldri lykkes med det.
   Orker ikke argumentere imot slike nettroll som mange er her, dere kommer aldri ril å forandre dere, desverre ?

 15. Noen jeg kjenner pantsatte hele huset + enda mer.
  De er begge senile i dag og skylder mer penger enn huset er verd.
  De er blitt loppa, rundlurt og lever i dag med gjeld på alle kanter.
  De 2 barna kommer til å arve en tin etter sine foreldre som satt normalt godt i det. Gjeld, gjeld og atter mwr gjeld.
  Når arvingene ringer til Visjon Norge får de høre enten at de ikke vet eller kan ordne opp for i det. Eller at de har selv valgt å så inn, og Gud skal velsigne.
  Hanvold og hele den pinsekarismatiske bevegelse er en gjeng med falske hyrder, lærere og apostler ?

 16. Jan Kåre!

  Din kritikk av Hanvold er berettiget, helt klart!

  Men, dette sitatet fra deg får meg til å undre: “…hele den pinsekarismatiske bevegelse er en gjeng med falske hyrder, lærere og apostler ?”

  Du sier jo dette om stort sett alle. Jan Kåre, finnes det noen menigheter/forsamlinger utenom Smyrna som er rettroende nok i Norge, som er verdige nok til å få en? fra emoji-pastor Christensen?

  Tror mange er forvirret og menigheten din må være vanskelig å finne. Du skriver jo selv på Smyrnas hjemmeside at det bare kommer ca. 10 stk på gudstjenestene dine.

  Et det slik at alle kristne i Norge er på fortapelsen vei bortsett fra dere 10 som tilhører Smyrna, eller finnes det menigheter/forsamlinger som står sammen med dere?

  Dette har du mulighet for å klargjøre for oss alle nå! Bruk ytringsfriheten til å gi oss andre nyttig informasjon og ikke bare spre eder og galle!

 17. Richard selvfølgelig er det mange gode kristne innforbi alle menigheter og kirker.
  Også innforbi de pinsekarismatiske.

  Men problematisk er det f.eks. innforbi det lutherske hvis en påpeker at barnedåp er ingen bibelsk dåp.

  Slik er det også innforbi de pinsekarismatiske kristne.

  Tiier du stilt om ting du er uenig om, det være seg Hanvold, gjengifte, at det er et hellig liv og ikke tungemåls gaven som er tegnet på Åndsfylde.

  Jeg har erfaring med dette da jeg har reist som Evangelist i pinsebevegelsen i flere år.
  Problematisk ble det først når jeg begynte å påpeke det som var ubibelskt.
  Før det hadde jeg en lykketilværelse i pinsebevegelsen.
  Jeg vet hva jeg skriver, har erfaring ??

 18. Dessverre er det noen som støtter Jan Hanvold uansett.
  Det kan jeg se av debattspaltene i Dagen i dag.
  Det er nesten blitt slik at miljøet rundt Visjon Norge støtter Hanvold uansett hva han sier og gjør.
  De som våger å kritisere Hanvold blir stemplet som syndfrie fariseere, så langt ned i forfallet har Visjon Norges seere endt.

 19. Takk for svar Jan Kåre! Noe mer klargjørende, men finnes det menigheter/forsamlinger som du kunne vært medlem av idag dersom Smyrna ikke hadde eksistert?

  Ellers tror jeg det finnes frelste kristne innenfor de fleste kristne trossamfunn. Det er også vanskelig å finne et trossamfunn der du er enig i all praksis! Synes det er vanskelig å forholde seg til Den Norske Kirke der man har valgt å velsigne synd!

  Jeg går selv i en luthersk tradisjon, selv om det ikke er viktig for meg. Jeg trives med det og får god forkynnelse. Jeg er vant til barnedåp og jeg mener barnedåp stort sett er uproblematisk. Problemet blir når man tror det er frelse i dåpen. I Den Norske Kirke kan man få inntrykk av at det er frelse i dåpen alene! Dette er feil lære!

  Jeg mener bestemt at dåpen er en troshandling! Jeg er uenig når man under en barnedåp sier at det er frelse i dåpen. Det er misvisende og unyansert! Mitt hjerte sier at pinsevennene er inne på det riktige ved å først komme til tro og så la seg døpe!

  Jeg er uenig med min egen tradisjon, men det kan jeg leve med. Skulle ønske forsamlingen min tok en diskusjon om dette fordi jeg kjenner ingen i forsamlingen som mener at det er frelse i dåpen. Alle jeg prater med mener det er en troshandling. Det virker som de fleste ikke har tenkt nøye igjennom hva man sier i dåpsliturgien. De fleste av oss synes bare det er så fint å legge barnet frem for Gud i tro!

  Mye forskjeller i praksis, men det er ikke ensbetydende med at det er vranglære som leder mennesker til fortapelse!

 20. Du spør Richard
  :
  Takk for svar Jan Kåre! Noe mer klargjørende, men finnes det menigheter/forsamlinger som du kunne vært medlem av idag dersom Smyrna ikke hadde eksistert?

  Svar:
  Vi var med i Filadelfia Oslo jeg og min kone. Reiste i pinsebevegelsen som forkynner både fulltid og deltid, da som Evangelist.
  Det var en svært prøvsom tid.
  Bl.a. gikk en Pastor fra Oslo Kristne Senter over fra OKS til Filadelfia Oslo.
  Jeg advarte imot dette at han skulle få tillit i pinsebevegelsen.
  Rundt 1990 ble det forsoning mellom PB og Aril Edvardsen, der jeg advarte imot Edvardsen lefling med katolikkene og andre.
  Slik kunne jeg ha fortsatt, men får stoppe der.
  Jeg sa bl.a. til Morgan Kornmo at Arne Bakken står for JDS-læren, men Kornmo fikk da et nag til meg.
  Jeg prekte på søndagen i Filadelfia Oslo, og de skulle ha forsoningsmøte med Edvardsen på mandagen i 1990 på sommerstevne på Hedemarkstoppen.
  Jeg sa til David Østby at jeg ikke ville være med på dette, og det var siste møte jeg fikk preke der. Da fikk Østby nok av meg som da «kverulerte» noe jeg ikke gjorde eller har gjort. Det var kort fortalt noen hendelser som gjør at vi kom på kant med pinsebevegelsen og startet Smyrna Oslo!

 21. Rart ingen internt i Visjon Norge reagere på denne mannen. Banner på det groveste…gidder ikke svare på spørsmål ang penger i Visjon Norge. Men samle inn penger …. DET SNAKKES det mye om! OIOIO… Null respekt for denne mannen. Eier ikke ydmykhet…mange lar seg lure av denne mannen…trist at eldre lures til å gi til slike formål…ikke rart det begynner å gå “nedover” med en slik framtoning. Her er det ikke snakk om mobbing. Man må heller oppføre seg i det offenlige rom..

 22. Det er ingen tvil lengre att kristne i Norge bli forfulgt av demoner fra avgrunnen.
  Hanvold er en stor guds mann som nå opplever at selve helvete skriker mot ham.

  1
  1

Det er stengt for kommentarer.