Det absurde i tiden -når åndelig galskap slår ut det åndelige gangsynet

Mandag starter de omstridte møtene med den falske profeten og apostelen Guillermo 2015-moreMaldonado i regi av Jan Hanvold og den religiøse pengekanalen TV Visjon Norge. Det er ventet at flere tusen mennesker vil delta når den kontroversielle velstandsevangelisten vil trå opp på plattformen i Smiths Venners lokale Oslofjord Convention Center. I følge Hanvold har flere enn 200 lokale pastorer meldt sin ankomst samt  folk ifra Frankrike, Tyskland, England og Danmark i følge Jan Hanvold. Den omstridte apostelen som ankommer i sitt eget jetfly har med Cathy Lecher, som er en av profetene i Maldonado’s kirke. Med andre ord er det duket for både velstandsevangeliet, tradisjonelle “mirakler” slik vi har sett dem under tilsvarende seanser og tvilsomme profetier fra den tvilsomme “soveputeprofeten” som David Wilkerson i sin tid omtalte trosbevegelsens representanter som. Norske TV seere som følger den religiøse kanalen kan dermed forberede seg på massive mengder brød og sirkus mandag, tirsdag og onsdag.

I videoen nedenfor blir vi av “profeten” Cindy Jacobs fortalt at denne Maldonado er noe unikt. Under seansen blir den kontroversielle “apostelen” svøpt i det amerikanske flagget som en konge, en vekkelsesmann som skal berøre hele nasjonen, med ekstraordinære mirakler. I følge profetien ropt ut av kvinnen vil miraklene skape overskrifter i nyhetene i de store nyhetsbyrå, og etter miraklene skal gud bruke ham til å disippelgjøre nasjonen hvorpå “apostelen” i kjent stil dyttes i gulvet. Med andre, intet nytt under solen i en bevegelse hvor profetene peker på store ledere og ikke Jesus Kristus.

https://youtu.be/6erKqmqNU0I

At trosbevegelsen og TV Visjon Norge anno 2015 dreier seg om penger, penger og atter penger er noe bør være grundig dokumentert de siste dagene gjennom signaturen BE’s tre innlegg om innsamlingspraksisen hos Visjon Norge. I den kommende uke er det duket for ennå mer velstands og mirakelforkynnelse når den kontroversielle og omstridte apostelen Guillermo Maldonado slippes løs på det norske kristenfolk. Tradisjonelt sett har det vært betydelig motstand i norsk kristenhet mot det budskap som blir presentert av amerikaniserte tros og lykkeforkynnere, men i de siste årene har kristenfolkets lærevern blitt bygd gradvis ned og det samme er også bibelkunnskap og åndelig dømmekraft. Mange kristne bryr seg ikke lenger med å gå hjem å sjekke om det som forkynnes i regi av de store superpredikantene stemmer med Guds ord og den sunne lære, men man er fornøyd dersom det føles bra og kommer i en kristelig klesdrakt. Det absurde i det som utspiller seg når de falske profetene slippes løs burde få alarmklokkene til å ringe hos ethvert tenkende og bedende menneske, men her er masse brød og sirkus og da kan man vel ikke gjøre noe annet enn å være fornøyd.

https://youtu.be/W6BJ7psJmUE

Vi lever i en tid da den vestlige verden lever på og i en lånefinansiert boble hvor både den offentlige og private gjelden er i ferd med å vokse like til himmelen. Millioner på millioner av mennesker har tatt opp store lån for å finansiere kjøp av boliger, biler, landsteder og alt annet som hører med til en den vestlige livsstil. Samtidig som vi europeere og amerikanere finansierer våre liv i overflod på lånte penger, roper stadig flere og flere økonomer at festen vil komme til å få et bråstopp. At verdensøkonomien vil gå på en storsmell som vi kanskje ikke har sett maken til siden depresjonen i årene etter krakket i 1929. Etter finanskrisen i 2008 som bare var et stormvarsel mot det som mange tror kommer har den vestlige økonomi blitt pumpet voldsomt opp av kunstig stimuli i form av pengetrykking, kunstig lav rente og kvantitative lettelser. Midt i denne kunstig oppblåste boblen trives pengegriske lykkeforkynnere som fisken i vannet og Guds navn, Guds Ord og lovnader om Guds velsignelse brukes for å loppe hjorden som ikke er forberedt og dermed heller ikke i stand til å møte smellet når det kommer.

Parallelt med fremveksten av stadig flere og flere falske velstandsforkynnere er vi alle også vitne til at nøden blir stadig større og større i den fattige del av verden. Via dagsrevyen og avisene blir vi jevnlig påminnet om at millioner på millioner av mennesker lever i en fattigdom og nød vi knapt klarer å forestille oss, og aller helst vil unngå tenke på disse siden vi alle skal være positive. Mens gale og grådige vestlige lykkeprofeter skriker etter mer og mer velstand og lykke ser vi at nøden i mange land mer og mer desperat. I India bor fremdeles millioner av barn på gata og i muslimske land lever mange kristne i nød og fattigdom fordi de ikke vil gå på kompromiss med sin kristne tro. Fra Midtøsten har vi fått presentert bilder av istykkerskutte barn, utbombede byer hvor det knapt nok finnes mat og vi hører om voldsomme behov for akutt nødhjelp, mat og medisiner. Den kristne kirke har frem til nå vært kjent for sitt varme hjertelag for verdens fattige og millioner av troende har åpnet både hjerte og lommebok for dem som ikke har noe. Men slik er det ikke lenger, for nå skal Guds folk “så inn” i tjenesten til predikanter som lever i sus og dus og gjerne har 3 eller 4 dyre luksusbilder, villaer til flere millioner og private jetfly. Et en utfordring vår tids lykke og velstandsprofeter og også vi selv trenger å høre er ordene Jesus en gang talte til en rik ung mann: “Da Jesus hørte det, sa han: “Det er én ting som mangler deg: Selg alt det du eier, og del pengene ut til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!” Luk 18,22

4 tanker om “Det absurde i tiden -når åndelig galskap slår ut det åndelige gangsynet

 1. Bra skreve Søkelys.
  Håper du får åpnet øynene på flere med det du skriver her om disse selvopptatte menneskene som lever for seg selv og så seg selv..
  Vi trenger en hellighetsvekkelse og ikke velstandsvekkelse…..
  Passer fint her med en hilsen fra 1 Joh. 3.17
  17 Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg?

  • Sant R.K Var i går en tid i Grimstad og hadde en lengre samtaler med folk der inklusiv forstanderen.
   Det rører seg en motkultur i deler av pinsebevegelsen som reagerer på mye av det som er kommet inn de siste årene, og jeg snakket også med en eldre herre, som tidligere hadde sett mye på visjon Norge, men sluttet helt på grunn av maset om penger.
   Vi trenger et nettverk av bibeltroskap men folk i Norge er i ferd med å slippe sverdet som er Guds ord mot alle ekstreme lærdomsvær som feier inn over Guds menighet. Når jeg ser mange av disse grådige ulvene i fåreham og ser deres frukter oppdager man jo raskt at det ikke er plass til annet enn kjærlighet til seg selv i hjertene på disse. Paulus og Peter og Johannes var jo bare uviktige tapere i forhold til disse superapostler som flommer inn over Guds menighet. Disse apostler er som orkaner som raserer alt av sann hellighet og sann Gudsfrykt og har gjort Gud om til en butler -og de selv som Herrer.

 2. Dette blir spennende:-) Er spent på hvor mange helbredelser og mirakler Hanvold kan telle opp etter at uken er omme? Og jeg er sikker på at gullstøvet kommer til å regne over denne forsamlingen. Det følger sikkert etter hans private jet, som en sky hele veien til Torp(dersom Torp har lang nok rullebane for privatflyet hans?)
  Man må ikke se bort fra at noen koner får nye gulltenner også denne uka, UTEN å ha vært hos tannlegen:-) Vi benker oss foran fjernsynet i spenning, og forventer at noe av salvelsen kommer gjennom fjernsynsmottakeren:-))

  Vær alle med å be for denne Guds utvalgte gullsmed:-)

Det er stengt for kommentarer.