Der Untergang for KrF og Venstre -fortsetter å stupe på meningsmålingene

KrFs inntreden i den borgerlige regjeringen er nå i ferd med å fullstendig utradere partiet som fikk massiv mediaoppmerksomhet i fjor høst i forbindelse med partiets berømte veivalg. Som kjent ble resultatet at Knut Arild Hareide’s veivalg om å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemt ned, og i stedet valgte partiet å bli en usynlig deltaker i Siv og Erna’s borgerlige prosjekt. I forkant av veivalget var det flere som advarte KrF om at partiet med dette ikke bare brøt et viktig valgløfte, men også at partiet med dette stod i fare for å lide Venstres skjebne. Nemlig krympe til intet

Den ene krisemålingen etter den andre har vært resultatet både for Venstre og KrF etter at de gikk i regjering med Frp og Høyre. Siden begge disse partiene i utgangspunktet var små, har de også fått uviktige og usynlige departement å lede. Dermed blir det lite mediaoppmerksomhet i utgangspunktet og partiene får ikke profilert verken sine saker eller politikk for velgerne. Resultatet er derfor ikke overraskende dramatiske fall for begge partier. På den siste meningsmålingen utført av Norstat for avisen Vårt Land er Venstre og KrF faktisk mindre en Miljøpartiet De Grønne og det sier sitt. MDG ble målt til 4,3 prosents oppslutning, mens Venstre og KrF tilsammen bare har 4,2 prosents oppslutning. For Venstre er dette andre gang på kort tid at partiet er under 2 prosent. I følge målingen får Trine Skei Grandes parti 1,8 prosent oppslutning, mens KrF har stupt ytterligere 0,8 prosent og ligger nå an til 2,4 prosent. Dersom denne målingen blir resultatet ved neste stortingsvalg vil Venstre være ute av Stortinget, mens KrF vil sitte med en representant. Hele 7 KrF representanter ville måtte finne seg noe annet å gjøre og Venstre ville miste alle sine 8 stortingsrepresentanter. Begge partiene er på vei mot undergangen -og som situasjonen med Venstre viser. Å gå i regjering med Frp og Høyre har ikke sendt noen flere velgere til Trine Skei Grande. For KrF er situasjonen nesten verre, for nå rømmer velgerne partiet som beveger seg mot undergangen.

5 tanker om “Der Untergang for KrF og Venstre -fortsetter å stupe på meningsmålingene

 1. Der Untergang ?

  Jeg har mistet troen på våre politikere. De har overlatt styringen av viktige ting til EU , bl.a.våre finanser , kraftforsyning mv. Vi skal få like dyr el.strøm som Benidorm med gunstig Middelshavsklima.
  De nye strømmålerne ble pålagt montert av myndighetene. Vår måler har ikke hatt kontakt med BKK i det hele og strømmen er under-stipulert med nesten 5000 kwh på tre måneder. Vi venter på en meget stor ekstra – rekning. Avisa Nordhordland tok opp saken for meg : De får opplyst fra BKK at det er 1000 kunder bare i Nordhordland som har fått stipulert forbruk.

  De kunne ikke legge kraftkabel i Hardangerfjorden pga bunnforholdene der – derfor ble disse monstermastene bygd i vakker natur. Et par år senere bygger de nå kraftkabel til utlandet – da legger de kabelen på bunnen av Hardangerfjorden. Altså : Blank løgn fra våre myndigheter. Jeg har mistet troen på både Erna , Siv og Trine ; men er det noen andre å stole på blant våre politikere ?

 2. Redaktøren er her inne på tysk ordspill. Det er nå 60 år siden jeg snakket tysk flytende – og svært mye er glemt av dette språket : Men artikler før substantiver på tysk : Der , die og das henger igjen . Ja , det kan bare gå rett i das ( s ) for både Krf og Venstre – mener jeg. Med andre ord : Der Untergang ! Så der er vi enige – Kjell !

 3. Det borgerlige samarbeidet har uansett utspilt sin rolle. Dersom vi hadde hatt Arbeiderpartiet og SV i regjering hadde vi ikke sett stor forskjell.

  Framskrittpartiet får ikke min stemme, om gode 2 år. Det beste er at dette partiet blir fristilt i noen år, slik at nye ledere kan innta lederskapet.

  Da vil vi se, at partiet glir en del knepp mot ytre høyre. Det er der de fleste land i Europa er på vei nå, men i Norge har vi kommet sørgelig på etterskudd.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

Det er stengt for kommentarer.