Åndelig fyllefest på direkte-tv -Oddbjørn Johannessens innlegg refusert av Vårt Land men publisert på Dagen.no

Demonene forårsaker psykiske sykdommer, finansielle fiaskoer, søvnproblemer og arbeidsledighet samt forskjellige sykdommer. (illustrasjonsfoto)

“Dette innlegget ble opprinnelig sendt til Vårt Lands verdidebatt. Der ble det imidlertid refusert med den begrunnelse at det kunne oppfattes mer som et handlingsreferat enn som et argumenterende debattinnlegg – samt at det kunne utløse samtidig imøtegåelse. Redaksjonen er selvsagt suveren i sin avgjørelse, men jeg legger ikke skjul på at jeg er uenig i disse vurderingene. Jeg mener definitivt det hører hjemme i en kristen avis, for den virksomheten som her kritiseres, må jo føles som en pinlig og kompromitterende vulgarisering av livssynet til enhver seriøs kristen,” skriver Oddvar Johannessen i et innlegg om seansene som har funnet sted på Visjon Norge de siste dagene. Innlegget som ble refusert av Vårt Land ble torsdag kveld publisert i avisen Dagen

“PROFETISK” HURLUMHEI PÅ VISJON NORGE

TV Visjon Norge er for tiden i gang med en såkalt “profetiske uke” i leide lokaler hos Senterkirken i Hokksund. Arrangementet er kombinert med feiringen av kanalens 16 år på lufta og en omfattende pengeinnsamling. Gjest sist helg var «profeten» Rich Vera, som har overtatt stafettpinnen i Orlando, Florida etter den høyst kontroversielle Benny Hinn. Rich Vera påstår i et intervju med Sid Roth i TV-programmet «It’s Supernatural» at han har vært vitne til over 1000 mirakuløse helbredelser som er verifisert av medisinere. Han forteller også at han rett som det er faller i “profetisk henrykkelse”, der han “ser” den videre skjebne til ulike land. Under en slik åndelig “salvelse” ble han i ånden ført til Det hvite hus, der han overhørte (og så!) fortrolige samtaler både under Obamas og Trumps administrasjon! Intervjuet er publisert på Youtube av Sid Roth selv – og Vera bruker det i egenreklamen. Det gjør han også med opptaket av seansen der Benny Hinn overlater «The Profetic Mantle» til ham (bl.a. ved å sende ham i gulvet flere ganger).

Rich Vera talte sist helg på fire møter som ble sendt direkte i sin helhet på Visjon Norge. Skjønt talte…? Mesteparten av tiden gikk med til å – med brølende kommandoer («Fire!» /«Take it!») og slag i luften med et «profetisk skjerf» – få folk til å falle i gulvet. Noen av de samme personene ble sågar sendt i parketten flere ganger etter hverandre til applaus, jubel – og i noen tilfeller uartikulerte skrik – fra forsamlingen. Blant dem som ble slått i gulvet av «ånden», var pastorene Jan Hanvold og Jan-Aage Torp.

Den andre hovedingrediensen var en rekke påstått mirakuløse helbredelser. La meg nevne noen eksempler: En slagrammet mann fikk beskjed om at han skulle bli fullstendig helbredet, men at det ville skje gradvis. Den innledende «behandlingen» besto i at den stakkars mannen ble puffet i gulvet flere ganger etter hverandre. Et par eldre damer som var dårlig til beins, ble fratatt krykkene sine, puffet i gulvet – og deretter kommandert til å løpe fram og tilbake foran podiet hånd i hånd med «profeten».

Et eksempel til: Ei ung tenåringsjente var blitt kastet i gulvet, og etter en stund ropte Vera til et par av «møtevertene» (eller hva de nå kalles): “Pick up this young girl!” Deretter spurte han: “Who are the parents?” – og fikk til svar fra salen at de ikke var til stede. Han spurte så hvilken menighet hun tilhørte, og hun svarte “Visjon Norge” (et svar Vera moret seg litt over…). Så “profeterte han” at hun hadde vært utsatt for et “demonic attack”, realisert ved at “a spirit comes to you at the night time (…) like a snake that wraps around your legs”. Han identifiserte denne slangen som et uttrykk for “witchcraft” (…) a curse that is placed on you”. Han mante deretter styggedommen ut i Jesu navn, mens han sendte jenta i gulvet på nytt. Mange flere eksempler kunne vært nevnt. Noen kvinner ble kalt fram til podiet fordi «profeten» hadde «sett» at de hadde vært utsatt for overgrep som barn. Han skulle mane «overgrepsdemonen» ut av deres liv. Og flere personer sto helt ubeskyttet foran forsamlingen (og foran TV-kameraene!) og fortalte fortvilet om sine ulike livsnederlag.

I det første møtet proklamerte «profeten» at denne kvelden skulle alle «get drunk» («Are you ready!?») – og i det siste møtet var det en lengre sekvens der han oppfordret forsamlingen til å «piske djevelen», og så holdt de på med det en god stund – til musikalsk tonefølge av Rich Veras medbragte pianist/sanger, som framførte Hillsong-refrenget «Worthy is the Lamb». Dette tonefølget var faktisk stemningsskapende og repeterende bakgrunnsmusikk i alle møtene – så å si fra begynnelse til slutt!
Forkynnelsen ellers er det ikke så mye å berette om, siden den var nesten fraværende. Det meste var konsentrert om «action». De få eksemplene på «teologi» som forekom, var konsentrert om «kraft», «mirakler» og Den hellige Ånd (som de facto fikk den udiskutabelt overordnede rollen i treenigheten). Vera brukte imidlertid en del tid på å latterliggjøre teologer. Han sammenliknet dem med fariseerne og de skriftlærde i NT. De var bokstavtreller, mens han selv var en representant for «ånd og kraft». Rich Vera trenger egentlig ikke Bibelen, siden han oppfatter seg som en kanal for «kunnskapsord» som han får direkte fra Den hellige Ånd.

Rich Veras møter inneholder ingredienser som knytter ham til de mest ekstreme nykarismatiske miljøene i USA – og til det som mer og mer ser ut til å ha blitt mainstream kristendom i Sør-Amerika, deler av Afrika, Asia osv. Det er dessuten tendenser til at tilsvarende ekstremkarismatiske elementer er blitt stadig mer stuerene her i landet også, særlig i de kristne ungdomsmiljøene der det er størst vekst. Og kommende helg avsluttes TV Visjon Norges «profetiske uke» med et besøk av «gjengangeren» Dionny Baez, som er like ekstrem som Rich Vera.

Kjære oppegående kristne som samarbeider med, og/eller hyller TV Visjon Norge: Vil dere virkelig fortsette med det? Har dere moralsk ryggrad til å si: «Nei, dette vil vi ikke bli assosiert med!»
Og hvor er dere, teologer og religionspsykologer?

PS! Dersom noen skulle mistenke meg for å overdrive – eller for å presentere «fake news» – kan alle møtene følges minutt for minutt via TV Visjon Norges egen tjeneste http://www.vnplay.no/

Skrevet av Oddbjørn Johannessen (Kristiansand)

7 tanker om “Åndelig fyllefest på direkte-tv -Oddbjørn Johannessens innlegg refusert av Vårt Land men publisert på Dagen.no

 1. Jeg synes denne Rick Vera hadde så mye “godt” å si om seg selv.
  Jeg må si som en svensk sangforfatter: Den som har så mye å si om seg selv, har aldri sett Gud.

  • Og kommende helg er det “Bethel-påfyll” å få på Visjon Norge, for dem som ønsker det. William Undi. Jeg håpet snart vi kunne få Guds Ord riktig forkynt -og gjerne på norsk.

   Men som Christian Finne fortalte oss i en tale; Storm-Johansen tok opp dette med Hanvold. Men Hanvold sier bare at “er det så nøye da? Bare vi får denne kraften”. Skremmende.

   Må legge til at jeg ikke kjenner til Undi. Men han blir forbundet med Bethel. Hvis han starter talen sin med å ta avstand fra Bethel, skal jeg gi ham en sjanse. (Hvis ikke så har jeg en tale på YouTube å se på fra Den frie evangeliske forsamling.)

   1
   1
 2. Hvor blir det av diskusjonene om barnedåp kontra troendes dåp…forbudet mot kvinnelige prester…tale i tunger, demonutdrivelse…forbud mot kvinnelige prester…biskoper går god for abort…og aldri noe bra fra Fremskrittspartiet. Jeg tar også med de forskjellige syner/seanser om det som skal skje i framtiden…og mer av samme slag…
  Nå er det 2 leirer, den ene for de som er over 60 år, og den yngre garde under…
  Hjelpe meg, de fleste har hengt seg opp i Jan Hanvold og hans mannskap…Det må vel være annet å skrive om…foreksempel om
  http://www.evangeliekirken-arendal.no
  og hva som der skrevet står…og videoene…

 3. Demonutdrivelser er da i aller høyeste grad bibelsk. Mange mennesker, også kristne er plaget av demonske krefter. Men, det er ikke alltid utdrivelsen skjer i de rette miljøene og med de riktige menneskene…

  • Hei!

   Du har rett i det du skriver. Ja, kristne kan bli plaget av demoner, men en kristen kan ALDRI bli besatt av demoner. Å drive demonutdrivelse på kristne er ikke bibelsk, for der der Den Hellige Ånd har sin bor, der kan ALDRI en demon ta sin bolig!!

   4
   2
  • Richard, det har vist seg, at når en person som har en eller flere demoner, og vender om og tar i mot Jesus, så flyr ikke demonene ut av dem av seg selv. Jeg har selv vært vitne til at mange kristne har fått bedt ut demoner. Men, om det er demoner som plager dem, eller som har besatt dem, vil jeg ikke uttale meg bastant om. Men, det har vært heftige manifestasjoner, og personene har fremstått mildt sagt anderledes etterpå. Folk som i forkant bekjente at de levde i to verdener, styrt av to krefter.
   Blant kristne tror jeg at mange kristne er besatt eller plaget av demonen Incubus. Så mange kristne kan da umulig være avhengige av pornografi og annen usedelighet, dersom de ikke hadde en slik demonsk kraft i seg? Det er da umulig å være så viljesvak, at man faller i den samme synden dag og natt, år ut og år inn?

Det er stengt for kommentarer.