Den globale krisen i verdenshandelen blir verre og verre

VG/E24 har i dag et oppslag om den omfattende krisen som har rammet verdensøkonomien med forsinkeler, produktmangel og intens stigende priser. Amerikansk inflasjon stiger nå i et tempo USA aldri tidligere har sett og alarmene ringer og forteller at de sju magre år er kommet.Fulle havner, tomme butikkhyller, måneders ventetid og mer enn tidoblede fraktpriser. Vil verdenshandelen noen gang fungere som før?, spør VG/E24 i et større oppslag. Handelskrisen har rystet verdensøkonomien. Prisene for å shippe en container fra Asia til USAs vestkyst pleide å være rett over 1000 dollar. Nå koster det rundt 14.000, ned fra en topp på 20.000, ifølge godssporingsfirmaet Freightos. Store amerikanske selskaper har kjøpt egne skip. For små bedrifter kan konsekvensene bli store.

Vi har Coronakrise, vi har strømkrise, vi har en handelskrise og det neste fenomen som vil ryste verden blir en omfattende børs og finanskrise som kan bli utløst når sentralbankene øker rentene for å dempe inflasjonen. Les saken om handelskrisen som nå yster verdensøkonomien https://e24.no/naeringsliv/i/z7k4a4/den-store-trafikkorken?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

 

3 tanker om “Den globale krisen i verdenshandelen blir verre og verre

 1. Alt dette som Søkelys nevner er planlagt. Ting skjer ikke bare av seg selv. Det er noen som vil det skal skje. FIAT pengesystemet er bankrott. Vårt pengesystem er ved veis ende. Alt er kredit og verdier tatt ut av løse luften. Hver gang banken låner ut penger, er de tatt ut av luften. Pengemengden øker for hver gang. De planlegger å krasje økonomien og står klar med en ny. The Great Reset. Du eier ingenting. Alle er like fattig og styrt av en elite med alle verdier. Diktatur over hele verden. Ut av dette kommer dyret og antikrist som vil “redde verden” og nesten alle vil tilbe dem.

 2. I dag leste jeg om korn-krisen i Norge – importert korn er vanskelig å få fatt i fra USA , Canada og Russland. Disse landene er i ferd med å bygge opp egen mat-beredskap. Vi selv dyrker mindre enn 50 % av hvete-konsumet i Norge. Mye av den importerte hveten er av så dårlig kvalitet at den blir til dyre-fór. Norge blander nå god og dårlig hvete sammen til oss forbrukere.
  Møllene i Norge går ut og advarer mot høye priser på korn – som igjen vil føre til høyere priser på brød og bakervarer.
  Men : Om myndighetene ikke gjør noe med eksport av el-strøm til utlandet : Så er kraftmagasinene våre tomme i april 2022 – tror jeg. Med magasinfylling på 60 % og forbruk på 3,2 % pr uke , og man dividerer : Så tømmes magasinene i løpet av noen måneder. Snøsmeltingen i fjellene starter først i uke 18 – hvert år -som er første uke i mai. Ja , hva gjør kongeriket vårt uten el-strøm ?

  • Må bare tilføye litt galgen humor Ture

   Godt jeg har dissel biler , faktisk 2 store lastebiler og 4 vanlige biler , sånn at jeg bidrar til global oppvarming, så vi ikke trenger så mye strøm til oppvarming 😂

Det er stengt for kommentarer.