Den evangelisk lutherske frikirke står for fall -medlem av dialogutvalg åpner for å velsigne homofilt partnerskap

Frikirken i Ålesund. Foto: Flick/ Joachim S. Müller Lisens

Frikirken bør åpne for å velsigne homofilt partnerskap, men samtidig fastholde det klassiske ekteskapssynet, mener Leif Gunnar Sandvand, medlem i Frikirkens dialogutvalg. Dermed åpner Sandvand for å innføre en praksis som i realiteten betyr at Frikirken vil begynne å velsigne noe Guds Ord kaller styggedom og synd. Det er avisen Vårt Land som melder dette. Frikirken og Metodistkirken vil bli de første frikirkesamfunn som vil gå i folkekirkens fotspor. Det er en trist utvikling vi ser blant de tradisjonelle protestantiske kirkesamfunn i Vesten. Det er ingen kraft og vilje til å holde fast på Guds Ord i dette spørsmålet.

Nå er spørsmålet om dette ikke avgjort i Frikirken, men bare det at dette er tema forteller oss om et kirkesamfunn som beveger seg gradvis bort fra klassisk kristendom. Å velsigne homofilt partnerskap er nesten som å velsigne likekjønnede ekteskap. Begge deler betyr at man praktiserer noe som er i strid med Guds Ord. Folkekirken og Frikirkens problem er at de stadig innfører ordninger som ikke er forenelig med  bibelsk eller luthersk kristendom. Vi får håpe at krefter i Frikirken klarer å motstå disse frafalls-kreftene som har vokst frem i et kirkesamfunn som tidligere var et alternativ for konservative kristne som brøt med folkekirken.

7 tanker om “Den evangelisk lutherske frikirke står for fall -medlem av dialogutvalg åpner for å velsigne homofilt partnerskap

 1. I pinsebevegelsen finnes en liberaler somheller mot samme ufyselige ordning. Med tid og stunder blir ordningen innført.

  • Mye verre at noen tror på en gammel bok der det heter at “menn som ligger med menn, eller lar seg bruke til dette skal IKKE arve guds rike”

   Flott og frimodig av Søkelys å slippe til oss som ikke tror på slikt., men synes det er ok å hygge oss i andres avføring. Søkelys har skjønt at de må godta hedningers selvsagte rett på en såkalt kristen side.

   Men selvsagt vil ikke vi hedninger slippe kristne til hos oss. Dette er fordi vi ateister er sterke og dere religiøse er svake.

   2
   6
  • Pinsevenner og karismatikere står ennå i mot denne skadelige fordervelse som skjer. Mitt inntrykk er at det er de tradisjonelle kirkesamfunnene som luheranere, metodister og de kirkesamfunn som ble til kjølvannet av luthers reformasjon som nå er på vei inn i frafallet. Kristne som er medlemmer av disse skjøgedøtre bør melde seg ut av disse kirkesamfunn snarest.
   Jeg forstår ikke slike som misjonssambandet, indremisjonsforbundet osv som så absolutt skal være medlemmer av folkekirken. De har ingen makt over frafallskreftene. Det eneste de oppnår ved å ha bånd til folkekirken er at deres egne forsamlinger også blir inntatt av frafallsåndene.
   Gå ut av henne mitt folk!
   De vil alle bli homsekirker

   4
   2
  • Kikki, hva svarer du og Randi på ønske her fra flere om et vitnesbyrd om JV Jesus har gjort i deres liv?
   Det er bare litt tungt å erfare den lite vennlige, oppmuntrede, glade tonen deres. Tenker dere over hva det utstråler?

   7
   3
  • Synes det er trist at Kikki og Randi blir målløse. Dere er jo ikke kjent for DET…

   Hadde vært fint å høre noe fint fra dere.

   Hilser med 1.kor.15:51:
   «Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, 52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet.»

Det er stengt for kommentarer.