Dansk TV2 felt i dansk utgave av PFU -Må beklage overfor Torben Søndergaard

“Torben Søndergaard, som leder vekkelsesbevegelsen The Last Reformation, sier han ble ført bak lyset av dansk TV2. Nå får han medhold av Pressenævnet, Danmarks variant av Pressens Faglige Utvalg. TV-kanalen må beklage behandlingen av predikanten. Torben Søndergaard er kjent for mange i Norge etter å ha talt på helgekonferanser i regi av The Last Reformation. Filmene hans er sett av millioner på YouTube, inkludert mange nordmenn. I januar ble han omtalt i en dokumentarserie i tre deler på dansk TV2, kalt «Guds bedste børn». Dokumentarserien førte til en bølge av hard kritikk mot Søndergaard og hans tjeneste,” melder avisen Norge i Dag i en artikkel som ikke er lagt bak avisens betalingsmur

Les saken fra Norge i Dag: https://idag.no/kristenliv/nyheter/verden/dansk-tv2-ma-beklage-til-predikant/19.31360

2 tanker om “Dansk TV2 felt i dansk utgave av PFU -Må beklage overfor Torben Søndergaard

  1. I Norge ser vi ofte på danskene som joviale og tolerante mennesker, og det kan nok stemme. Men i spørsmål som gjelder religiøse minoriteter og grupper utenfor den danske folkekirke, har jeg inntrykk av at danskene er mindre tolerante enn f.eks nordmenn. Det kan ha å gjøre med at vi har hatt flere vekkelser o.l i Norge, som igjen har ført til flere trossamfunn utenfor den norsk kirke. Bl.a har pinsebevegelsen vært stor i Norge i mange tiår.

    • Riktig observasjon Jephtah. Har observert det samme selv når det gjelder dansker. Frikirker blir lett ansett som sekter og folk er veldig mistenksomme dersom man ikke tilhører folkekirken. De danske frikirkene har ikke hatt den samme gjennomslagseffekt som frikirker har hatt i Norge.

Det er stengt for kommentarer.