Dagen etter: Et eksempel til etterfølgelse

Den norske apostat-kirke vil i løpet av 2017 begynne å vie homofile og lesbiske par slik at de tilsynelatende er gift og har inngått et ekteskap. Selv om den norske frafallskirkes prelater og menn og kvinner i kjoler, nedber Guds velsignelse over slike likekjønnede partnerskap, er virkeligheten likevel slik at Gud ikke velsigner ritualet fordi den hellige Gud ikke kan velsigne synd. En av dem som lenge har kjempet for å få et alternativt tilsyn for konservative prester er Dag Øyvind Østereng, men nå gir han opp, tar konsekvensen av hva kirken har gjort å melder seg ut. Det er avisen Dagen som kan fortelle at presten ikke orker mer etter ni års kirkekamp (forto: Skjermdump Dagen)

Den norske kirke er etter gårsdagens vedtak i dyp krise. En krise som mange sammenligner med situasjonen på midten av 1970 tallet som førte til biskop Per Lønnings dramatiske avgang som biskop pga den ugudelige fosterdrapsloven. I etterkant av den norske frafallskirkes svik mot barna i mors liv fikk vi en historisk abortkamp hvor de tre abortprestene Børre Knudsen, Per Kørner og Ludvig Nessa, av den politisk korrekte kirke ble støtt ut i det ytterste mørke fordi de forble tro mot det kallet fra Gud de hadde fått. Den krisen gårsdagens kirkemøte har sendt den norske kirke ut i, da vi hadde flere biskoper og kirkemøtedelegater som stemte mot sin egen overbevisning, og gikk inn for kirkelig vigsel av likekjønnede, har skapt svært sterke reaksjoner blant konservative kristne. På Facebook uttrykker tusenvis av kristne nå sin dype frustrasjon mens de homofile kan slippe latteren løs etter at homokuppet av kirken har vært vellykket.

Melder seg ut med stor sorg og kvaler

«Det er med stor sorg og dype kvaler, og samtidig med den ro som overbevisning gir, at jeg må meddele at jeg i løpet av de nærmeste ukene vil levere inn min oppsigelse og etter oppsigelsestiden tre ut av tjenesten som prest i Den norske kirke og likedan ut av Den norske kirke.» skrev Østereng i post Facebook mandag kveld. Østereng er sokneprest på Undheim og prostiprest i Time på Jæren. For ni år siden tok han initiativ til Carissimi, en gruppe prester som vil ha retten til å ikke ha gudstjenestefellesskap med biskoper som godtok homofilt samliv. – Jeg har jobbet inntil siste minutt for å unngå dette, sier Østereng til avisen Dagen sent mandag kveld. Les Dagens artikkel her

Et eksempel til etterfølgelse

Gårsdagens kirkemøte-seanse som ebbet ut i et soleklart ja til homofil vigsel og et like soleklart “nei til Guds Ord” er på mange måter en historisk dag. Den 9 april 1940 ble Norge inntatt av tyske styrker etter ordre fra selveste Adolf Hitler og den 11 april 2016 kunne vi alle konstatere at kirkemøtet var inntatt av en sodomittisk ånd, noe som nødvendigvis vil føre til at Jesu Kristi menighet (kirken i kirka) trekker seg ut og begynner opererer i andre sammenhenger. Mange som nå melder seg ut vil finne gode alternativ i andre kirkesamfunn og det er ikke tvil om at villige hender og villige hjerter er noe som trengs i den videre kampen for å fremme Guds rike. Vi vil derfor igjen oppfordre de sanne kristne som elsker Guds Ord og Jesus Kristus til å bryte med denne skjøge som kirken nå er blitt. Både lek og lærd som holder Ordets sverd høyt må nå ta konsekvensene av at vi har en frafallskirke som har forkastet Herrens ord og derfor er selv forkastet av Herren.

6 tanker om “Dagen etter: Et eksempel til etterfølgelse

 1. Jeg husker hva som skjedde i 1975, da biskop Per lønning gikk av som protest mot abortloven. Hva med de biskper idag, som ser galskapen i den nye ekteskapsloven. De burde gå av i protest i stedet for å kompromisse med Guds ord.

 2. Så bra ! Nå blir vi kvitt enda en exstremist i den norske Kirke. Kanske er det djevelen som har sendt disse menneskene, og nå tar GUD kontrollen. Hadde gale extremister før også, men det ser ut som om GUD klarer å bli kvitt dem en, etter en. Godt er det. Nevner Lønning, Knutsen, osv

  • Så bra ! Nå blir vi kvitt enda en exstremist i den norske Kirke. Kanske er det djevelen som har sendt disse menneskene, og nå tar GUD kontrollen. Hadde gale extremister før også, men det ser ut som om GUD klarer å bli kvitt dem en, etter en. Godt er det. Nevner Lønning, Knutsen, osv

 3. Hørte akkurat på radio Filadelfia i Kristiansand der temaet var bruddet med Guds Ord som DNK fattet på mandag. Som bibeltroene lutheraner ble jeg så utrolig glad for å høre klar og tydelig tale fra pinsevennene. Pinsevennene ville fra nå av ikke kunne ha gudstjenestlig samarbeid med DNK. DNK var fra nå av ikke å regne som et kristent trossamfunn. Dåpslæren er kirkesplittende, men åndelig samarbeid er fullt mulig på tross av uenighet, men det veivalget DNK har tatt nå er et så alvorlig brudd på Guds Ord at et åndelig samarbeid er umulig. DNK bryter med Guds Ord og tar sin lære fra mennesketanker. Synd skal fra nå av kunne velsignes. DNK er fra nå av i samme kategori som Jehovas Vitner, bærere av kristennavnet, men vil ikke bli anerkjent som et bibelsk trossamfunn av Jesu kirke på jord.

  • Richard, det neste skritt må være å få pinsevenner og andre venner til å ta opp endringer når det gjelder fellesmøtene.
   Disse bør etter mitt syn avvikles slik de er nå og nyskapes på evangelisk grunn utenfor kirkens rom.

  • Det som ikke kommer frem i media, heller ikke i de kristne avisene, er at dette er et fenomen i de skandinaviske statskirkene(stort sett). Ingen snakker om at katolikkene, de ortodokse kirkene, pinsevennene, baptistene, frelsesarmeen++++ , alle har et 100 % avklart bibelsk syn på ekteskapet.

   De liberale “kristne” og pressen fremstiller det som om vi konservative og bibeltro kristne er en minoritet. Sannheten er at vi tilhører en meget, meget stor majoritet?

Det er stengt for kommentarer.