Christensens advokat med skarpt brev til Uni-buss -Christensen mener at Unibuss krenker hans religionsfrihet

Blogger og bibellærer Jan Kåre Christensen har erklært full krig mot sin arbeidsgiver etter å ha fått tjenestepåtale og refs av sin arbeidsgiver fordi han angivelig skal ha spilt rasistiske og religiøse program på radioen mens han skjøttet sitt arbeide som bussjåfør. I følge tjenestepåtalen skal det være fem forskjellige passasjerer som har fremsatt klager mot ham, fordi han angivelig skal ha lyttet til kristne radioprogram på høyt volum. I en av klagene blir det spurt om Christensen er en kollabatør for Visjon Norgen og det blir hevdet at en gammel dame som var dårlig til bens forgjeves spurte Christensen om å dempe radioen. I en tredje klage blir det hevdet at Christensen spilte program med jøde og muslimfiendtlig rasisme, og Unibuss har åpenbart tatt klagene for god fisk slik at Christensen har fått en tjenestepåtale og skriftlig advarsel. Dette har Christensen reagert sterkt på, og gjennom fagforeningen har han hyret advokat Josefine Werstad til å bistå han i konflikten med Uni buss.

Utdrag av advokatens brev til Unibuss

Christensen reagerer svært sterkt på tjenestepålen han har fått og sier at dette er kristendomsforfølgelse og diskriminering. Videre avviser Christensen å ha gjort noe galt og avviser at han har spilt radioen for høyt. “Unibuss vil garantert tape denne kampen imot meg da de driver med diskriminering og kristendomsforfølgelse,” skriver Christensen som ikke har tenkt å la seg overkjøre av arbeidsgiver. I sitt skriv som Søkelys har fått tilgjengelig og som er stilet til Unibuss ved Abdullah Hatay skriver bloggerens advokat dette: “Undertegnede representerer Jan Kåre Christensen gjennom hans medlemskap i Yrkestrafikkforbundet. Christensen fikk en skriftlig tjenestepåtale den 11.11.19. Denne bestrides, og det bes om at den frafalles og makuleres. Videre skriver advokaten at “tjenestepåtalen bestrides på bakgrunn av at Christensen ikke har brutt noen retningslinjer. Det er videre uklart hva tjenestepåtalen pålegger Christensen å gjøre annerledes,” skriver Wærstad og legger til grunn at “Christensen og tillitsvalgt Leif Arne Myhre oppgir at det er tillatt og akseptert at arbeidstaker får høre på musikk eller radio mens man kjører buss. Det er ikke tillatt å bruke høretelefoner. Det er ikke satt retningslinjer for hvor høyt man får høre på radio/musikk, eller om man er pålagt å slå av hvis en passasjer ber om det. Det er heller ingen retningslinjer for hva man har lov eller ikke lov til å høre på,” slår advokaten videre fast.

Spiller ikke høyere enn andre

Også på Facebook går Christensen ut mot sin arbeidsgiver

“Christensen oppgir at han ikke har hørt på noe høyere volum enn det som er vanlig. Klagene kan skyldes innholdet på radioprogrammet. Dersom det ikke er tillatt å høre på program med kristent innhold bes dette presisert. Det kreves at advarselen trekkes, og erstattes med noen retningslinjer som gjelder for alle. Vi ønsker også å påpeke at det er svært uheldig at det går så lang tid fra første klage til Christensen får beskjed om at det er kommet slik klage. Han har ikke hørt noe om disse klagene før han ble gitt tjenestepåtale for forholdene. Deres snarlig tilbakemelding imøteses,” heter det avslutningsvis i skrivet fra advokat Wærstad. Hvorvidt advokatens henvendelse vil føre frem er usikkert, men bloggeren har i en tidligere epost uttrykt frykt for at det vil bli en lang prosess og at Unibuss tidligere har vært lite imøtekomne. For Christensen er dette en sak hvor det sentrale er at han blir utsatt for diskriminering og forfølgelse fordi han er kristen og anvender sin rett til å spille radioprogram fra lovlige norske nærradioer. For Unibuss ser dette ut til å være en sak som dreier seg om kundebehandling og man reagerer på at Christensen ikke er villig til å ta inn over seg irettesettelsen fra arbeidsgiver.

Her et klipp fra en annen bussjåfør som fikk oppmerksomhet både på sosiale medier og på amerikansk tv.

24 tanker om “Christensens advokat med skarpt brev til Uni-buss -Christensen mener at Unibuss krenker hans religionsfrihet

  • Nå er det bare å avvente en eventuell reaksjon fra UNI buss. Vi har Christensens versjon og så langt har vi sett de fem klagene og Unibuss reaksjon overfor Christensen.
   Hvor dette ender aner jeg ikke. Men en ting er sikkert. Christensen blir ikke populær hos arbeidsgiver.

  • Det har du rett i. Han skulle ikke heller brettet ut alt på nettet, slik han har gjort. Måten JKC omtaler sin arbeidsgiver, kan gi grunn til oppsigelse. Det er den barske virkelighet.

  • Ellers er det greit å vise Jan Kåre all sosialismens gleder. Nemlig fagforening med advokat som kan yte service.
   Det er den sosialismen som Jan Kåre i flere år har skjelt ut i sine blogger.

   Nok et bevis for at Jan Kåre ikke har noen etiske og moralske verdier. Hans ryggrad er som en slange.

 1. Kort summert så dreier denne saken seg kun om en ting.

  Skal det være lov å høre på kristne radioprogrammer når alle andre får lov å høre på sine programmer som de velger?

  Må jeg, og eventuelt andre skrue av og ikke høre på kristen radio eller ikke!

  Når det gjelder disse kundeklagene, så er de så på bærtur at jeg ikke orker nå å kommentere dette.

  Her er dog kun en av to ting som bliver utfallet av denne saken.

  Skal det være lov å høre på kristen radio eller ikke?

  2
  1
  • Det er mulig du har rett.
   Der du ikke har rett til, er å gjøre om en intern sak til å bli en offentlig sak der du skjeller ut din arbeidsgiver. Her er det god grunn til at du blir avskjediget. Du har uansett skutt deg selv i beina da du sørger for færre inntekter for din arbeidsgiver. Det er grunn til avskjedigelse.

   En del av livet og endel av det å være ansatt et sted er å holde kjeft og godta ting man ikke er enig i. Her kunne du ha holdt kjeft, spilt vanlig musikk som ingen finner anstøtelig, og spilt kristne radio programmer hjemme. Døgnet har 24 timer og du bruker ikke alle dem på å kjøre buss.

   Hadde ikke du klaget hvis du hadde sittet på en buss der sjåføren spilte satanisk black metal ? Hadde ikke Birger Hermansen og Søkelys klaget på det ? Det er ingen av dine kollegaer som ville ha spilt slik musikk i en buss da de skjønner at passasjerene kan bli provosert av dette. Det er fordi de er intelligente og bruker sunn fornuft.

   Jan Kåre, dette handler om sunn fornuft. Ikke om religions frihet og kristendomsforfølgelse. Og din arbeidsgiver vet nå at du ikke eier sunn fornuft. Hvordan kan du da kjøre en 30 tonners buss full av folk rundt om kring i gatene ?

   2
   1
  • Da blir det sikkert veldig mange muslimske radiosendinger på Unibuss sine busser utover da Jan Kåre og hans advokat gir frislipp av dette.
   For ikke å snakke om all denne sataniske black metallen kristne vil bli utsatt for ved å bruke Unibuss.

   Men heldigvis for Unibuss og dets kunder er det bare Jan Kåre som er så foraktfull og egoistisk ovenfor Unibuss sine kunder at han setter seg selv og hans lyster over deres behov. Resten av sjåførene har fått god oppdragelse, er intelligente og bruker sunn fornuft.

   Jan Kåre sitt idioti er i særstilling i Unibuss

   2
   1
 2. Ser det er noen som skriver om denne saken her. Men her er det hakk i plata, gidder ikke kommentere dette vrøvlet at bl.a. jeg skjeller ut arbeidsgiver etc.
  Jeg har kun kommentert at Unibuss har tatt seg «vann over hodet» og driver med diskriminering og en form for kristendomsforfølgelse.
  Det skal være lov å spille på alt, bortsett fra kristne programmer.
  Det er noen som sier at dette ikke skulle ha vært i det offentlige rommet.
  For noe sprøyt. Dette burde vært en sak for VG, NRK,, TV2 og alle andre.
  Men de er for feige.
  Hadde jeg vært en muslim som hadde blitt nektet muslimske programmer. Så hadde jeg vært førstesidestoff. Slik er det bare!

  2
  3
  • Det handler ikke så mye om AT du omtaler din arbeidsgiver. Det handler mere om HVORDAN du omtaler arbeidsgiver. Husk at veien fra OMTALE til OPPSIGELSE kan være meget kort.

   1
   1
  • Birgir dette er en sak også for de “store” medier og andre. en meget viktig sak.
   Jeg blir diskirminert av min arbeidsgiver, det er de som har problemer i denne saken, ikke jeg!

   2
   3
  • Nei, denne saken viser at du helt mangler sunt vett, folkeskikk og manglende respekt for andre enn deg selv, Jan Kåre.
   Det er fakta fra klagene at du har spilt gudstjenester så høyt at passasjerene ble forulemptet av disse. Dette handler om lydnivå og din manglende vilje til å skru ned volumet. En radio har faktisk en volum knapp. Sjekk bruksanvisningen for din radio for å finne den.

   Ingen andre og spesielt ingen muslimer ville ha gjort dette da de har sunt vett, folkeskikk og har respekt for andre.

   Dette har INGEN TING med forfølgelse av deg og din religion, som du hevder er den kristne religion. De eneste som har blitt nektet trosfrihet er dine passasjerer.

   Alle forstår at dette ikke har noe i media å gjøre. Og hvis denne saken omtales i media blir det i sterk fordømmelse av deg selv. Utfallet er at du da vil miste jobben på dagen.

  • Jan Kåre. Jo mere du skriver, jo større problemer skaper du. Legg vekk det tullet. Te deg som en voksen mann, og ta en prat med ledelsen i Unibuss. Slutt meg fjortisfaktene. Du ER tross alt en voksen MANN?

 3. dette er en smått utrolig sak. En bussjåfør som spiller såpass høy og uønsket musikk for sine passasjerer at de må be han dempe den, uten at bussjåføren tar hensyn til dette. Naturligvis klager de til arbeidsgiver. Skulle bare mangle. Men bussjåførens respons er å biffe seg opp, og av alle ting rope på religionsfrihet. Det viser bussjåførens totale fravær av forståelse av at han jobber i en servicebedrift og at jobben er å yte service. Det er også i høyeste grad et hån og misbruk av begrepet religionsfrihet. Å kalle det religionsfrihet å prakke sin religion på passasjerer i kraft av sin posisjon som bussjåfør og passasjerenes avhengighet av denne tjenesten, er nettopp et hån mot begrepet. I tillegg legger han ut interne dokumenter fra arbeidsgiver på nettet, og skjeller de ut og setter de i et negativt lys. Bussjåføren følger oppskriften på avskjedigelse til punkt og prikke, så fremt ikke arbeidsgiver ser personlighetsforstyrrelsen bussjåføren lider av, og i et anfall av omsorg omplasserer han. F.eks til å vaske bussene, slik at han ikke er i direkte kontakt med passasjerene.

  3
  2
  • Største tøvet jeg har lest.
   Største løgn jeg har lest.
   Jeg har aldri spilt høy lyd, det fordrar jeg ikke.

   Lydnivået mitt er på vanlig nivå.
   Aldri høyere enn andres.

   Her fabikkeres løgn, da dette med høy lyd er løgn. Løgn og atter løgn.

   1
   2
  • Uansett viser din reaksjon der du går offentlig ut med en rekke injurier mot din arbeidsgiver at du mangler folkeskikk, respekt for kunder og sunt vett.
   Dette i seg selv diskvalifiserer deg fra å jobbe som buss sjåfør og i andre stillinger der du omgås kunder. Unibuss er nå i sin rett til å gi deg sparken og jeg tror ikke det er en kø av andre arbeidsgivere som vil ansette deg basert på din kranglete oppførsel.

  • Enda mer usakligheter og hat.
   Unibuss diskriminerer meg, trakasserer og er ufine imot meg.
   Det kommenterer jeg ikke.

   Kun at jeg ikke har bryte noen interne regler eller noe annet.
   Det står jeg for.

   Samtidig er denne saken av meget stor prinsipiell betydning.
   Det skjønner du ikke.

   Saken burde vært førstesidestoff og vært på NRK og TV2.
   Men det er den ikke.
   Hvorfor?
   Jeg er ikke muslim, men kristen.
   Slik er det i Komgeriket Norge, kristne skal ties ihjel.

   1
   1
  • “Slik er det i Komgeriket Norge, kristne skal ties ihjel.”

   Du har selv politianmeldt kristne fordi de har ytret seg og skrevet noe kristent. Så nok engang vrøvler du og snakker over deg selv.

   Ja, Unibuss burde kanskje ha hatt noen retningslinjer. Men igjen, Unibuss trodde at de hadde ansvarsfulle bussjåfører med sunt vett, folkeskikk og respekt for sine kunder. Ergo slipper man en slik selvfølgelighet av en regel. En regel som er like selvfølgelig som “Du skal ikke kjøre buss fra Oslo til Lillestrøm på jernbane skinnene gjennom Romeriksporten”.

   Men Unibuss forstår nå at du er unntaket fra regelen om at deres buss sjåfører har sunt vett, folkeskikk og respekt for sine kunder.
   Ergo burde de innføre denne Jan Kåre regelen. En spesial regel slik at selv du forstår det. Og du kjører en 30 tonners buss…..
   Oslo besøk frister ikke !!

   3
   1
  • Og i ditt svar finner vi grunnen til klagene i mot deg fra passasjerene i din buss.
   Noe Unibuss sikkert har merket seg.

   2
   1
 4. I denne alvorlige endens tid vi lever i, er det kanskje ikke dette vi burde være opphengt i. Jeg orker ikke bruke tid og krefter til å lese det engang. Det må jo være satan selv som vil ha alt fokus bort fra Jesus og tiden vi lever i.

  2
  2
  • Ta bolla nå, ta flere slik du avslutter skrivingen din.
   Den gir ingen mening. ?

   1
   3

Det er stengt for kommentarer.