Christensen -Torp saken, satt av en hel dag til rettsforhandlinger kommende torsdag

Førstkommende torsdag, det vil si 17 september, må blogger og bibellærer Jan Kåre
Christensen som driver menigheten Smyrna i Oslo, møte i Oslo Tingrett tiltalt for jkc-jatskremmende/plagsom/hensynsløs adferd etter at pastor i Oslokirken, Jan Aage Torp i fjor høst gikk til det skritt å politianmelde ham for skriverier gjort på sin private blogg. Aktor i saken, er Dag Paulsen mens advokat Brynjar Nielsen Meling skal bistå Christensen. Pastor Torp og frue skal ha  Ann Helen Aarø fra Aarø&Nordhus advokatkontor som bistands advokat.  Det er satt av en hel dag til hovedforhandlingen som starter klokken 0930 og som vil bli avsluttet klokken 16 dersom tidskjemaet ikke sprekker. Rettens formann under hovedforhandlingen vil være Astrup Helle.

Den etterlengtede rettssaken mot blogger og bibellærer Jan Kåre Christensen vil bli gjennomført i Oslo Tingrett førstkommende torsdag. Det er satt av en hel dag til advokat-brynjam-melinghovedforhandling hvor blogger Christensen møter med advokat Brynjar Meling (foto Jan Kåre Christensen) ved sin side. I utgangspunktet er dette en sak hvor tiltalte ikke har krav på offentlig forsvarer, men i vår søkte advokat Meling om oppnevning på basis av sakens prinsipielle karakter. I en epost til Søkelys torsdag opplyser Christensen dette: “Jeg fikk bistandsadvokat da dette var et lite prøvd område i Norge og at jeg ikke har juridisk kompetanse.” Bakgrunnen for rettssaken som er berammet til førstkommende onsdag er at pastor Jan Aage Torp ved Oslo kirken i fjor høst gikk til det skritt og politianmelde blogger Jan Kåre Christensen for sjikane gjennom at Christensen på egen blogg gjentatte ganger hadde omtalt Torps andre ekteskap som et brudd på Guds ord og at pastor Torp gjennom å være gift på nytt levde i hor og derfor ikke var kvalifisert til å være hyrde og pastor. Christensen driver som kjent himmelske blogg som er er et nettsted hvor en rekke mer eller mindre kjente kristne personligheter har fått omtale fordi de er gjengift, noe Christensen og en rekke andre troende mener er i strid med Bibelen. Etter anmeldelsen ble det forsøkt megling i konfliktrådet som feilet og i mai i år utstedte Oslo politikammer et forelegg på kroner 10 000 som Christensen nektet å vedta. Deretter ble saken oversendt domstolen for rettslig behandling.

Sier han gleder seg til rettssaken

sur-christensenSøkelys har i forbindelse med saken stilt blogger Christensen noen spørsmål og innledningsvis skriver Christensen at han gleder seg til saken og henviser til to blogginnlegg hvor han utdyper hvorfor han ser frem til det hele. Disse kan leses her og her Hvorvidt det vil være vitner i saken som taler Christensens sak er usikkert og i sitt svar på spørsmålet svarer bloggeren at “han har sendt en liste med navn til sin advokat og at dette er noe Meling tar seg av.” Hva slags strategi som er lagt opp fra forsvarets side er uklart og på direkte spørsmål om strategi og hva som skal vektlegges i saken svarer Christensen dette: “Nei! Men Meling er en såpass dyktig og dreven advokat som tross alt har hatt den tøffeste saken i Norge de siste 20 åra med Krekar, og fremdeles har troverdighet som advokat. Det vitner om stor styrke og kløkt!”

“Jeg har slagkraft gjennom min formuleringsevne om gjengifte”

På spørsmål om hvorfor han tror Torp gikk til skrittet og politianmelde ham svarer jkc-bibelChristensen dette: “Fordi jeg har en slagkraft gjennom min formuleringsevne om gjengifte. -Husk, her får han møte en person egentlig fra sine egne rekker som avslører han som en horkarl gjennom at han er gjengiftet. Så tror jeg at jeg hele tiden bruker Guds ord for å forklare hvorfor jeg tror og mener som jeg gjør, det hater Torp. Her er det ikke rom for synsing og teologiske spissfindigheter,” sier Christensen og viser til tre blogginnlegg han har skrevet om det. Disse kan leses her, her og her. På spørsmål om hva Christensen mener er sakens kjerne sier Christensen dette: ” Flere ting, at Torp er egentlig mer vulgær og bruker sterkere ord om meg enn jeg om ham. Men hvorfor vil de ha meg dømt? Meg har de ikke kontroll på, det har de på Torp som lever og vandrer i mørke,” sier Christensen og viser til nok et blogginnlegg.

Ønsker at Torp blir tiltalt for falske anklager og angrer intet

vårt-land-torp-jkcSøkelys: Hva er din realistiske forventning av utfallet av hovedforhandlingen? Christensen: ” At Torp blir tiltalt for falske anklager imot meg! Da avisene og andre kommer til å skrive kanskje om rettsaken? Jeg aner ikke hvordan, men at Torp kommer til å tape på denne saken er jeg 100 % overbevist om, skriver Christensen og viser til et blogginnlegg han har skrevet om akkurat dette. Søkelys: Er det noe du angrer på i forbindelse med dette overfor Torp? Svar: “Nei! Selvfølgelig skulle jeg ha skrevet mye mer om Torp, men å skrive og tale imot ham har vært som å trykke på ei flaske der ormer og skorpioner og allt annet har kommet frem. Kunne ha skrevet og talt ti ganger så mye imot og om ham av det han står for. Men en plass får grensa godt, og har ingen planer å skrive mer om ham en rundt rettsaken. Han er og forblir å være en falsk apostel og horkarl etter hva jeg mener ut i fra Guds ord.”  (Skjermfoto fra avisen Vårt Lands dekning av saken) På spørsmål om hvorvidt saken vil bli anket dersom han taper svarer Christensen et klart og tydelig “selvfølgelig!”  Søkelys: Anser du dette som en sak om ytringsfrihet og føler du at Torp/Oslo politiet truer de tros og ytringsfrihet? Christensen: “Uten tvil, men jeg vil gå lengre, dette er kristendomsforfølgelse og et justismord,” skriver Christensen og viser til et innlegg han har skrevet som kan leses her. Tilsist oppfordrer Christensen støttespillere og sikkert andre interesserte til å møte i retten aktuelle dag.  “Møt opp og be for saken både før, under og etter rettsaken,” sier Christensen som førstkommende onsdag vil kjempe for å bli frifunnet i en sak som har vært høyt profilert her på Søkelys. Også avisen Vårt Land har flere ganger omtalt saken, mens avisen Dagen åpenbart ikke har funnet saken verdig avisens spalter.

I en ytterligere kommentar om saken skriver Christensen dette: “Har ikke noe mer å tilføye bortsett fra at alle spørsmål som aktoratet vil komme med vil jeg selvfølgelig ikke svare på da jeg har møtt Jan Aage Torp i konfliktrådet 8. januar og da tilbød jeg han å gå igjennom alt jeg har skrevet men han ville ikke. Han skulle ha fjernet alt, det viser at han er ute etter kun en ting. Få meg domfelt, gå til Google med den og få meg og den Himmelske blogg fjernet fra nettet. At politiet og rettsevne logrer og er hans lakeier, det vitner om at alt jeg har skrevet og talt om Torp er sant ned til hvert minste ord. Det er kun psykopater og utspekulerte mennesker som holder på slikt. Smiler og er så hyggelig, men innvendig er han slik jeg ser det en slu listig slange, en bedrager og kjeltring for å si det rett ut,” avslutter Christensen og siterer noen vers fra Bibelen fra Matteus kapittel 23 “Ve eder, I skriftlærde og fariseere, I hyklere, I som renser beger og fat utvendig, men innvendig er de fulle av rov og griskhet!  Du blinde fariseer! rens først begeret og fatet innvendig, forat det også kan bli rent utvendig!  Ve eder, I skriftlærde og fariseere, I hyklere, I som ligner kalkede graver, som utvendig er fagre å se til, men innvendig er fulle av dødningeben og all urenhet!  Således synes også I utvendig rettferdige for menneskene, men innvendig er I fulle av hykleri og urettferdighet.”

rettssak

13 tanker om “Christensen -Torp saken, satt av en hel dag til rettsforhandlinger kommende torsdag

 1. Hah! Jeg visste nok at det er den brauten og rakfiskslyngelen som står bak den falske smyrnabloggen. De kjeltringene har stått i leddtogg med horebukken Torp for å knuse meg. Det er bare de tre som er mot meg, ALLE andre forguder meg jo?Dette går til full seier. Og det ER sannhetten!!!

 2. Jeg lurer på om det blir “shemitah” for Torp eller JKC? Jeg tror Christensen ennå ikke har innsett alvoret. Han går for et megatap tipper jeg, men det er klart at saken er jo mer seriøs nå som begge parter har advokater til å bistå seg.
  Jeg hadde egentlig aldri trodd at dette kom så langt som til domstolen. Det beviser at den allvitende “commentator” som har postet sine snusfornuftige kommentarer inni mellom er helt på tur. Har Søkelys spurt Torp om kommentar til det hele?

  • Noen som misforstår dette. Det er ikke en tvistesak mellom Torp og Christensen, men en straffesak mot Christensen! Derfor vil Torp ikke være motpart her, men som fornærmet vil han være et av aktoratets vitner.

  • Jeg har ikke snakket med Torp. I denne saken ønsket jeg å la Christensen få fremme sitt syn på det hele. Christensen oppfatter det som en sak mellom seg og Torp og påtalemakten er dermed redusert til å være håndtlangere for Torp.

 3. Det er ikke særlig trivelig når 2 kristne brødre står mot hverandre i retten. Nettstedet, Søkelys, har fokusert i det siste på trange kår hos de kristne i USA. Jeg tror og ser at dette har forplantet seg til Norge. De norske myndighetene gir nå sparken til fast-leger som vegrer som mot abortloven.
  Derfor tror jeg klimaet mot Jan Kåre er ganske kaldt, i den norske rettssalen.
  Jeg synes personlig det er vanskelig å velge side her, skilsmisser er noe styggedom, men på den andre siden så har Jesus godtatt noen former for skilsmisse. Jeg kjenner ikke så godt til Torp sin grunn for skilsmissen, men hele familien hans er splittet på grunn av dette…

  • Det er en trist sak, men i denne oppdateringen har jeg latt Christensen komme uredigert til orde med sitt utgangspunkt. Det vi snakker her om er en foreleggssak hvor det startet med en politianmeldelse fra Torp – nå er dette dermed påtalemaktens straffesak mot Christensen og Torps rolle i det hele er som fornærmet og han er dermed også vitne i saken, jeg har forstått at både Torp og hans kone har fått bistandsadvokat og derfor må vi anta at også Torps hustru vil vitne.

  • Vanskelig å velge side? Ingen normalt oppegående mennesker har problemer med å velge side. Den eneste personen som står last og brask med Christensen, er hans ungdoms store kjærleik, medstifteren av partiet Norges Kristne, Randi (etternavn slettet av moderator)

   Ingen andre støtter Jan Kåre i hans grusomme hets mot ekteparet Torp. INGEN!

  • Tobias, det er flere som støtter Christensen enn Randi. Jeg vet om flere som har skrevet kommentarer i tidligere saker som har helt eller delvis uttrykt støtte til Christensen. Flere av disse har unike IP adresser knyttet opp til områder i Norge som gjør at det er fysisk umulig at det kan være JKC selv eller Randi som har skrevet det. Jeg vet om flere her som jeg vet er reelle personer som er enig med Christensen.
   Det er mange som er enig med Christensen i sak men ikke i måten han uttrykker sine synspunkter på. Det finnes en rekke menigheter og forkynnere i Norge som er helt i mot gjengifte -men som ikke ville komme med slike karakteristikker som det JKC gjør.
   Jeg har snakket med pastorer og eldste som ikke vil akseptere å ha gjengifte i ledelse/eldsteråd og jeg vet om menigheter som har avsatt pastorer pga at de har hatt et for liberalt syn på gjengifte. Det er da flere som også her har uttrykt støtte til Christensen og jeg kan forsikre at det ikke er Christensen selv.

 4. Ja da Ansgar og Fuglesteg, vi kjenner alle deres virksomhet med den bloggen. Ikke vanskelig å avsløre slikt.

 5. “Dinloff”; Hvem er Braut? Og var det et kompliment at jeg skriver likt ham/henne?:-)

Det er stengt for kommentarer.