Christensen får advokat hjelp til å håndtere konflikten med arbeidsgiver UNI-buss

“Etter saken min er temmelig fastlåst da Unibuss hevder så mye, så er jeg glad for at min fagforening YTF stiller med advokat for meg imot bedriften. Dette blir spennende og jeg tror at i denne saken har vi meget gode «kort» for hånden da den tjenestepåtalen jeg har fått er uriktig, fabrikkert og diskriminerende imot meg som en kristen. At jeg ikke skal få høre på de radiokanalene som jeg ønsker.  Eneste som er å diskutere i denne saken er lydstyrken på radioen, hvor høy den skal være,” skriver Christensen som har hyret advokat Josefine Wærstad til å veilede ham i konflikten mellom ham og hans arbeidsgiver Uni buss. Som Søkelys omtalte tidligere i denne uken har Christensen fått en tjenestepåtale etter at kunder har klagd på at han spiller kristne radioprogram og musikk på radioen i arbeidstiden.

“Nå har jeg fått Advokat som blir betalt av fagforeningen min, det er Advokat Josefine Wærstad!,” skriver Christensen som har tatt kontakt både med arbeidstilsynet og diskrimineringsnemda etter at han fikk en tjenestepåtale fra Ruter og UNI buss fordi kunder skal ha klaget på at han spilte religiøse program på bussens stereoanlegg. Dette skal ha falt enkelte kunder tungt for brystet, og fem av dem skal ha sendt inn formell klage på Christensen som mener at beskyldningene er falske og fabrikerte. “Som sagt så kan det du beskriver være diskriminering på grunn av religion etter likestillings- og diskrimineringsloven § 6. Dersom det ikke finnes retningslinjer for spilling av musikk/radio hos arbeidsgiver kan det være at du har blitt dårligere behandlet enn andre, fordi du velger kanaler med kristent innhold. Dette er imidlertid en problemstilling som du må ta opp med fagforeningen din. Fagforeningen må gjerne ringe hit for å få veiledning om diskrimineringsregelverket.,” skriver seniorrådgiver Ragnar Lie i diskrimineringsnemda i sitt svar på Christensens henvendelse. I sin henvendelse sier Christensen at han  opplever at UNI buss gjennom denne klageprosessen utøver kristendomsforfølgelse, dette fordi de truer med ytterligere forføyninger dersom bloggeren ikke slutter å spille kristne program og musikk på bussens radio. For å hjelpe seg i prosessen har bloggeren nå fått hjelp av advokat Josefine Wærstad til å veilede han juridisk overfor konflikten med arbeidsgiver.

50 tanker om “Christensen får advokat hjelp til å håndtere konflikten med arbeidsgiver UNI-buss

  • Hei igjen!

   Det har vært en meget god dag i dag. Snakket med Josefine Wærstad som mente at dette hadde de ikke anledning til. Hun var meget klar.
   Hun ville først kontakte Unibuss ledelsen. Prøve dialog der, hvis det ikke gikk. Så ville hun gå til diskrimineringsnemnda. For å få en uttalelser der.
   Hun var meget klar på at det eneste de kan her når det gjelder radiobruk. Det er å la alle få en max høyde på volum.
   Nekte meg å høre på en eller flere spesielle radiokanaler var diskriminering når det var at det var et kristent innhold.

   Avisen Dagen vil kanskje også skrive om denne saken.

   Mvh
   Jan Kåre

   3
   1
  • Har ikke tidligere her sett ordet “gift” bli brukt hvis menn sier noe.

   Men nå er det en kvinne som taler. Og da kommer ordet “gift” straks opp. Jeg må le 🙂 Det er mange skikkelige mannfolk her inne. Men i tillegg så er det jo noen som langt ifra er det.

   Lurer da på hvor mange ganger til nå jeg kunne nevnt ordet giftig om alt disse har skrevet…

   Som andre kan jeg skrive ting som ikke burde ha blitt skrevet,. Og det har ikke alltid vært lett å si unnskyld. Mens visse menn her inne aldri viser anger til noe som helst. Det er heldigvis ikke mitt problem. Må legge til at det er flere her inne som er flotte forbilder. Jeg er ikke i tvil om hva grunnen er. For dem handler det om Jesus først. Disse kan man stadig lære noe av. Og det er jo disse -og flere damer som gir kommentarfeltet mening.

   Tror ikke det er mye kvinner i din “menighet” Myhren, men om jeg tar feil -og det er, så styrer du nok så mye over dem at de ikke får gjort det Gud vil dem egentlig skal gjøre. Jeg er heller aldri trygg på hva du egentlig står for.

   Tiden fremover vil dette bli mye tydeligere på jorden. (det har allerede startet) Det er enten eller.

   4
   1
  • Menigheten til Myhren er en anti-semitisk menighet som i likhet med nazistene mener at dagens jøder er falske jøder og ikke de ekte jøder. I likhet med nazistene mener Myhren og hans menighet at ariere er de ekte jødene, de som har krav på Jerusalem.

   Jeg tar ikke denne jødehater menigheten til Myhren alvorlig.

   6
   1
  • På min arbeidsplass hadde jeg en formann som av og til uttrykte noen saftige gloser når jeg var i nærheten, da kom han til meg å ba om unnskyldning for glosene. Jeg svarte at det er ikke min munn, men din.

   Den om uttrykker slike ord, må nødvendig vis hente dem fra sitt indre forråd. (Matt 15:18-19)

   Når noen ønsker å trykke skitt i ditt ansikt, så blir de skitne først. De må også hente denne skitten fra sitt indre forråd (Luk 6:45)

   Når noen ønsker å spre gift i om deg, så må de hente denne giften fra sitt indre forråd (Jak 3:8)

   Ingen gjør det en ikke vil, alle gjør det de vil. Enkelt og greit.

   Hvis du vil vite hva mennesker står for, så er det bare å se på hva de gjør, i dette tilfellet skriver. Det er hva de formidler og den ånd ordene deres blir båret av, som forteller om hva de står for.

   Så det er egentlig veldig lett å se hva slags mennesker en har med å gjøre.

   Mvh RJ

   4
   1
 1. Takker kristne uvenner for underholdningen! Dette er enda morsommere enn gjengiftedebatt og konverteringsfantasier!

 2. Det holder å ta slikt internt med arbeiarbeidsgiver, med advokat til stede. Å ta skittentøyvasken på en åpen blogg, vitner om dårlig dømmekraft.

  2
  1
  • Det er ingen arbeidsgiver som tillater slikt, nei. Dette i seg selv er en ny tjenestepåtale.

   1
   1
  • Nei, det er det ikke.
   Dette er en intern sak som skjer bak lukkede dører i mange bedrifter hver uke fra strendene på Jæren til Grense Jacobselv.
   Men det er ingen som er så dumme at de blogger om dette og skriker “kristendomsforfølgelse”. De flest biter tenna sammen og tar det til etteretning.

   Dessuten er det dine ord mot din arbeidsgivers ord. Og med respekt å melde kan vi fort konstatere at du har ingen troverdighet.

   1
   2
 3. Avisen Dagen vil kanskje skrive om saken, da blir det 2 tjenestepåtaler, nei dette er diskriminering og kristendomsforfølgelse!

  2
  1
  • Nå er det bare ditt ord da mot andres ord. Og din troverdighet er ikke akkurat stor.

   Dagen kan også skrive om din innsamling av penger, Jan Kåre.

   Er denne innsamling virksomheten registrert i Brønnøysund registeret ?
   Er årlig revisor registrert regnskap meldt til Oslo kommune ?

   Et nei på et eller flere av disse spørsmålene betyr at innsamlingen er ulovlig og dermed kriminell. Du er dermed en tyv, Jan Kåre.

   Dagen kan skrive om hvordan kristne svindles av deg.

   Men jeg tror ikke at noen er så dum til at de tror på et eneste av dine ord. Fagforeningen sin advokat har tatt saken fordi hun er pliktig til det. Det er hennes jobb.

   Diskriminerings folkene har den samme jobben.

   Til syvende og sist blir du sittende igjen uten jobb og uten mulighet til å få en ny jobb igjen.

   Det er ingen arbeidsgiver som vil ansette en person som krangler med alle og som sannsynligvis vil henge ut dem selv på nettet. I tillegg kommer din hetsing og terror av Torp og din dom for dette.

   Av samme grunn vil du heller ikke få private utleiere til å leie deg og din kone en leilighet.

   Hvis du har noe å tenke meg, og det er det ingen som tror at du har, burde du nå fjerne alt om Unibuss og bare godta det de har sagt.

   3
   2
  • Jeg håper ikke Dagen vil skrive om deg. Vebjørn har nok lite lyst.
   Hva er grunnen til at du stadig kommer opp i ting? Er du en kranglefant kanskje? Dette er selvfølgelig ingen forfølgelse, så hvis du er litt lur så slutter du å nevne det. (Tid med forfølgelse kommer kanskje.)
   Hvis vi er kristne så gjelder fruktene i Galaterne 5 oss alle.

   ” 22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse.”
   Dette trenger vi alle å lese hver morgen.

   2
   2
  • Hannah du skriver noe meg interessant her:

   Hva er grunnen til at du stadig kommer opp i ting? Er du en kranglefant kanskje?

   Jeg er overhode ingen kranglefant, men jeg er en levende kristen. Med et Guds kall, slik som de første kristne.
   De havnet også stadigvek opp i ting.
   Dette er det «normale» kristenlivet, motstand, hån, lattergjøring og forfølgelse!

   3
   2
  • Peter i svømmebasseng-krangel og Lasarus i eseldrosjekrangel pluss 5 andre krangler og rettsaker…

   1
   1
  • Jeg har vært oppe i mer enn dette, men det Norske samfunnet er egentlig gjennområttent!

   Hvorfor?

   Uten tvil har dette med avkristningen av Norge og den innvandringen vi har hatt det Muslimer og andre har fått boltre seg fritt!

   Tar med også abort som er tillatt, og gjengifte blant de troende. Nå kommer de homofile og andre, som skal få ha sine rettigheter.

   Jo, dette er Åndskamp.
   http://blog.janchristensen.net/2019/10/nr-2571-saken-imot-oss-er-apenbart-en.html

   1
   3
  • I motsetning til deg er de fleste Muslimer lovlydige som respekterer det norske samfunnet. Du derimot er en respektløs kriminell innvandrer som har kostet Norge og nordmenn veldig mye i rettsutgifter og annet.

   Det er din status, Jan Kåre.

   2
   2
  • Nei, du har ikke vært igjennom mer enn Peter. Les deg en bok om de som virkelig er forfulgt. Du må legge av deg dette sinnet ditt, hva går det av deg?

   Ja, mye er råttent, men Norge er fullt av nydelige mennesker som vi skal velsigne. Tror faktisk ikke du vet det. Uansett hudfarge og legning. Vi skal peke på Jesus. Ikke stå frem i media med sure tryner og rettsak etter rettsak.

   Jeg kjenner ingen kristne som holder på som deg. Og jeg kjenner ikke-troende som har opplevd på virkelig å blitt behandlet veldig stygt av naboen, og allikevel valgt fredens vei. Ikke minst for barnas skyld. Det har kostet, og koster ennå, men med vennlighet og toleranse så ønsker han å tilgi. Han skjønner at naboen aldri ønsker å gå i seg selv og at det er hans store problem. Kanskje kan du lære noe av han ikke-troende… eller ikke.

   2
   1
 4. Med tanke på beskrivelsen av formålet med denne bloggen er det vanskelig å forstå enkelte innlegg. Personlig hadde jeg aldri turt det. Jeg hadde vært livredd for at et slik åpenbart brudd med Guds Bud hadde slått tilbake på meg selv.

 5. Her har dere misforstått!
  Jeg hadde aldri fått gratis Advokat-hjelp uten det hadde vært en reell fare for at jeg kan komme i store vanskeligheter for å ha hørt på kristne radioprogrammer.
  Andre kan spille hva de vil, men jeg som troende skal ikke få lov til det.
  Ser en ikke at dette er diskriminering og kristendomsforfølgelse så vet ikke jeg?!

  3
  1
  • Hva er din forklaring på disse 5 klagene uavhengig av hverandre ? Heriblandt en gammel dame som sitter langt unna deg og fremdeles klager ? Eldre damer får ikke akkurat bedre hørsel med tiden og det vil nok en domstol være enig med.

   Hva er din forklaring ?

  • Det var ei svært frekk og gammel dame som satt seg bak meg for å finne ut hva jeg spilte.
   Hun var en skikkelig kristendomshater og vare bare ute etter å ta meg.
   Slike mennesker overser jeg, og alt det andre viser bare at dette er mennesker som er ute etter trøbbel!

   Uansett, ser dere ikke hva jeg blir utsatt for?
   At det er diskriminering og kristendomsforfølgelse!

   Eneste de kan beordre meg og alle andre til, er ikke å ha høy lys på.
   Hvilke programmer vi spiller, har ingen arbeidsgiver eller andre rett å pålegge oss.

 6. Det var ei svært frekk og gammel dame som satt seg bak meg for å finne ut hva jeg spilte.
  Hun var en skikkelig kristendomshater og vare bare ute etter å ta meg.
  Slike mennesker overser jeg, og alt det andre viser bare at dette er mennesker som er ute etter trøbbel!

  Uansett, ser dere ikke hva jeg blir utsatt for?
  At det er diskriminering og kristendomsforfølgelse!

  Eneste de kan beordre meg og alle andre til, er ikke å ha høy lyd på.
  Hvilke programmer vi spiller, har ingen arbeidsgiver eller andre rett å pålegge oss.
  Dette er jusen!

  3
  3
  • Klagen sier at hun satt langt bak i bussen…. Det var også resten av bussen som klaget. Du ble da frekk mot hun og resten av bussen og ga svar som er uverdig for en buss sjåfør.

   Enten er du en buss sjåfør eller så er du en privat bilist. Du tror du er det siste mens du kjører buss.

   4
   2
  • Ingen av klagene var troverdige, sanne eller en sann beskrivelse. Det er oppdiktet alt, bortsett fra at jeg nok har spilt kristne programmer. Høy lyd og propaganda er også løgn!

   2
   3
  • Din holdning gjør deg veldig snart til arbeidsløs og til en uteligger, Jan Kåre.

   3
   3
 7. JKC skriver “jeg er en levende kristen”.

  Man kan ikke være en dau kristen, hjelp… Hvor kommer alle disse utrykkene fra? Personlig kristen… Herlig frelst. Man kan da ikke være uherlig frelst når det er det STØRSTE verk. Jesus døde jo for oss.

  JKC, den LEVENDE kristne skriver:
  “Hun var en skikkelig kristendomshater og vare bare ute etter å ta meg.
  Slike mennesker overser jeg, og alt det andre viser bare at dette er mennesker som er ute etter trøbbel!”

  En levende kristen overser ingen. Å overse er faktisk det motsatte av å elske dette mennesket med Jesu’ kjærlighet.

  Og, JKC, hvorfor kan ikke en “levende” kristen klare å se sannheten; at hun IKKE er ute etter trøbbel, men til å finne meningen med livet og Jesus. Er man sur og sint har man det vondt. Ooopss…

  Og så møter hun på en SUR (m.a.o. IKKE levende -hva blir det da??) OG LANGT i FRA “en bussjåfør med godt humør”. Det var trist synes jeg selvfølgelig.

  Synes du skal gi henne en blomst og si unnskyld til henne.

  3
  2
  • Hannah du lever i en ond drømmeverden. Det du skriver har ikke noen rot i virkeligheten!

   1
   5
  • Når jeg leser Hannah så ser jeg et menneske med omsorg, og medfølelse og hun later til å se noe positivt med de fleste, til og med JV.

   Men hun kan også vær litt kantete, som man kan stikke seg på av og til, heller det enn en rund sleiping.

   En kantete person vet du alltid hvor du har hen, fordi en slik person sier i fra når det er noe som ikke passer eller stemmer, en rund sleiping snur alltid kappen etter vinden, og løgnen renner av ham.

   Mvh RJ

   3
   1
  • Det var fint sagt RJ, tusen takk. Har det du sa å jobbe med -pluss endel annet grums. Håper jeg blitt kvitt hele greia snart så blir alt mer etter Faderens plan.

   Ikke sikkert det kommer helt frem, men jeg ønsker så inderlig JKC og alle det godt. Og nå kom du med gode ord, og takk for at du tok deg tid til det.

   Og ja, JKC, jeg lever i en drømmeverden. Jeg har store drømmer for deg, for meg, for JV og andre, for naboer og venner, for byer og bygder, barn og ungdom. Jeg gir aldri opp!
   For Jesus kommer snart. Og de som oftest kommenterer det som skrullete er de som tror litt på det og engster seg litt. Da må de bare ta seg en prat med Mesteren, så ER det ordnet 🙂
   Hvis ikke står de igjen når Hannah flyr. Da klarer jeg ikke se ned. Derfor er jeg en drømmer JKC.

   2
   2
  • Det står skrevet Hannah.

   Åp 22:11
   La den som gjør urett, fortsatt gjøre urett, og den urene fortsette i sin urenhet! La den rettferdige fortsatt gjøre det som er rett, og den hellige fortsette i helliggjørelse.

   Det betyr at vi blir akkurat ferdig med vår helliggjørelse når Faderen setter strek, og Jesus kommer igjen.

   Så bare fortsett på din gode vei Hannah, med stor iver og godt mot.

   Mvh RJ

 8. Eneste som Unibuss kan pålegge oss etter hva min Advokat Josefine Wærstad sier, er lydnivået.

  Hvilke program vi velger å høre, da det er tillatt for alle å spille radioen som er installert i Unibuss sine busser. Med andre ord, de har ikke noen egne regler for dette, dermed driver di trakassering og diskriminering imot meg.

  Gi meg tjenestepåtale for dette er også det «glade vanvidd» da de da setter seg over Norske lover og interne regler i bedriften som de ikke har etter hva også andre har sagt til meg slike som likestillings- og diskrimineringsombudet og arbeidstilsynet etc. De tar seg «friheter» for å drive egentlig med kristendomsforfølgelse!

  Da blir det i Norge som i Kina, Du kan være en troende, men ikke ute i det offentlige rom. Da skal ikke noe som har med evangeliet, Jesus eller bibelen kommuniserer eller høres! Derfor er denne saken her så enormt viktig!

  http://blog.janchristensen.net/2019/11/nr-2608-unibuss-vil-garantert-tape.html

  2
  2
  • Dette er bare en intern sak i en norsk bedrift som aldri skulle ha vært omtalt i det offentlige. En dårlig omtale av bedriften og som gir arbeidgiver mulighet og lov til å sparke den ansatte for grov uforstand den påfølgende dag, mandag.

   Og arbeidsgiver er klar over hva som skrives i denne offentlige bloggen.

   3
   3
  • Tøv, største sprøyte jeg har lest! Dette er av enromt stor betydning, viktigere enn faktisk saken min med Jan Aage Torp.

   3
   3
  • Ser at det er “tjenestepåtale nr 3”. Er det i alt, eller kun for inneværende år? Hvor mange før du blir avskjediget? Har du hørt uttrykket: “kunden har alltid rett”?
   Jeg hadde en episode for noen år siden, med et par tømmermenn som skulle bytte kledning på huset mitt. Han ene hadde med en svær radio som han satte på plenen, med full guffe med vrælete radio fra kl 7 til 15 med høyt volum. Jeg anmodet ham å skrue ned lyden, hvilket han nektet. Etter et par forsøk til fra min side, skrudde jeg selv av radioen, da de kjørte ut et ærend. Jeg ringte og klaget til daglig leder i dette firmaet(et stort velrenommert selskap), og mens jeg står og prater, kommer tømmermannen og skjeller meg ut etter alle kunstens regler” ” jeg har rett til å høre på hva jeg vil…”, “dersom du rører radioen min igjen…”. Alt dette hørte sjefen hans gjennom telefonen. Han sa til meg, at den mannen får en tlf fra meg om 1 minutt, du vil aldri se han igjen og han er ferdig i vårt firma!
   Man skal alltid ta hensyn til kunden, og det har du ikke gjort, Christensen. Jeg tror du skal tråkke ekstremt varsomt fremover.

   3
   1
  • Bernt H
   Unibuss har trukket 2 tjenestepåtaler før da de har ikke gått rett frem ovenfor meg.
   Jeg har unnlatte å skrive noe om dette da jeg er egentlig mest interessert å påpeke denne diskrimineringen, trakassering og kristendomsforfølgelse imot meg!
   Kanskje skriver jeg om det andre, men ønsker ikke dette akkurat nå!

 9. Woah! Nå ser jeg det.
  Trodde det stod jeg var en drømmer. Men det står en ond en.

  Og jeg blir ikke fornærmet. Men sjokkert. En kristen skriver ikke slikt.
  Og jeg er sint fordi du gir et inntrykk til ikke-kristne om at slikt er ok.

  Det skal de vite. Slikt er ikke ok.

  2
  3
 10. Dette er en sak som aldri skulle ha blitt omtalt i offentligheten.

  Grunnen til at den er omtalt er at Jan Kåre mangler folkeskikk og innsikt i hvordan man oppfører seg i service næringen og som buss sjåfør.

  Det sier seg selv at et menneske i service næringen, som en buss sjåfør er, ikke spiller høyt noe som det kan tenkes at noen finner anstøtelig. Det sier seg selv at slike radio programmer spilles så lavt at bare bussjåføren kan høre det.
  Det sier seg selv at hvis det klages, skruer man ned volumet og IKKE ber klageren sette seg bakerst i bussen. Det er ikke folkeskikk og det er grov uforstand i tjenesten.

  Saken er at Jan Kåre ikke forstår hva det er å være i service næringen som en buss sjåfør og egoistisk bare turer frem med grov forakt for de han er ment å tjene.

  Hans arbeidsgiver har derfor mottatt klager på en slik adferd og de er i sin fulle rett til å reagere på det ovenfor arbeidtakeren.

  3
  2
  • Tøv, tøv og atter tøv.
   Eneste som er sant i kundeklagene er at jeg har spilt kristen sang og programmer.
   Alt annet er løgn, løgn og atter løgn.

   http://blog.janchristensen.net/2019/11/nr-2604-mobbing-og-hetsing-av-bussfrer.html

   Her skriver jeg:
   Her er de 5 hatmeldingene Ruter fikk og som de går videre til med hos min arbeidsgiver Unibuss. Trist, dette hadde aldri skjedd hvis jeg var Muslim, men mot kristne er al tillatt.
   Jeg har aldri spilt høy musikk. Selvfølgelig aldri hetset jøder, muslimer eller andre.

   Kun på vanlig nivå har jeg brukt volumet.
   Dette er hetsing, mobbing og lyving imot meg.

   Tenk, så langt går i dag kristendomsforfølgelse, det skjer gjennom Ruters klageinstans.

   Se her: https://ruter.no/fa-hjelp/kontakt-oss/

   Vil også presisere at jeg har aldri spilt noe annet enn vanlig radio med de kanalene som er her lovlig godkjent på eteren her i Oslo. Med andre ord, dette er hetsing av kristne, det hadde aldri skjedd med noen muslimer eller andre.

   3
   1
  • Takk for at du i ditt svar har bevist at hva jeg skrev er sant.

   2
   2

Det er stengt for kommentarer.