Brann i et telt hos en hjemløs utløste alarm i kongressen

En alarm gikk av i Kongressen i USA rundt klokken 16.30 norsk tid, eller klokken 10.30 lokal tid.«En alarm gikk nettopp av i Kongressen, med oppfordring til alle om å holde seg inne og ikke gå, på grunn av en ekstern sikkerhetstrussel. Den oppfordrer folk om å holde seg borte fra vinduer og dører», skriver reporteren. Det er økt sikkerhet i Kongressen og området rundt i Washington for tiden, i forbindelse med innsettelsen av Joe Biden som president førstkommende onsdag.

Etter at Kongressen ble stormet av Antifa og venstreorienterte ekstremister 6. januar, er det nå utstasjonert over 20.000 soldater i Washington nå. Disse skal forsøke å holde kontroll på Antifa aktivister og Black Lives Matter ekstremister som allerede har begynt å demonstrere for sin sak,,

Brannvesenet i Washington har slukket en brann noen kvartal sør for Kongressen. Det viste seg raskt at det hele skyldtes en brann i en leir med hjemløse under en motorvei.

«Det var ingen skader. Dette forårsaket den røyken som mange har sett», skriver brannvesenet på Twitter.

«Alt ser ut til å være ok ved Kongressen. Brannvesenets Vito Maggiolo sier at hendelsen involverte en liten brann i et telt, som nå er slukket,» skriver Manu Raju nå.

«For sikkerhets skyld beordret fungerende sjef Pittman en nedstengning av Kongressen, etter en ekstern sikkerhetstrussel under broen på I-295 (motorvei, red.anm.) ved First og F Street. Det er ingen branner på eller i Kongressens områder. Kongressmedlemmer og stabsansatte ble rådet til å holde seg i sikkerhet mens hendelsen ble etterforsket», opplyser kongresspolitiet ifølge Sinclair-reporter Scott Thuman.