Børsraset: Dow Jones indeksen ned med 2997 poeng eller 13 prosent og Frankrike stenger grensene

Verste børsfall siden 1987 Børskrakket i USA fortsetter og verken sentralbanken eller president Trump ser ut til å kunne berolige et marked i full panikk. Ti minutter før stengetid er det amerikanske aksjemarkedet fremdeles i fritt fall og Dow Jones indeksen er ned mer mer 3000 poeng  eller 13 prosent. Også Nasdaq og S&P500 er tilnærmet i fritt fall. For tredje gang på kort tid ble handelen på Wall Street pauset i 15 minutter fordi børsen falt for mye og for fort. “Det er nå panikken som råder og ikke noe ser ut til å kunne stanse krakkene på verdens børser,”sier en aksjemegler til CNBC.

Også i Europa er bildet svært dystert og de ledende indekser er ned  med mellom 4 og 6 prosent. Oljeprisen er ned med 14,4 prosent og er nå under 30 dollar fatet. Bitcoin er ned nærmere 5 prosent og det finnes ikke lenger en trygg havn for panikkgrepne investorer som daglig må tåle smertefulle tap. Den norske krone fortsetter å svekke seg mot andre valutaer og over store deler av verden merker man nå konsekvensene av Coronaviruset og det pågående børskrakket. Stadig flere bedrifter og forretninger stenger dørene og stadig flere blir permitert og dersom dette fortsetter, vil mange ikke ha en jobb å komme tilbake til. Korona-viruset og pandemien ser ut til å være den største ulykke som har rammet verden på 80 år, og den franske presidenten ordla seg slik: “Vi er i krig” og tomme gater og tomme kjøpesentre vitner om nasjoner i full nedstengning.

4 tanker om “Børsraset: Dow Jones indeksen ned med 2997 poeng eller 13 prosent og Frankrike stenger grensene

  1. Investorene ser at den amerikanske sentralbanken har panikk når den senket renten til nær null, og det inngir ikke tillit, tvert imot. “Fryktindeksen” VIX er på 83,46 som er historisk høyt. Og nå har sentralbanken brent alt kruttet for å opprettholde aksjekursene uten at det nyttet. Vil den norske sentralbanken gjøre det samme?

    • Jeg tror den norske sentralbanken vil senke renten med ytterligere en halv prosent innen kort tid. Over hele verden senkes rentene og store summer pøses inn i markedet som kvantitative lettelser og kreditt. For øyeblikket ser det ikke ut som om sentralbankene har verktøy nok til å forhindre katastrofen.
      Det neste skritt er minusrente.
      Rentene har vært lave lenge, og skulle rentevåpenet hatt virkelig effekt, burde rentene i utgangspunktet ha ligget på 7-8 prosent før dette begynte. Da hadde sentralbankene hatt litt mer kontroll.

  2. For å gjenta det jeg skrev i et tidligere innlegg, så råder det nå samtidig økonomisk krise, flyktningkrise, politisk krise, miljøkrise, handelskrise, pest, kulturkrasj på grunn av folkevandringer, terror osv osv osv. Uro og kaos over hele fjøla. På godt norsk: løft deres hode, for forløsningen stunder til. Jesus kan komme når som helst. Og han drøyer ikke Han som komme skal. Så vær våkne og ha olje på lampene.

Det er stengt for kommentarer.