Bodariu-saken: Massiv internasjonal demonstrasjonsdag mot norsk barnevern 16 april

demonstrasjon-barnevern-april-2016Lørdag 16 april 2016 vil kunne bli en merkedag da norsk barneverns ufyselige praksis kommer på medias dagsorden både i USA, Europa. Australia og også her i Norge. Denne dagen er satt av som en internasjonal protest-dag hvor titusener på titusener av mennesker verden over vil ta del i større og mindre markeringer verden over i protest mot det norske barnevernets “kidnapping” av de fem barna til Marius og Ruth Bodnariu fra Naustdal litt nord for Førde. Saken har vakt betydelig internasjonal oppmerksomhet og lørdag 16 april 2016 er det bebudet massive internasjonale protester verden over.

Det norske barnevernet som opererer med egne lover og regler som mange mener bryter med menneskerettighetene og som har fått flere til å trekke paralleller til det gamle Sovjet bodnariuhar i de siste månedene høstet betydelig internasjonal kritikk. Støtteaksjonen til den norsk/rumenske pinsevenn-familien startet opprinnelig som en liten Facebook-side drevet av Marius Bodnariu’s bror og søster har gradvis utviklet seg til å bli en internasjonal bevegelse som gjennom protester og demonstrasjoner samler titusener som vandrer i gatene og tar oppstilling utenfor norske ambassader og konsulat i fredelig protest mot norske myndigheters behandling av familien. I en rekke medier har norske myndigheter fått massiv kritikk, og jurister og politikere har rettet sviende kritikk mot norsk barnevern. Selv om saken har fått mindre oppmerksomhet her i Norge i de siste ukene, så jobbes det ennå i kulissene med å vekke opp den internasjonale opinionen, til motstand mot det særnorske systemet. Lørdag 16 april vil støttespillere av Bodnariu-familien gå ut i gatene i fredelig protest, heter det i en pressemelding sendt ut av Bodnariu-familien som har opprettet en egen nettside som holder støttespillere oppdatert.

Et stort engasjement verden over

Bodnariu ekteparet i Naustdal har en rekke familiemedlemmer i det rumenske samfunnet i Amerika, og det er disse som nå reiser seg og trekker i trådene på hvordan kampen skal føres internasjonalt. I en pressemelding offentliggjort den 23 mars heter det at 16 april 2016 vil titusener av rumensk-amerikanere delta i en omfattende men fredelig protest.bodnariuprotestaksjon i et tjuetalls større byer i USA, Canada, Romania og i flere europeiske storbyer i protest mot det norske barnevernets overgrep mot familien. Også i Oslo vil det bli slike demonstrasjoner, mens i USA stiller en rekke menigheter seg sammen med familien i solidaritet. En rekke religiøse ledere i store amerikanske kirkesamfunn har uttrykt støtte til familien og den kommende demonstrasjonen i april. Blant de som deltar finner vi  Assemblies of God International – Romanian Department,  Church of God International – Romanian Territorial Office, Credo Television International, Chicago, Illinois
Genesis Mission Magazine, Chicago, Illinois, Religious Liberty Department of the General Conference of the Seventh-day Adventists,  Romanian Baptist Association of U.S.A. and Canada, Romanian Television Network – RTN, Chicago, Illinois, Romanian Times Newspaper, Portland, Oregon, Romanian Tribune Newspaper, Chicago, Illinois, Union of Romanian Pentecostal Churches of U.S.A. og Canada. I tillegg har et større antall andre kristne menigheter og organisasjoner gitt sin støtte til familiens kamp mot det norske barnevernet.