Blogger Christensen: “Jørn Strand har syndet mot Den Hellige Ånd ved å tale mot meg og min blogg”

Har avgjort at Jørn Strand har syndet mot Den Hellige Ånd, men mener likevel at han kan få tilgivelse

Oppsiktsvekkende innspill fra Jan Kåre Christensen Blogger Jan Kåre Christensen reagerer svært sterkt på den sterke talen evangelist Jørn Strand holdt på TV Visjon Norge i slutten av forrige måned. I et blogginnlegg går Christensen hardt ut mot evangelist Jørn Strand og hevder at denne har syndet mot Den Hellige Ånd. Dette fordi Jørn Strand nylig omtalte Christensens blogg som “djevelens blogg”. I sitt blogginnlegg stiller Christensen følgende spørsmål: “Spottet og syndet «Evangelist» Jørn Strand den Hellige Ånd da han kalte den Himmelske blogg for Djevelens blogg, og mente at det som står skrevet der er i fra Helvete?” Svaret gir Christensen selv: “Ja, fordi Skriften sier det.”  -Samtidig legger Christensen til at det er mulig å få tilgivelse for å synde mot Den Hellige Ånd selv om dette er i konflikt med Jesu egne ord.

“Evangelist Jørn Strand holdt en tale på Visjon Norge 29. august 2018 der han gikk hardt ut mot Christensens blogg som ble omtalt som “Djevelens blogg”.

“Finnes det muligheter selv for Jørn Strand å bli frelst, og komme tilbake til Gud etter å ha syndet imot den Hellige Ånd?”, spør Jan Kåre Christensen i et blogginnlegg på sine egne blogger. Mens Jesus Kristus selv slår fast at det ikke finnes tilgivelse for dem som synder mot Den Hellige Ånd,  -er Christensen uenig med Jesus her, for på sitt eget spørsmål om Jørn Strand kan finne tilgivelse for å synde mot Den Hellige Ånd svarer Christensen dette:  “Slik jeg ser det, ja! Hvis han bekjenner dette som synd å kalle den Himmelske blogg for Djevelens blogg. Ber offentlig om tilgivelse, og de personene som han offentlig har kalt for dette. Ja, da, hvis han angrer i sitt hjerte. Så mener jeg at det er tilgivelse å få, men han må gjøre det før han forlater dette jordlivet. Eller så vil synden henge ved ham og være med ham til dommen. Den dagen han skal stå innfor Gud, og Guds domstol. Så vil han måtte svare for dette, og siden synden ikke er bekjent. Vil han åpenbart ikke holde mål på dommens dag,” skriver Christensen som åpenbart ikke ser smått på sin egen posisjon i Guds hieraki.

Det er i to forskjellige blogginnlegg på egen nettside at Christensen slår fast at Jørn Strand har syndet mot Den Hellige Ånd ved å tale sterke ord mot Christensens egne blogger. “Hva er sannheten om dette gjøgler, Evangelist, sanger og moromann Jørn Strand vræler og skråler ut av seg som en mann som en kunne trodd kom i fra et sinnssykehus?” -skriver Christensen på egen nettside. De to svært oppsiktsvekkende blogginnleggene var opprinnelig lagt ut på Christensens “himmelske blogg”, men er nå flyttet til Christensens “Jan Hanvold blogg” og kan leses her og her. 

 

51 tanker om “Blogger Christensen: “Jørn Strand har syndet mot Den Hellige Ånd ved å tale mot meg og min blogg”

 1. Ja da. Han har virkelig høye tanker om seg selv. Det er ikke første gang han har kommet med en slik uttalelse. Høyt å flyve. Dypt å falle. Stakkars forførte sjel.

  5
  2
  • En liten påminnelse fra virkeligheten: Alle falske profeter er EKTE i egne eller andres øyne.

   😉

   3
   1
 2. Jeg tror det er rett å ikke svare denne mannen.
  Da må han jo bli lei av å holde på.
  Jeg kan ikke forstå at det er rett i følge Guds ord
  å ligger i ordkrig på denne måten.

  4
  2
 3. Da har jeg et spørsmål til Jan Kåre Christensen: Spotter du Den Hellige Ånd da du kritiserer Jørn Strand for å kritisere deg og din blogg, samtidig som du lyver og stjeler og bedrar mennesker?
  Skjuler du deg bak Jesus og evangeliet med din synd og skam?

  4
  1
 4. Det er beviselig slik at man ikke er mentalt frisk når man mener at man er Gud og skriver slikt tull som Jan Kåre Christensen her har skrevet.

  3
  2
 5. Kjell Andersen du lyver om broder Christensen ved å skrive denne overskriften:
  «Jørn Strand har syndet mot Den Hellige Ånd ved å tale mot meg!»

  Broder Christensen skriver motsatt, at det er fordi han har sagt at det som Gud har virket gjennom broder Christensen er fra Helvete og Satan.

  Hva er å synde imot den Hellige Ånd? Det er egentlig å leve et uomvendt liv, da synder enn imot Ånden.
  Omvender enn seg, så kommer og får en tilgivelse!

  2
  3
  • «Finnes det muligheter selv for Jørn Strand å bli frelst, og komme tilbake til Gud etter å ha syndet imot den Hellige Ånd?», spør Jan Kåre Christensen i et blogginnlegg på sine egne blogger. Mens Jesus Kristus selv slår fast at det ikke finnes tilgivelse for dem som synder mot Den Hellige Ånd, -er Christensen uenig med Jesus her.

   Så lenge Strand lever i den forestillingen at jeg og den Himmelske blogg er fra Satan/helvete finnes det ikke noen tilgivelse for Strand.

   Men omvender han seg, så «letter» Satan og hans Ånd, og Gud og hans Ånd kommer til.

   Strand lever i en tilstand av å stå Satan imot. Han synder da, imot Ånden ved å hevde at det som er fra Gud, er dra Satan/helvete!

   2
   3
  • Spott mot Den Hellige Ånd er ikke først og fremst tale om en eller flere syndige handlinger, men det gjelder en stilling en inntar. En vil ikke la seg påvirke av Den Hellige Ånd til å ta imot Jesus, Guds ord, korreks og omvendelse.

   2
   3
 6. Sebastian = Jan Kåre Christensen

  Hvorfor er du ikke ærlig nok til å skrive innlegg med ditt eget navn, Jan Kåre Christensen ?

  Og vi venter på din egen omvendelse, Jan Kåre Christensen. En omvendelse fra dødssyndene lyving og stjeling.

  4
  2
 7. Hvorfor omvender du ikke deg selv, Jan Kåre Christensen ?

  Med din lyving og stjeling er du like langt fra Gud som du sier at Jørn Strand er det. Da er det på tide at du vender deg til Gud og gir opp ditt liv som en løgner og en tyv, Jan Kåre Christensen.

  4
  1
 8. Denne mannen er et underlig skue. Han må åpenbart være en narsissist med et slikt selvbilde. Selv Jesus Kristus må underordne seg gud Jan Kåre Christensen som nå er en parodi på en evangelist.
  Jørn Strand sa akkurat det de fleste kristne mener om Christensens blogg.
  Nemlig at det er antikrists ånd som råder på de mange bloggene Christensen driver.
  Jeg måtte bare måpe når jeg leste gjennom det han skriver.
  Det kan vel knapt finnes et eneste menneske i Norge som støtter galehuset i Krokstien 2 C? Selv hans egne barn føler seg skamfulle på vegne av sin far.

  3
  1
  • Kristne og ikke-kristne må vise omsorg for hverandre.

   Det er å bære ved til bålet når en svarer med samme type opphisselser og kallenavn.

   De fleste som trenger å forstå denne saken, har tatt poenget og forstått den psykologiske situasjonen for lengst. Dette er et teologisk og medmenneskelig villspor. Stopp. Og snu. Det er uendelig mange veier og stier som fører til bedre steder.

 9. Jan Kåre Christensen er det vi på godt norsk kaller for en psykopat.

  Noe hans barn og hans omgivelser har fått merke.Ting har blitt stjålet og han har løyet og fortsetter å lyve.
  Han har ingen moralske og etiske sperrer. Det er en naturlig ting for han å lyve og stjele. Det er helt naturlig for han å bryte de ti bud.

  Men Gud sier at det ikke er noen forskjeller mellom det Jørn Strand har gjort og det Jan Kåre Christensen har gjort og gjør.
  Jan Kåre Christensen har derfor ingen moralsk autoritet og han kan derfor ikke dømme Jørn Strand.

  3
  2
 10. Kjell du skjønner ikke hva Jesus egentlig sa og hva broder Christensen underviser og forkynner.

  Synder du, så er det omvendelse som er «nøkkelen».
  Strand har ikke omvendt seg, derfor lever han i et selvbedrag.
  Han har åpenbart syndet imot Ånden da han hevder, tror og forkynner at den Himmelske blogg er fra Satan/helvete!
  Nå er han på vei imot fortapelsen, men omvender han seg, bekjenner at han var villedet i sine uttalelser om meg, så finnes og får han tilgivelse, omvendelse rett og slett.
  Men slik han lever i dag, ligger han dårlig an!

  2
  3
  • Det du underviser er at Jesus er satt til side og at dine løgner og stjeling er hellig mens andres synder ikke er tilgivelig.

   Det du underviser, Jan Kåre Christensen, er ren løgn og anti-kristendom.
   Og du er ikke ærlig nok til å underskrive dine innlegg med ditt eget navn. Det sier alt om hvor ynkelig uærlig du er, Jan Kåre Christensen.

   1
   2
 11. Bevis på Jan Kåre Christensen sine løgner og uhederlighet:

  06/09/2018, kl. 04:23 sa Sebastian:

  He-he, broder Christensen har nok aldri møtt Sebastian, Randi eller Oluf.

  10/09/2018, kl. 09:53 sa Sebastian:

  Kjell du skjønner ikke hva Jesus egentlig sa og hva broder Christensen underviser og forkynner.
  (…=
  Nå er han på vei imot fortapelsen, men omvender han seg, bekjenner at han var villedet i sine uttalelser om meg.

  Meg er Jan Kåre Christensen.

  3
  2
 12. Teologiske diskusjoner har foregått siden begynnelsen. Forstår at mange blir provosert av både argumenter og form. Tro handler om sterke følelser. Ja, hele menneskelivet og samværet med andre er preget av følelser.

  Psykologisk og sosial erfaring, tilsier at folk må behandles og møtes forskjellig fordi de er forskjellige.

  Dere som bare indirekte blir berørt av bloggerens teologi, bør la ham være i fred og ikke svare eller reagere. Han har vel praktisk talt ingen innflytelse eller makt. Og jeg tror kanskje ikke intensiteten og mengden av ytringenehans kan tas like alvorlig som hos andre, mer betydningsfulle debattanter.

  Det tar seg i alle fall minst like dårlig ut når motstandere bruker samme virkemidler, for eksempel usaklige karakteristikker og kallenavn.

  • Takk for det, men akkurat her tror jeg at broder Christensen har rett, mens flertallet har feil.
   De personene som Jesus sa syndet imot den Hellige Ånd, finner vi senere ble troende. Dette indikerer at broder Christensen har rett.
   Det og syndet imot den Hellige Ånd er en tilstand der en tror og mener at når Guds Ånd virker, som ved Jesus og broder Christensen, at det er fra Beelsebul, Satan eller helvete. Men det er i fra Gud.
   Men hvis disse menneskene som har ment dette, ydmyker seg, ber om tilgivelse og omvender seg, så får også disse tilgivelse.
   Det fantes tilgivelse for de religiøse på Jesu tid, det gjør det også for de religiøse i dag som Jørn Strand og likesinnede.
   Ap.gj.6. 7 Guds ord nådde stadig flere, og tallet på disipler i Jerusalem økte sterkt. Også en stor flokk av prestene ble lydige mot troen.

   Legg merke til, at det var disse som Jesus sa hadde syndet imot den Hellige Ånd.

   2
   1
  • Synes likevel denne saken kan illustrere et viktig poeng: Det er vanskelig å skille mellom tro, overtro, djevelbesettelser, psykiske lidelser, hallusinasjoner forårsaket av rus, psykoser og galskap. Ja, det er vel strengt tatt umulig å skille mellom religiøse opplevelser (åpenbaringer, fornemmelser av ånder, «hellige» overbevisninger og så videre) og beviselige psykologiske fenomener.

   Verden er ikke lett å forklare og forstå, og det er naturlig å skylde på overnaturlige krefter når vi blir svar skyldige. Moderne forskning avdekker likevel sakte men sikkert mer av vårt indre sjelsliv og finner sammenhenger som gir bedre forklaringer enn gamle gjetninger.

   Det noen vil kalle sjel, demoner, spøkelser, profetier og så videre basert på egne opplevelser og kulturelle tradisjoner, vil andre kunne forklare med konkrete målinger som produkter av hjernens fysiologi og nevrokjemi og som reaksjoner på ytre forhold som finnes i omgivelsene og tidligere opplevelser. Forelskelser, frykt, illusjoner, falske minner, rusopplevelser, drømmer, hypnose, massesuggesjon og liknende er velkjente eksempler på ikke-religiøse opplevelser som likner på religiøse.

   Mer og mer blir det klart at opplevelser er upålitelige når det gjelder å bedømme den sanne virkeligheten. Vi overforenkler, dikter og tror fordi dette er effektivt og nyttig slik vi har utviklet oss som sosiale dyr i vår del av naturen.

   Så hvordan kan noen være sikre på at Johannes angivelige åpenbaringer ikke bare var normal galskap og “tricks of the mind”, at Paven og Jan Kåre er beåndet, eller forledet av onde åndsmakter, og ikke bare er vanlige mennesker med vanlige, svikefull og fantastisk hjerneaktivitet?

   😀 😀 😀

  • Helt riktig.
   Og på fruktene skal som kjent treet kjennes, så “ulvene” avslører seg ganske så kjapt.

 13. Matteus 6,14-15
  “For dersom dere tilgir mennesker den urett de gjør mot dere, skal også den Far dere har i himmelen, tilgi dere.
  Men om dere selv ikke tilgir, skal heller ikke han tilgi det dere har forbrutt.”

  Dette burde Jan Kåre Christensen og Jørn Strand (og selvfølgelig alle som hevder å være frelst) ta til seg, siden det er Jesus selv som sier dette.

  3
  1
  • Gjentar at det er naturlig å forveksle mental helse/uhelse med religiøs tro.

   Religion kan gi mennesker håp, trøst og nødvendig mening, men også forsterke forvirring og vrangforestillinger.

   Alle typer «hellige» overbevisninger kan også være ekstremt kraftfulle motivasjonsfaktorer, på samme måte som sult, seksuelt begjær og andre sterke følelser.

   Spørsmålet er bare om troen motiverer til å hjelpe andre eller å føre krig mot dem.

   6
   1
  • For oss som står utenfor teologiske krangler som dette, er det nok lettere å se at debattantene lar seg hisse opp av det som er mer eller mindre meningsløshet. Det gjelder ofte merkverdige oppfatninger av verden. Det trenger ikke å ha noe med sannhet og virkelighet å gjøre. Det kan være sånt som man har blitt opplært til å tro er viktig, ja, kanskje viktigere enn alt annet.

   Ikke alle påstander er like sanne eller holdbare. Ikke alle saker og kamper er like viktige. Og ikke alle er like mentalt oppegående. Ja, ingen av oss er helt og fullt “rasjonelle”.

   Dette kan være vanskelig å se når en står midt oppi konflikter. Man kan være forblindet av tro, tradisjon og sterke følelser. Selvagt.

   Så vis hensyn. Noen overengasjerte eller syke meningsbærere bør få være helt i fred. Stopp bare det som kan bli virkelig farlig. Og gjør det på en klok måte som skader minst mulig. Det er vanskelig, men forsøket verdt.

   6
   1
  • Sebastian Vi SER hvordan Jan Kåre tilgir. Det er ikke bibelsk tilgivelse. For da hadde han sluttet med mobbing og trakassering.

   4
   2
 14. Jørn Strand har syndet imot den Hellige Ånd, men han kan bli tilgitt hvis han omvender seg, og ber om renselse i Jesu blod, på nytt igjen!
  http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/09/nr-134-jrn-strand-har-syndet-imot-den.html

  Ap.gj.6. 7 Guds ord nådde stadig flere, og tallet på disipler i Jerusalem økte sterkt. Også en stor flokk av prestene ble lydige mot troen. De personene som Jesus sa syndet imot den Hellige Ånd, finner vi senere ble troende.
  Det fantes tilgivelse for de religiøse på Jesu tid, det gjør det også for de religiøse i dag som Jørn Strand og likesinnede. Bilde av Jørn Strand i sin fortapte stilling som han er i dag, men Gud elsker også Strand, men i dag er han åpenbart på fortapelsen vei, da han er en rebell og en opprør imot Gud, og hans ord. Dette viser han ikke minst i sitt hat og manglende empati overfor meg.

  2
  1
 15. At NTB ikke forfølger kravet sitt mot Jan Kåre Christensen, forandrer ingenting.

  Glem ikke at Jan Kåre Christensen er en….

  – Tyv som stjeler eiendeler fra NTB og andre.
  – En bedrager som tar penger fra andre for en bibeloversettelse og en menighet som ikke finnes.
  – En bedrager som gir seg ut som Oluf og Sebastian selv om han i de signaturenene også skriver som jeg-Jan Kåre Christiansen.
  – Et straffedømt internett troll.
  – En løgner som jevnlig blir tatt i løgn.
  – En far som ikke har støtte fra sine barn selv om Bibelen sier at forkynnere skal ha offentlig støtte fra sine barn for å kunne få lov til å forkynne.
  – En mann som sidestiller seg selv med Gud.
  – En mann som ikke har gjort noe annet enn å skrive stygt om kristne og andre mennesker i sin blogg.
  – En mann som besøker internett sider som inneholder nakne kvinner.
  – En mann som har politianmeldt kristne mennesker og blogger fordi de forkynner Guds ord.
  – En mann som er totalt isolert fra resten av kristen Norge og må finne opp signaturer som Sebastian og Oluf (hans to aliaser) for å late som om han har noen venner.
  – En mann som er omtalt med forakt i resten av Norge.

  Hans “seier” over NTB er ingenting og forandrer ingenting. Jan Kåre Christensen burde omvende seg og søke et liv sammen med Jesus.

  5
  2
  • De er godt dokumentert. Ikke minst av deg selv, Jan Kåre Christensen.

   3
   2
  • Tøv, tøv og atter en gang tøv.
   Sannheten er at broder Christensen kan forkynne, bruke bilder og gjøre alt mer uhindret og fritt frem en noen gang ?
   Alt det broder Christensen gjør er ingen som evner og kan stoppe ham.
   Selv narreapostelen kommer til kort her ??

   2
   3
  • Dessverre, kristenfolket går ikke i takt med Gud og hans ord og Ånd, Da er sjansen liten, men at det burde vært en sak for medianen, ja, så absolutt!

   1
   2
  • Klikket nettopp på den øverste linken til Chr og ble litt forskrekket nå Oluf. Mener du DETTE er bra stoff til kristne kanaler og aviser?

   Du skriver “dessverre, kristenfolket går ikke i takt med Gud og hans Ord og Ånd”. Ja, det er mye rart, og det taler også Bibelen om ang. de siste tider. Men du tar også feil. Særlig mange Bedehusfolk står fortsatt støtt som fjell. Jeg vet om mye kristenfolk som går i takt med Gud. Noen folk her inne på Søkelys er også tydelige. Det er riktignok mange menigheter der ting ikke er som det skal være. Og de få som GÅR i takt med Gud der savner ekte forkynnelse. Ekte sang også. (og må kanskje se seg om etter en annen menighet). Da er det flott med noen FÅ gode og oppbyggelige programmer på tv. Og annet på nettet.

   For eksempel blogger som ikke handler om meg, meg og meg. Men om Jesus. Og hva Guds Ord sier. F.eks Bibelogtro, Fremtidstro, Vektertårnet m.fl.

   Angående det du skrev om kristenfolket, så der det ut som du mener at Christensen står støtt -men ingen andre. Da fikk jeg faktisk litt vondt av deg…

   1
   1
  • Kanskje finnes det noen emner der på bloggen som er bra skrevet om, ikke vet jeg. Men jeg kommer nok ikke til å gå innom bloggen, siden jeg har reagert på ordbruken til denne personen. Det er ikke bra.

   Jeg har brent meg før på å høre og lese på feil sted, og kommer nok aldri til å lese bloggen. Før jeg eventuelt hører om forandring.

   1
   2
  • Hannah, en trenger ikke være profet for å forstå at du er så forutinntatt at det er med stor sikkerhet du går glipp av det som Gud vil gi deg og åpenbare for deg.

  • Du gjorde Gud liten nå. Det stemmer lite med mitt inntrykk av Ham 🙂

   Gud bruker dem Ham vil. Jeg må jo spørre Gud om hjelp stadig, og han leder og viser. Noe som jeg spurte Ham om nylig, fant jeg skrevet om på bibelogtro-bloggen. Slikt er normalt for kristne, jeg snakker jo ikke til en død Gud. Han er bare god, og svikter aldri.

   Men jeg tenkte du ville svare noe sånn som dette. Trist.
   Fordi jeg tror ikke du har funnet freden i Ham. Og det tenker jeg ofte på.

   Men jeg aner jo snart ikke hvem jeg skriver til, det er olufer, sebastianere og cristensner og vet ikke hva. Hva er det som gjør at du må holde på med slikt? Det er jo ikke bra for deg.

   1
   1
  • Hannah du skriver. Fordi jeg tror ikke du har funnet freden i Ham. Og det tenker jeg ofte på.

   Joh.e. 8. 44 I har djevelen til far, og I vil gjøre eders fars lyster; han var en manndraper fra begynnelsen og står ikke i sannheten; for sannhet er ikke i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.

   Det du skriver er løgn, du burde være forsiktig!
   Du leker med ilden!

   2
   1
  • Hannah
   Be Gud vise deg hva som er rett, og galt.
   Gå inn på nettsiden til broder Christensen, bare en halv time.
   Gud vil lønne deg ?

  • Det kan jeg godt. En gang i fremtiden. Hvis jeg hører du er forandret.

   Din måte å opptre på hadde skremt bort mine ufrelste venner så de aldri ville hatt med Gud å gjøre. Da skjønner til og med du at noe må ordnes opp i. At det haster vet du også.

   Det hadde vært en glede om tonen din her inne på siden hadde blitt vennlig og god. Det er nok slitsomt for alle. Tenker du aldri over hvilket vitne du er?

   Så håper jeg inderlig vi møtes en gang.
   Farvel.

  • Dokumenter dette, ellers så er det ryktespredning.
   Broder Christensen har alltid skrevet og talt verdig, godt og høvlig.
   Mens hans motstandere har veldig ofte ikke gjort det.

   2
   1
 16. Jan Kåre Christensen omtaler seg selv som Broder.

  Dette er det kun katolikker som gjør og da spesielt i jesuitt ordenen. Alle andre kristne omtaler seg selv ikke som en broder.

  Ergo kan vi nå konstatere at Jan Kåre Christensen og hans blogger er katolske.

  2
  3

Det er stengt for kommentarer.