Ber om nedsatt eiendomsskatt etter at PBE har tinglyst rivningspålegget som heftelse på eiendommen

Blogger Jan Kåre Christensen som har fått en heftelse på eiendommen sin i form av et rivningspålegg av en ulovlig oppført støttemur, ber nå om redusert eiendomsskatt. Christensens eiendom var i utgangspunktet taksert til ni millioner kroner, men etter at Plan og Bygningsetaten har fått tinglyst sitt tvangspålegg om rivning av muren som en juridisk heftelse på eiendommen, mener Christensen at verdien på eiendommen er blitt betydelig lavere. Derfor anmoder Christensen skatte-etaten om å regne eiendomsskatt ut fra en lavere sats, nemlig seks millioner -da Christensen mener at verdien på eiendommen er blitt redusert med 1/3 del. Christensen har ingen planer om å etterkomme plan og bygningsetatens pålegg, og omtaler en rivning av muren og tilbakeførsel som “vandalisme”.  “Som sagt, vi har ikke tenkt å selge huset, og det er umulig å si eksakt hvor mye verdien på huset er redusert. Vi ønsker ikke å påkoste noen takstmann, det får PBE eventuelt gjøre. Det er de som holder på med dette hatopplegget imot oss!,” skriver bloggeren i sin henvendelse til skatteetaten

Plan og bygningsetaten i Oslo vil ha fjernet denne muren fordi den etter deres mening er ulovlig. Christensen selv skylder på PBE og hevder at han ble veiledet av dem til å bygge muren.

Konflikten mellom ekteparet Christensen og PBE har pågått lengre enn den andre verdenskrig og bloggeren og bibellæreren har aldri viket en tomme. “Vi ble veiledet til å bygge muren av PBE og fikk muntlig tillatelse av Kaja Aubert Lange som var saksbehandler tidligere. Den tidligere saksbehandleren hevder selv å ikke kunne huske den angivelige telefonsamtalen. Christensen selv mener at saksbehandleren lyver. Den kontroversielle muren har vært gjenstand for vurdering av både statsforvalningen og rettsvesenet som har gitt bygningsetaten medhold. Alle klagemuligheter er nå uttømt og om tre uker vil PBE uten ytterligere varsler gå til inndrivelse av en tvangsmulkt fra i fjor sommer og en ny tvangsmulkt som vil bli ilagt dersom muren ikke er fjernet innen 15 april. Christensen selv sier rett ut at han ikke akter å vandalisere sin eiendom og skriver i en kommentar på egen nettside at “da får Oslo Kommune og Roar Telje rive, vi gir aldri etter for dette, aldri.”

Facebook Comments

4 tanker om “Ber om nedsatt eiendomsskatt etter at PBE har tinglyst rivningspålegget som heftelse på eiendommen

 1. Det PBE holder på er ren og skjær vandalisme, og har ikke noe med Norsk Lov å gjøre.
  Vandalisme er hensynsløs ødeleggelse eller hærverk, akkurat hva Plan- og bygningsetaten i Oslo holder på med.

  Se her: https://blog.janchristensen.net/2021/03/nr-2839-plan-og-bygningsetaten-her-i.html

  https://blog.janchristensen.net/2021/03/nr-2840-plan-og-byggningsetaten-har.html

  https://blog.janchristensen.net/2020/08/nr-2743-game-over-for-plan-og.html

  • Med all respekt; PBE følger og håndhever de lover og regler de er satt til å håndheve. Derfor er det PBE som får medhold i alle klage- og rettsinstanser du anker saken din innfor, mens du følgelig taper.

  • Spiff de gjør det samme i Nord Korea også.
   Men ikke så ille som PBE.
   De veiledet oss, og andre får lov til det meste.
   Her ser vi virkelig forskjells Norge på sitt verste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *